Onderweg

 Ventimiglia-Eritrea.We leven in een wereld die we hebben gecreëerd naar aanleiding van onze concepten, gedachten en conditioneringen. Op het moment dat we niet langer aan de wereld gebonden zijn, laten we ons niet meer door haar beperken en  kunnen we iets voor de wereld betekenen…

Onderweg

Wanneer we met de auto aankomen in Vezelay, wordt onze Pakistaanse zoon van Lesvos naar het vaste land gesmokkeld. Hij ontsnapt op eigen kracht voor de 2e keer aan deportatie. Voorlopig kunnen we dus rustig onderweg ZIJN…

Vezelay –  Le Puy – Conques – Montsegur – Grot van Bethlehem

Ik sta aan de top van de Montsegur en praat met Liefde over degene die mijn belangstelling voor de Katharen wakker heeft gemaakt. Als we aan het einde van de dag de berg afdalen, ontmoet ik deze persoon aan de voet. Wonderbaarlijk…

Hoewel de grot van Bethlehem is gesloten voor toeristen, weten we haar feilloos terug te vinden. Zij ontvangt ons met open armen..

Familie

Ik ontmoette haar slechts één keer. De dochter van mijn lievelingsneef. Op 6 mei 2002, de dag dat Pim Fortuyn vermoord werd, kwam ze naar mijn lezing. Verbonden ZIJN we voor altijd. Al mijn boeken staan in haar boekenkast. We hebben onwijs van elkaar genoten daar aan die Spaanse grens…  ❤

Italië – Ventimiglia en migranten

We ontmoeten hier honderden Afrikanen. Ze zitten als ratten in de val. Wanneer ze de grens naar Frankrijk oversteken, worden ze opgepakt en teruggebracht naar Italië. Terug naar huis is onmogelijk. Omdat de bewoners doodsbang zijn voor samenscholingen van zwarte mannen, jaagt de politie ze uit elkaar. Vrouwen en kinderen zitten achter de kerk, beschermd door een hekwerk.

‘We dromen van een rijk en liefdevol Europa’, vertelt Esna uit Eritrea. ‘Hier komen we er achter dat dit beeld niet klopt. Ik mis mijn familie…’

  • Dat wat je ziet op individueel niveau, vindt ook landelijk plaats. Niemand wil de verantwoordelijkheid voor de situatie die aan hun voordeur ontstaat en wijst met haar vinger naar Europa…
  • We laten al onze extra kleding etc. achter bij de Antonius Kerk.
osama-egyptisch-museumTurijn – Osama uit Egypte

Hij is op wonderbaarlijk wijze ontsnapt uit Lesvos en werkt ’s nachts in het kebab-restaurantje van zijn broer. Het nachtleven en het gemis van zijn geliefden heeft haar sporen achtergelaten, maar hij straalt van blijheid. Vier dagen zijn we samen. We nemen hem mee naar het Egyptisch museum. Eindelijk ziet hij iets van zijn cultuur, die in Egypte uitsluitend voor de toeristen is…

Sham uit Pakistan

Hij vloog naar Parijs en werd er door de douane uit gepikt. Hij begint te begrijpen dat zijn afgewezen asiel in Griekenland het praktisch onmogelijk maakt om elders asiel te krijgen… ❤

Tsangwa uit Kenia

Drie weken lang was hij vermist, mijn dierbare vriend uit Kenia. Ik was heftig ongerust en schakelde zijn vrienden in. Hij werd teruggevonden in ontredderde staat. Opnieuw met lege handen maar godzijdank – hij leeft…

Griekenland

We zijn met de veerboot van Ancona overgestoken naar Patras en aangekomen in Griekenland. We hebben kostbare Griekse en buiten Griekse ontmoetingen. In Athene vinden we onze Syrische families terug. Maar daarover later…

Dankbaar

Het gaat goed met Giri en mij – het gaat goed met ons. Er is een enorme innerlijke ruimte in mij. Geen enkele drang om iets te doen of ergens te moeten zijn. Binnen of buiten, de energie doet feilloos haar werk. En ook al stelt het niets voor in de wereld van de vormen, de cirkel van Liefde wordt elke dag meer voelbaar…

Om Shanti – Laat ONS in vrede ZIJN…

Yasmin ❤

  • Gezegend ben ik – dank jullie wel voor jullie ZIJN…

 

Agenda
Boeken:
– NIEUW GRATIS E-books Yasmin NU in E-PUB
– OF 2e hands bij: Bol.com
   NEW Video Yasmin ENGLISH about Non-duality and Refugees
– ‘Love is All that IS’

 

 

Share

20 comments to Onderweg

Leave a Reply