Puur Zijn

puur-zijn-gina‘Van mijn papa mag ik  geen vreemde mensen bellen – maar jij voelt niet vreemd. Ik heb een boek van jou gelezen en ik wil je zien’…

En plots zit ze tegenover me, kijkt me aan en zegt: ‘Jezus wat heb JIJ een energie’. Vanaf dat moment sluiten we vriendschap van Hart tot Hart. En waar ik ook ben – hier of in Kenia, als ze niet lekker in haar vel zit krijg ik een berichtje: ‘Yasmin wil je aan me denken?’ Even later: ‘Dankjewel schat- ik voel me weer prima!’ Ik doe niets. Ik BEN er alleen maar. Zij weet als geen ander hoe de wetten van de kosmos werken…

Ik haal haar op en we gaan naar ‘De Heksenboom’. We drinken thee en eten heksencake…

Ze ontmantelt en opent deuren, letterlijk en figuurlijk. Ze is het Licht in de meest pure vorm…

We wandelen in het bos. Het weer is mooi en er zijn veel mensen, kinderen en honden. Ze worden allemaal begroet, vooral de honden en de kinderen. Er is geen hond die het in zijn hoofd haalt om haar te bijten – er is geen volwassenen die het in zijn hoofd haalt om niet vriendelijk te zijn…

We liggen in de zon. Ze nestelt zich vol vertrouwen tegen me aan…

Beperking

Ze overschrijdt alle grenzen en houdt zich niet aan omgangsvormen. Ze is ongekunsteld, puur Zijn.

Terug in de Heksenboom stort ze zich onmiddellijk op het hondje wat ze in het bos niet te pakken kreeg. Nu is hij aan de lijn! Ik kijk om me heen. Zie uitsluitend vriendelijke, genietende gezichten. Niemand ziet haar beperking, iedereen wordt aangeraakt door haar natuurlijkheid!

Hoe is het mogelijk dat wij mensen eerst dood moeten gaan of een zichtbare beperking moeten hebben voordat we durven te zijn wie we werkelijk zijn: een vonkje liefde, geënt op een goddelijk stam. Geïncarneerd om onsZelf te ervaren en vorm te geven en onze goddelijkheid steeds meer zichtbaar te laten worden.  Iets wat haar van nature makkelijk afgaat…

Zij en ik, we gedragen ons als twee kleine kinderen en dansen het leven. We vertellen elkaar voortdurend dan we van elkaar houden. En niet alleen elkaar! Kortom, als gij niet wordt als kinderen…

Om Shanti,
Yasmin

 

Agenda
Boeken
– gratis dowloaden E-boeken Yasmin Nederlands/Engels
– OF bij: Bol.com
   Video Yasmin Non-dualiteit – ‘Zonder wrijving geen glans…’

 

Share

8 comments to Puur Zijn

 • Alain Nolens

  Lieve Yasmin,
  Bedankt voor je tekst over ons “ZIJN” !!! Er is slechts één ZIJN waar we allen deel vanuit
  maken !!! Mogen velen hiervan bewust worden, want zo bouwen wij aan een Nieuwe Wereld gehuld in de magie van de LIEFDE !!! Het ga je goed, “ik ben die is ” . Dikke knuffel en een goede vruchtbare reis !!! Alain.

 • Anneke

  Mooie ervaring. Tja, het leven is eigenlijk simpel als we onszelf niet zoveel aangeleerde beperkingen opleggen.

 • Edith Rinckes

  Heerlijk he die puurheid,Ik ken, herken Zo de blijheid en verbondenheid die Ervaart!! Van harte een hele mooie reis gewenst en dat je ook weer veel licht mag verspreiden en mag ervaren! ! Een warme knuffel ?

 • Christiane Vleugels

  Waauw, zooo mooi, en o zo waar!!! Heel veel liefdevolle knuffels, lieve Yasmin

 • Oooo, gaat ze alweer weg. Dan knuffel ik je virtueel, smak!
  Goede trip en pas op jezelf.

  In spirit yours
  Maaike Buiter

 • Ellen

  Ik hou van Jou

 • Anne

  Hai meiske
  Mooi dit meisje, zo puur en krachtig ondanks haar beperking.
  Heb het gelezen en gevoelt wat zij beleefde met jou in het bos.
  Ik zie je nog voordat je vertrekt naar Kenia.
  Dikke knuffel van mij. xxx

 • Hannah

  Hi lieverd,
  ik zou je graag gsm’s en rugzakjes willen sturen, maar…
  Alles van mij en van mijn vrienden en vriendinnen is al naar de vluchtelingen hier in Oostenrijk.
  Ik zal jouw oproep ook naar mensen in Nederland sturen, die jouw nieuwsbrief niet krijgen, in de hoop dat daar nog wat ligt rond te slingeren.
  En anders moet je me maar even laten weten, dan kijk ik of er nog geld over is, van een ander project, zodat ik je geld kan sturen en jij
  daarvoor dan wat rugzakjes kunt kopen.
  Ik heb net 1500 euro overgemaakt naar een project voor jongeren hier, die nergens terecht kunnen, dus de spoeling is op het moment wat dun,
  maar er zal nog wel iets te organiseren zijn.

  Mooi stukje trouwens over dat mooie mensje waar je mee op stap was/bent 😉
  Liefs uit Oostenrijk

Leave a Reply