Het onkenbare kun je niet kennen

önbekend-gekend"De Taoïst maakt zich geen voorstelling van God – simpel omdat dit niet mogelijk is…

Wij westerlingen vooral christenen, joden en moslims, hebben een pasklaar concept ontworpen van God. En dat is niet alleen de reden dat we andersdenkenden met de grond gelijk maken, door in voorstellingen en concepten te blijven hangen en datgene te beperken wat niet beperkt kan worden, missen wij ook de boot die verlichting heet.

En dat is angst – allemaal angst. En zolang wij in systemen blijven hangen zijn we keurige aangepaste volgelingen en voor de machthebber controleerbaar en beheersbaar…

Schepping

De natuur is een prachtig weerspiegeling van de eindeloosheid van de schepping. Ook hier beperken wij onszelf door onze neiging alles te willen labelen. Kinderen doen dat niet. Ze plakken nergens etiketjes op. Ze spelen en verwonderen – vechten – hebben lief en starten opnieuw zonder herinnering en zonder ideeën over hoe het zou moeten zijn.
Ook in de Bijbel – ook in de Koran – vind je de diepere wijsheid van het ON-kenbare. Maar dan moet je bereid zijn buiten de box te stappen, bereid zijn grenzen te overschrijden, bereid zijn om voorbij de uiterlijke vorm te gaan.

Het NIET benoemen doch uitsluitend waarnemen is één van de oefeningen die ik gebruik als ik met mensen de natuur inga: waarnemen met NO response!

Wildpark

Ik heb dan ook met vreugde en verwondering gekeken naar Joost Quakernaat in Wildpark Nederland. Zijn manier van kijken – de taoïstische manier – gaat nog een stapje verder: focus je blik zo hoog mogelijk en ga dan langzaam naar beneden en terug naar jezelf. Mijn gevoel? Oneindigheid! En dat is wat God vertegenwoordigd voor mij.

Ik Laat God

Sinds ik op een morgen wakker werd en opschreef: ‘Ik laat LOS – ik laat GOD’ – heb ik mijn controle over dingen die niet te controleren zijn losgelaten en geef ik me over aan de stroom van LEVEN die voor mij LIEFDE heet. Ik ben een druppel in de oceaan. Ik ben deel van die ongrijpbare – onkenbare kracht die heel het Universum bezielt – die heel het Universum verbindt. Is dat geen reden om goddelijk dankbaar te zijn?

Dankbaar voor het geschenk dat LEVEN heet…
Yasmin

 

Agenda
Boeken
– gratis dowloaden E-boeken Yasmin Nederlands/Engels
– OF tweede hands bij: Bol.com
   Video Yasmin Non-dualiteit
– ‘Zonder wrijving geen glans…’


 

Share

Leave a Reply

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.