Kracht van de Stilte

stilte-bloemenAls alle geluiden zijn verstomd en we tot op de bodem van onze angst zijn gegaan, blijft er niets over dan ons Zelf mee te laten drijven op de stroom van de stilte. We zijn eindelijk thuisgekomen in de wereld waar we voortdurend naar op zoek waren…

Mededogen

Ik sta op en rek me eens lekker uit. Ik grinnik om mezelf en voel mijn hart opengaan. Het is geen ramp om alleen te zijn. Ik ben geen slecht gezelschap! Ik omarm mezelf in mededogen en mijn hart opent zich verder en verder. Vanuit de grenzeloze stroom van onvoorwaardelijke Liefde gaan mijn gedachten naar de Vluchtelingen. Ik ben dankbaar dat ik niet in hun schoenen sta! In gedachten sla ik mijn armen om hen heen en bied ik hen rozen aan. Ik voel mededogen met een wereld die verscheurt en gespleten aanvoelt omdat we in de illusie leven van een afgescheiden IK.

Stil

Bij tijd en wijle kan het nog steeds aardig stil zijn om me heen – nu ik me wederom terugtrek uit de zichtbare wereld van de activiteit. Tegelijkertijd is er een enorme behoefte aan stilte in mij. De momenten dat ik me onbehagelijk voel, zijn die momenten dat ik vind dat ik eindelijk eens iets zou moeten doen. Helaas, zo werkt dat allang niet meer! Zodra ik loslaat en terugkeer naar de grenzeloze ruimte in mezelf, is er geen enkele dwangmatigheid en ben ik volkomen grenzeloos. Dan weet ik dat ik doe wat ik te doen heb – ook al lijkt mijn bijdrage minder zichtbaar in de buitenwereld.

Mensen die een tikkeltje vervreemd zijn van deze maatschappij weten mij te vinden. Ze voelen zich thuis. Ik accepteer hun anders zijn. Uiteindelijk val ik zelf ook niet direct binnen het kader ‘normaal’.

All-een

Ik kies er voor regelmatig de natuur in te gaan. Er is niets wat afleidt en ik kan immens genieten van de stilte. Alles wat me lijkt te bezwaren verdwijnt als sneeuw voor de zon en ik voel me oprecht geborgen in de armen van de Vader/Moeder. Ik word één met de natuur – mijn natuur.

Zodra je het gebaande pad verlaat kom je op mystieke plekjes. Er springt een ree voor me op het pad. Een buizerd zoekt de juiste thermiek op de wind. Wat een kracht! Hoe liefdevol verzorgt het koppel meerkoeten hun jongen. Een kievit schreeuwt wanhopig om haar verloren nest. Er zwemt een eenzame zwaan in de Dommel. Een lammetje roept om haar moeder. Moeder schaap maakt zich los uit de kudde en weet feilloos haar kind te vinden. Een groep rotganzen verdrijft een indringer uit hun territorium. Alles lijkt in bloei te staan en de verscheidenheid in groentinten zijn een weldaad voor lichaam en ziel.

Mijn energie gaat weer stromen en ik voel me oprecht dankbaar en bevoorrecht dat ik kan wandelen, dat ik kan genieten…

Ervaren

Ik ben dankbaar dat ik in Nederland ben geboren. Het is in vele opzichten een fantastisch land en in essentie zijn wij Nederlanders een gastvrij volk.
We hebben naar mijn gevoel maar één zwakte. We menen alles te moeten regelen en dat ontneemt mensen de kans om de essentie van het leven te ontdekken. Kinderen moeten het verschil leren tussen goed en kwaad. Zij leren dit alleen door zelf te ervaren.

Stilte

Als we fouten mogen maken, als we rebels durven te zijn en ons af durven te zetten tegen de gevestigde orde, met name binnen ons zelf, leren we uiteindelijk dat wij uitsluitend verantwoordelijk kunnen zijn voor ons Zelf. Op het moment dat we speels en nieuwsgierig ons eigen leven onder de loep durven te nemen, op het moment dat we eerlijk in onze eigen spiegel durven te kijken, houden we op met wijzen naar anderen. We accepteren dat is wat is zonder daar nog een mening of een oordeel over te hebben. We onthullen datgene wat de Schepper bedoeld heeft met zijn creatie. Woorden verliezen aan kracht, stilte neemt haar ruimte in. We houden op met te menen dat we iets moeten doen. We zijn die we zijn: pure Liefde…

Angst

Treed je angst met open vizier tegemoet en zij verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het maakt niet uit welke weg je kiest, het is altijd het juiste pad! En als je iets nodig heb van een ander dan moet je er gewoon om vragen. Zo simpel is dat!

Om Shanti – Laat ONS in Vrede zijn…
Yasmin

 

Agenda
Boeken
– gratis dowloaden E-boeken Yasmin Nederlands/Engels
– OF bij: Bol.com
   Video Yasmin Non-dualiteit – ‘Zonder wrijving geen glans…’

 

Share

16 comments to Kracht van de Stilte

 • Johannes ikker

  Hoi lieve Yasmin, Doen ! Het is op dit moment of deze momenten iets wat mij bezig houd en wat ik probeer uit mijn lijf te laten vloeien, want zijn is gewoon het belangrijkste. Dank voor je prachtige verhalen doortrokken van de Liefde in jou (en bij mij is die er ook) Liefs Johannes

 • Rose Ignacia

  Lieve engel Yasmin,
  Ik word altijd gewoon stil wanneer ik je mooie verhalen lees.
  ze zijn voor mij allemaal doordenkertjes.
  Geen wonder dat je een Engel bent voor mij. Bedankt voor het delen en voor het zijn… LIEFDE..
  Love you from here till Eternity.
  Dikke knuffel.

 • Dida

  the sound of silence…
  Hartengroet
  Bap & Dida

 • Winfried

  Yasmin,

  SSSSSSSSSSSSt, ik ben.

  😉 Hartegroet,Winfried.

 • Ha lieverd, heerlijk ja… Innerlijke stilte laat je werkelijk bij jezelf komen.
  Ook mijn leven had vele kleuren en werd zo rustig wit.
  Toch de laatste twee jaren in stilte door mijn hart operaties…
  Ze waren naast alles fantastisch en ik begrijp helemaal wat je bedoeld.
  Puur Zijn per moment.
  Laten we er van blijven genieten en dat er komt wat er komen mag in Vrede en Welzijn.
  Knuffels…

 • Nelie Fokke

  Lieverd fijn dat je de natuur dicht bij je huis hebt, waar je zo af en toe kunt wandelen.
  Na het lezen van je blog heb ik het gelijk naar een vriendin gestuurd. Haar reactie: Schitterend…!
  Weet je wat steeds bij me opkomt… Het is uit het leven gegrepen! Is daar niet ooit een liedje van geweest??
  Voor nu alle goeds. Fijn genieten van de stilte. Dat doe ik ook.

  Een liefdevolle knuffel, Nelie.

 • Gina

  Hi lieve Yasmin
  Ik zal proberen de dingen minder te regelen en de dingen zich zelf te laten regelen.
  Maar als alles geregeld is weet ik wel waar ik aan toe ben!
  Liefs, Gina

 • Edith

  Dank je wel lieve kanjer!
  In stilte en vol vertrouwen!!

 • Giri

  Hoi Lieverd,
  Soms kan de Stilte oorverdovend zijn.
  Knuffel, Giri

 • Anne

  Hai lieverd
  Weer prachtig verwoordt door jou, Stilte!!!!!!!!
  Ik heb geen vragen of wat dan ook, gelukkig zijn met jezelf, en de Stilte om je heen.
  Ik heb je lief. Xxx

 • Johannes

  Hoi Yasmin,
  Na jaren van boosheid en onbegrip bij onze dochter Linda, is er gisteren een doorbraak gebeurd: zij nodigde ons uit,temeer omdat wij Marijke en ik, ons kleinkind/haar kind nog maar 1 keer hadden gezien. Het is een machtige stille ontmoeting geworden. Ik heb hieruit geleerd dat de stilte het beste werkt als communicatie niet mogelijk is. Ik ben blij en dankbaar,
  Liefs Johannes

  • He lieve Johannes,
   Wat MOOI… en JA het was wel doorgekomen. Dus er zit ergens iets nog te wringen… Komt goed. En JA de kracht van de stilte is de kracht van vergeving en aanvaarding… Love you <3

 • Lieve Yasmin,

  Wat kun jij dit alles toch prachtig verwoorden.Ik geniet zo van de spiegel die je mij/ons steeds weer voorhoudt.Daarom heb ik `m net al even gedeeld op m`n FB.En alhoewel ik daar meest engels sprekende vrienden heb,had ik gewoon geen zin om je blog in een andere taal(engels) te delen want tja,ook ik doe gewoon maar waar ik echt zin in heb. Er gebeurt heel veel op het wereldfront waarop ik actief ben, mèt name door m`n relatie met m`n innig geliefde amerikaan. Lees maar op http://www.hollowearthnetwork.com/BreakingNews
  Als alle vernieuwingen erdoor zijn (RV,GCR,NESARA,The New Republic enzo)dan komt er wel echt tijd voor ons.
  In Liefde, want Dat is Al Wat Is.
  Met Warme knuffels voor jou,
  Anne

  • He lieve Anne. Je bent een pracht/krachtwijf! Ik heb mijn blog vertaald in het Engels en ga dat de volgende week erop zetten! En JA er komt gewoon TIJD voor ons op het moment dat we de TIJD nemen om elkaar weer eens te ONT-moeten… Gewoon oogjes kijken… LOVE!

 • Joke

  Wel Yasmin, de stilte, ik houd daar al jaren van. Ik haat de stamp -muziek van tegenwoordig en word daar erg onrustig van.
  Maar dit soort muziek is : normaal …..zeggen de meesten.

  Mijn muziek is als ik thuis klassiek piano speel, voor de rest is het stil. In die stilte is zoveel rijkdom te vinden voor mij.
  Vanmiddag in de tuin gewerkt met alleen vogels om me heen. Buren weg, iedereen naar binnen vanwege de hitte dus ik mocht alleen zijn.
  En net zoals jij ben ik altijd ‘rebels’ geweest en dat bevalt me .
  Zonder hiermee anderen te kwetsen, maar ik schop wel tegen de ‘normaal gevonden dingen’ aan.
  Desalniettemin ben ik gewoon mens en blijf me verbazen over veel zaken. De ellende is volgen mij: geld.
  Veel liefde voor jou en jouw manier van leven.
  Joke

  • Ja lieve Joke,
   Het is natuurlijk van de zotte dat jonge mensen oordoppen dragen om het geluid te verdragen!!! ALS ik ergens ben waar het geluid TE hard is vraag ik of ze dat kunnen veranderen – anders stap ik op… Het is NIET waar dat iedereen daar van houdt. Het lawaai heeft een andere functie… Veel liefde voor JOU en de jouwen en geniet maar lekker van de stilte <3

Leave a Reply

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.