Van Meru naar Tearoom

meru-kenia-natuurNa vijf uur kom ik aan in Tearoom – Nairobi. Het is hier een heksenketel. De vrouwen hebben een oogje op mij gehouden. Ze begeleidden me naar de WC en zorgden dat ik de juiste shuttle terugvond. Zouden ze weten dat ik amper op mijn benen kan staan…

De chauffeur heeft in die chaos al snel een taxi gevonden. Ik kijk in de lachende ogen van Jacco en het voelt helemaal goed. De taxi is schroot, who cares? Hij levert me snel en veilig af in het hotelletje en zal me morgen om 5 uur naar het vliegveld brengen. Jacco geeft me een Meru-naam: Makena: ‘Zij die straalt…’.
– Voor het eerst in vier en een halve maand heb ik een bed wat mijn lijf draagt…

Rechtbank

Sinds die dag in de rechtbank is de ellende pas goed begonnen. Na afloop raakte ik door de tralies de jongens aan om ze te bemoedigen. Ik nam iets mee. Ongetwijfeld heeft de ondragelijke hitte het vuurtje nog aangewakkerd. Zo’n buikloop heb ik sinds India en Nepal niet meer gehad. Het wilde niet stoppen. Dus stopte ik met eten. Mijn lichaam is pijn, van binnen en van buiten. Al mijn organen voelen aangetast. Nee, ik ga niet naar het ziekenhuis. Een poosje later kan ik niet meer eten. En op het moment dat ik weer wat binnen kan houden neemt mijn lichaam niets meer op. Hoewel ik geen weegschaal heb zie ik de kilo’s eraf vliegen. Nee, ik moet niets slikken, ook geen B-complex. Logisch achteraf. Mijn lichaam kan het niet opnemen. Zelfs de afwas is zwaar, laat staan een stukje lopen…

Er is alleen nog een midden plekje in het vliegtuig. Ik geef me over. Als ik iets anders nodig heb, zal dat komen. Alvorens we opstijgen krijgt de vrouw naast mij een andere plek en ik heb voor, achter en opzij ruimte. Ik dank het Universum…

Ik geef me over aan het ritme van de vlucht. Doe regelmatig wat simpele Qi-Kung oefeningetjes om mijn zere lijf te ontlasten en that is it…

Engelen

Op het vliegveld wacht een engel. Hij heeft 14 dagen vrij geregeld in het klooster. Jeetje, wat ben ik dankbaar dat ik het haalde. Voor het eerst in zes weken beginnen mijn darmen etc. te normaliseren en als ik nu test: JA, dan moet ik tekorten aanvullen. Ik zit in de wederopbouw en laat NU dus bloed prikken etc…

Ik ben 10 kilo afgevallen in zes weken tijd. Mijn vel hangt als een zak om mijn botten en mijn C-cup is gereduceerd tot A-A-A… Who cares?
Maar het lichtje wat ik nauwelijks nog kon voelen, voel ik weer. Al is het nog zwak. En de humor is er nog steeds… En de rest, dat gaat komen. Geef me een paar weekjes en ik loop weer als gesmeerd. Daar vertrouw ik op. As always…

Tribemember

Voor degenen die me wat langer kennen dan vandaag: Ik ben geen normaal tribemember. Mensen keren zich graag van me af omdat ik in hun ogen met mijn leven speel. Dat ik dankzij mijn toenmalige huisarts de moed heb gevonden deze weg te bewandelen en steeds meer op mijn innerlijke wijsheid leerde vertrouwen, is ongetwijfeld de reden waarom ik nog steeds hier op aarde rondhobbel…

Na een tijdloos en computerloos tijdperk laat ik over een poosje weten wat mijn bevindingen zijn en waren in Kenia…

Ik houd van jou – ik houd van mij…

Yasmin
16 maart 2016

Agenda
Boeken
– gratis dowloaden E-boeken Yasmin Nederlands/Engels
– OF bij: Bol.com
   Video Yasmin Non-dualiteit – ‘Zonder wrijving geen glans…’

 

Share

30 comments to Van Meru naar Tearoom

Leave a Reply