Overgave

overgave-bomenTerwijl de regen haar eigen lied zingt, kruip ik nog even terug onder de wol. Gelukzalig los ik een sudoko op…

‘Waisting of time’, hoor ik kritische geesten zeggen. Ik grinnik – het maakt niet uit WAT we doen, het gaat erom HOE we het doen…

Overgave

Uiteindelijk gaat het maar om een ding en dat is OVERGAVE vanuit verbondenheid. Hoeveel mooie trucjes we ook verzinnen, hoewel nieuwe wegen we initiëren en bewandelen, het blijven doodlopende wegen zolang we niet ons hoofd kunnen buigen en in alle nederigheid kunnen zeggen: ‘Niet mijn wil maar de Uwe…’

Verwonderen

Ik sta in de winkel en verwonder me over al die verschillende soorten suiker, muesli, koffie, jams, etc. in de rekken. Het werkt vervreemdend. In Kenia koop ik dat wat ik nodig heb in de toko op straat. Geen keuze, één product, handig! Leven krijgt een andere dimensie. Het gaat daarover waar het over hoort te gaan: EENvoud. In het westen hebben we ongekende mogelijkheden. Maar werkelijke voeding is niet meer te krijgen, onze producten zijn bespoten of gemanipuleerd. Dus slikken we supplementen om onze tekorten aan te vullen en zijn we voortdurend met eten en diëten bezig.

Zekerheid

De Afrikaner is lui, is onze overtuiging. Ooit geprobeerd alles te voet te doen? Hoe dan ook, wat hebben wij op het einde van onze dag meer bereikt dan zij met al ons haasten en streven. Al onze zekerheden lossen zich op en verdwijnen als sneeuw voor de zon. Daar hebben ZIJ geen last van. Zij kennen geen zekerheid. Hoe dan ook, ze zijn doorgaans dichter bij huis…
‘Yasmin wanneer schrijf je weer eens een nieuw boek’. Ik glimlach . Waarom zou ik. Alles wat ik weet heb ik neergelegd in mijn boeken. In wezen is daar niets aan toe te voegen. En DAT is waarschijnlijk het probleem; TE simpel…

Omarmen

Ieder bewandelt zijn eigen pad. En het lijkt aantrekkelijker om bezig te zijn met een weg of een methode die je leidt naar – ja naar wat? Naar die directe verbinding met jouw Bron, die er altijd al was maar die we vergaten en moesten vergeten. Kijk naar kinderen. Die leven vanuit hun Bron. Feilloos, zolang wij ze niet hersenspoelen. Wanneer we opgroeien, na ons zevende jaar, raken we de verbinding kwijt, omdat we onze weg in de wereld van de dualiteit moeten vinden. Om het moment dat we ontwaken wandelen we de weg terug. We worden weer als kinderen, met één verschil. We zijn ons nu bewust dat we goddelijk ZIJN. Dat wij de druppel ZIJN in de oceaan – en tegelijkertijd de HELE oceaan vertegenwoordigen. Dat inzicht kunnen we uitsluitend verwerven wanneer we ophouden iets te willen zijn. Op het moment dat we onszelf OM-armen, het Licht zowel als het Donker, de pijn zowel als de vreugde, zijn we heel. We worden geleid, maar laten het lijden achter ons. We ZIJN. Hier en Nu. Niet nodig om onze verborgen kant naar buiten te projecteren. De wereld mag een chaos lijken. Wij weten dat alles in WEZEN perfect is. Dat iedereen zijn eigen programma heeft en dat dit geleefd dient te worden. Dat iedereen een deeltje vertegenwoordigd in ons, al lijkt het soms ver buiten ons. En dat al die deeltjes samen de perfectie vertegenwoordigen. De perfectie die voortdurend in beweging is. Alles ontstaat en vergaat voortdurend in een goddelijk ritme. Hoe dan ook, Jij en ik kunnen kiezen of we nog langer ons programma wensen te lopen. Of dat het tijd is om naar huis te gaan.

Thuis

Op dat moment zijn we aangekomen, zijn we thuisgekomen. We zijn Hier, we zijn NU. We vervullen onze rol zonder nog een rol te vervullen.

Love you All…
Yasmin

 

Agenda
Boeken
– gratis dowloaden E-boeken Yasmin Nederlands/Engels
– OF bij: Bol.com
   Video Yasmin Non-dualiteit – ‘Zonder wrijving geen glans…’

 

Share

14 comments to Overgave

 • Kees van Amersvoort

  Ha lieve Yasmin,

  Ik wens vol overgave in verbinding te zijn met mijn bron. Ik merk om mij heen dat veel mensen (terug) verlangen naar Thuis. Ik voel ook dat velen daarmee onbewust bedoelen ‘hier weg gaan’. Terwijl ik juist vanuit mijn ‘nieuwe’ Zijn de hemel op aarde voor mezelf wil creëren, het Thuis hier op aarde wens te ervaren, in dit leven, deze periode op aarde, in dit bijzondere vehikel genaamd ‘lichaam’.

  En dat is een bewuste keuze. Dank je wel voor de inspiratie en spiegelingen :-).

  Hartegroet, Kees

 • Alain Nolens

  LIEVE YASMIN, alle aspecten van uw betoog druk ik van ganser harte tegen de borst!!! Wij zijn de druppel in de oceaan waardoor wij de kracht ontvangen van heel de oceaan !!! Ja wij zijn goddelijk, en wij mogen dit manifesteren, opdat velen er bewust van worden!!!
  Hartengroet,
  Alain.

 • Sandra

  En zo is het, dank je voor het verwoorden .
  Liefs Sandra

 • Hai lieverd,
  O wat bijzonder mooi. JA! Dank je wel!!! Mijn hart gaat helemaal open en slaakt een ontladende zucht van verlichting…
  Haha ik wilde nog veel meer schrijven, merk dat dat een soort van parkietenkooi teweegbrengt, dus weer gewist…
  Lieverd, Love You ?
  Tot gauw!!!
  Hartegroet Jeanne

 • Lieve Yasmin,
  Wat een heerlijk moment om Jou weer te mogen lezen. Je deed me schateren van het lachen. Alles is Liefde. Alles is Nu. Ik hou van je met heel m’n Hart en Ziel.
  Bedankt!
  Anne

 • Oooooooooh, wat prachtig weer. Dankjewel lieve oceaan(druppel) <3

 • Manda Damwijk

  Yasmin, lieve schat, zo heerlijk weer van je te horen (lezen), ja, er is alleen maar NU.

 • Maddy Kloet

  Dag Yasmin,
  In het NU ZIJN, lijkt zo makkelijk maar is misschien wel het moeilijkste wat er is. Ik heb afgelopen week meer dan anders mogen ervaren hoe dat kan zijn. Een weekje in een boswachtershuis de Limburgse natuurschoon van de Peel met mijn beginnend dementerende moeder. Gister is er niet meer en morgen te ver weg voor haar. Dus zijn we met name in het nu en draait het om de kleine zaken die voor haar heel groot zijn. De libelle die ons iedere dag uitgebreid komt begroeten tijdens het koffie drinken. Pien, onze hond, die haar nadrukkelijk opzoekt en met haar liefdevolle reebruine ogen haar heel rustig maakt. Het prachtige schouwspel van de zon door de bomen. Het is er allemaal altijd, gratis en voor niets. We hebben er samen intens van genoten. Lieve groet, Maddy

  • Hi lieverd,
   Misschien is beter om te zeggen: Het lijkt zo moeilijk – maar is uiteindelijk het gemakkelijkste wat er is! Het vraagt om een andere
   perceptie! En jij en jullie deden dat… Xxx

 • Anne

  Lieverd,
  Dit is zo mooi geschreven, bedankt dat ons laat inzien wat het leven eigenlijk is.
  Knuffel xxx

Leave a Reply