Kenia – rechtspreken

kenia-rechtspreken-bajes-poesjes

‘Niemand kan over de rivier des levens de brug neerleggen waarover jij moet voortschrijden, niemand dan jijZelf…’
– Friedrich Nietzsche

 Stilte

Het is stil in mij. Stil en grenzeloos ruim. Mijn katjes Black en Beauty spelen zorgeloos aan mijn voeten…

Kerst

DE tijd van het jaar waarin alle feesten samenkomen. Schoolgelden zijn betaald. Vrienden ondersteund. Ik heb gekookt of nam mensen mee voor een ‘etentje’ buitenshuis – waar jullie je ongetwijfeld niet veel bij voor kunnen stellen en het stelt ook niets voor…
Loomen met de kids van Upendo. Verjaardagsfeestjes voor Feith en Faith. Met Beka en Hussein naar de beach. Vrienden een dagje mee uit nemen naar Hallerpark of Kilifi of naar de beach. Voor ons zo gewoon. Voor hun vaak de eerste keer!

Prison

Begin december werden 15 jongens opgepakt in mijn oude dorp, waaronder vriend Steve, ivm een landkwestie. Land wat in beslag werd genomen door mensen van up-north tijden geleden…

De omstandigheden in prison zijn gruwelijk. Mijn vriend de advocaat in Meru biedt spontaan aan de case voor Steve te doen, ook al woont hij 750 kilometer van Mombasa. Ik heb de jongens bezocht, ben naar court geweest. Het is me in 2 maanden echter niet gelukt om de familie en zijn werkgever de borg bijeen te laten brengen van 700 Euro, ondanks dat ik de kosten van reis en verblijf van mijn vriend op me nam. Na een aantal slapeloze nachten liet ik los – liet ik God. De zaak had uiteindelijk vorige week vrijdag voorgekomen. Niet alleen voor Steve, grote kans dat alle 15 eerst gearresteerden zouden zijn vrijgesproken. (inmiddels zijn er huizen in brand gestoken en meer jongens opgepakt) Afijn ik gaf de zaak terug aan familie en werkgever. En zie, de eerste 50 Euro zijn binnen! Tja, dit kustgebied, het blijft een verhaal apart…

Mededogen

Na afloop van de rechtszaak ontmoet ik de jongens achter tralies. Sommigen hebben TB – sommigen Tyfus. Ze slapen op de grond als er een plekje is. Het eten is erbarmelijk, ze hebben geen schone kleren en er wordt geslagen. Ik deel brood en water en raak ze aan. Vertel dat ik van hun houd en in ze geloof. Ze stralen en mijn Hart is vol van mededogen…

Los

En hoewel ik nog steeds mijn dingen doe, voel ik dat ik me meer en meer los koppel van de kust. Het zal nog wel een paar generaties duren voordat hier iets in beweging kan komen. En dat is niet aan mij – ik wil graag ondersteunen maar niet dragen…

Dansen

Ik zit in een wachtende matatu en geniet met volle teugen van een knul die voor zijn stalletje vol overgave danst. Plots kijkt hij op en schrikt. Ik steek mijn duimen omhoog. Hij rent naar me toe, geeft me een knuffel en danst verder. En ondanks de vuiligheid, de hitte en het stof weet ik weer waarom ik me hier zo thuis voel…

Black en Beauty

Nooit voorheen had ik zo’n liefdesrelatie met dieren als met deze 2 katjes. Black is voor de 2e keer kreupel. Maar het komt goed. Hij komt zelf voor zijn behandelingen. Zij tonen mij elke dag het proces van volledig zijn en overgave. Er is niets als dat ene moment, niet goed niet slecht…

Mijn gastvrouw is verstrikt geraakt in een zaak waar ze tot over haar oren in zit. Ik zie haar nauwelijks, laat staan dat we iets kunnen uitwisselen. Jammer en ik voel mededogen voor haar…

Verlicht

Verlicht zijn is niets anders dan het omarmen van je schaduwzijde…

Yasmin

Agenda
Boeken
– gratis dowloaden E-boeken Yasmin Nederlands/Engels
– OF bij: Bol.com
   Video Yasmin Non-dualiteit – ‘Zonder wrijving geen glans…’

 

Share

25 comments to Kenia – rechtspreken

 • Wat is recht als er zoveel verschillende regels zijn

 • Yvonne

  Lieve Yasmin
  Wat een prachtige woordenval. Weer veel ervaringen rijker en nog meer losgelaten. Mooi om te lezen allemaal. Ook hoe dat je je schaduwkant omhelsd.
  Go with the flow, je reis van je zijn.
  Warme knuffel, liefs x Yvonne x

 • Heerlijk om je ervaringen weer te lezen en me te verwonderen over die prachtige intense schrijfstijl van jou. Ik was er weer even bij. xxxxx

 • Jij bent JIJ
  JIJ kan niet anders
  Dan geven – geven is
  Niets anders dan ontvangen
  Wederkerigheid in liefde
  JIJ GEEFT – JIJ DEELT
  Vanuit – JIJ BENT

 • Edith Rinckes

  Een diepe buiging!!!
  Liefde is al wat is!!!
  DANK JE WEL…

 • Petra

  LOVE YOU TO!! Dikke knuffel Xxxx

 • nettie bom

  Lieve Yasmin, wat een bijzondere verhalen weer, je bent een mooi mens, trieste gebeurtenissen maar ook weer hele mooie, doe wat je moet doen, je bent een bijzonder mens.
  lieve warme groet
  Nettie

 • Hilda Cardinaels

  Love you too ! ??????????

 • Henk

  Dankjewel
  Xxx

 • bap en dida

  Walk your one way….. And the Light will guide you….
  Hartengroet,
  Bap en Dida

 • Rose Ignacia

  Lieve Yasmin,

  Fijn om weer je verhalen te lezen. Bedankt voor het Sharen.
  Je verhalen boeien me altijd. Ik leer er veel… heel veel van.
  Lieve engel Yasmin, een dikke liefdevolle knuffel.

 • Nicolette-Ananda

  Lieve Yasmin,
  Fijn om weer even wat van je te lezen!
  Geniet van het ZIJN en van je katjes!
  Liefs Nicolette-Ananda xxx

 • Nelie

  Lieve Yasmin,
  Fijn om je belevenissen van je verblijf daar weer te lezen. Ik herken je verbinding met de katjes, ik heb dat ook voor het eerst zo ervaren, een klein boekje over Black en Beauty, zou leuk zijn.
  Goed dat je voor een paar weken naar Meru gaat. Je hebt al zoveel gegeven, nu mag je ontvangen…
  Liefdevolle groetjes, Nelie.

 • Adriana

  Lieve Yasmin,
  Fijn weer van je te horen en dat je deelt.
  Ik wens je nog een goede tijd daar en veel wijsheid toe.
  Liefdevolle knuffel, Adriana.

 • Welkom thuis in je virtuele home 😉

 • Vera

  Dank hè voor het delen. Bijzonder

 • Marleen

  Blij weer zoveel van jou en je ervaringen te lezen Yasmin!
  En dat boek over Black en Beauty daar kijk ik naar uit hoor!!!
  …Een klein boekje is ook al goed 🙂
  Heel veel groetjes!
  Liefs
  Marleen

 • Ha Yasmin, fijn weer iets te lezen van je.
  Het omarmen van je schaduwzijde, ja zo is het wel
  en altijd benieuwd blijven wat er weer te ontedekken valt aan kantjes, zodat de balans totaal kan worden.
  Wens je veel behaaglijke liefdevolle momenten, om de wat midnere aan te kunnen gaan, liefs Karin

 • Lieve Yasmin,
  Wat fijn om weer iets van je te horen. Heb veel aan je gedacht. Wat ben je toch goed bezig daar. Wat een enorme innerlijke kracht toon jij steeds weer. Die katjes dat herken ik zo, onze relatie met dieren kan zo prachtig zijn. In het Hier en Nu zijn en loslaten,geen oordeel meer over wie of wat dan ook.Geen verwachtingen t.a.v. anderen.Dat is inderdaad verlicht zijn.We zijn die we zijn. Alles is goed zoals het Is. Ik hou van jou.Ik hou van mijn geliefde en ik hou van mij en van iedereen zoals die is.Heb het goed met jezelf.
  Een hele warme knuffel,
  Anne

 • Anne

  Lieve lieve schat

  Wat een liefde en verdriet ervaar jij daar in Kenia.
  Ik heb je blog met verbazing gelezen,en bij mijzelf gevoelt en gedacht dat je dit mag ervaren ,om ook los te laten.
  Hoe moet het straks met je 2 liefdevolle katjes? Als je weer thuis komt in Nederland?
  Ik lees het wel,in Liefde met jou verbonden.
  Dikke knuffel en kus van mij xxxx

 • Jeanne

  Lieve Yasmin, Wat fijn dat je het leven voor deze mensen mag verlichten en dat het ZIJN daar jouw leven ook in balans brengt. Liefs, Jeanne

 • S.A.M.Teulings

  Lieve Yasmin, fijn weer al dit nieuws te horen, wat een druk leven heb je , pet af hoor. Jos in Vught was blij en verdrietig, zijn opname in een kliniek duurt nog een jaar langer, wel blij dat ik weer over je kon vertellen.

 • Christiane Vleugels

  Waauw, in één trek uitgelezen. Wat blijf ik me verbazen over zoveel leed en tegelijk zoveel overgave. Je bent echt een prachtmens! Liefdevolle knuffel, Christiane

 • Lies Lameijer

  Ha lieve jij, wat fijn om na zo’n lange tijd weer iets van je te horen. Zelf ook het nodige meegemaakt hier, maar ook ik merk dat als ik loslaat het weer gaat stromen, zo fijn om te merken. Je gaat goed daar, zo mooi om dat te lezen, geniet maar lekker daar en laat los. Dikke knuffel van mij. xxx

Leave a Reply