Maakbaarheid

Het leven is niet maakbaar, het leven is lijden. We bevrijden onszelf uit de cirkel van het lijden als we ons beginnen te realiseren dat het leven op aarde uitsluitend geleefd kan worden bij de gratie van tegenstellingen. We zien dat het één niet zonder het ander kan bestaan en omarmen Al wat Is: het licht zowel als het donker. We zoeken ons geluk niet langer buiten onszelf, maar ontdekken dat het al die tijd onder onze voeten lag…

Wat zeg ik tegen de 21-jarige Bryson, mijn motorjongen uit Kenia, als de kleine Yasmin – naar mij vernoemd – aan malaria overlijdt omdat de artsen in staking zijn. Rationeel gezien is Yasmin nu een engeltje en verlost uit haar lijden. Aan de kust van Kenia is er geen toekomst voor haar – omdat de toeristen het af lieten weten en het leven in Kenia nu eenmaal niet maakbaar is. Mijn mededogen gaat naar haar ouders en naar alle ouders die een kind verloren.

 • Dankbaar dat ik iets voor ze kan doen door de rekeningen te betalen voor ziekenhuis en begrafenis.

Zolang wij leven in af-gescheidenheid zullen we ons niet realiseren dat onze hebzucht anderzijds gebrek creëert.  Dat proces stopt niet door te vechten voor of tegen. Dat proces stopt als wij ont-waken. Op het moment dat we mysterie opnieuw om-armen wint vertrouwen het van angst en is er genoeg voor iedereen… <3

Om Shanti,

Yasmin

Satsang

Deze leermeester blijft eeuwig leerling. Ik dropte de titel. Ik kan uitsluitend – met vallen en opstaan – mijn eigen weg bewandelen. Het maakt niet uit of er een persoon komt of twintig. De wekelijkse vrijdagavonden zijn dusdanig waardevol dat we doorgaan zolang ik in Nederland ben. Dus welkom <3

 • Wens jullie een hartverwarmende vakantie…
 • Wanneer onze vluchtelingen in Athene aankomen wordt het leven er niet gemakkelijker op. We blijven in contact en ondersteunen wanneer het nodig is. En dank je wel voor jullie ondersteuning…

 

Agenda
Boeken
– gratis dowloaden E-boeken Yasmin Nederlands/Engels
– OF bij: Bol.com
   Video Yasmin Non-dualiteit – ‘Zonder wrijving geen glans…’

 

 

 

Share

12 comments to Maakbaarheid

 • Johannes Bikker

  Hai Yasmin, de Grote,Vanmorgen reeds gereageerd op de foto van Yasmin, de Kleine. Maken van kinderen is des werelds, scheppen van kinderen is des hemels, zo ziet Yasmin, de Kleine er ook uit in deze werelod. Genoeg daarover, het blijft verdrietig voor de ouders, dat ben ik me ook bewust.
  Liefs Johannes

 • neoC

  Lieve Yasmin&Yasmin,

  Kleine of grote Yasmin, hier of daar, nu of later, niet het een of het ander. ALLEN “SAMEN” in liefde en verbondenheid.

  xx

 • Uit de Happinez Kalender van Vandaag, 29 Juni 2017.
  “We moeten weten waarover we het hebben in die prachtige kunst van ons, van jou en van mij -en dat kunnen we uitsluitend als we hebben geleefd en liefgehad en gevloekt en geploeterd en genoten en geleden ” ~ Henry James ~

  Dankjewel lieve Yasmin voor het delen van je vreugde zowel als je verdriet. We zijn EEN Grote Menselijke Familie en Hier om elkaar te helpen nietwaar ?
  Hele Warme Knuffels voor jou & voor de ouders van de kleine Yasmin.
  XXX
  Anne W.

 • Anna Marie

  Dank je wel! ❤️

 • Martina Ooms

  Je hart is groot Yasmin en dit geeft ‘leven’ waar dood aanwezig is. Daar gaat het om.
  Dat is de essentie van hier op deze aarde te zijn vanuit een volmondig JA!
  Ik weet en zie je graag,
  Martina uit het andere lage landje.

  • JA lieve Martina DAT is de essentie van hier op aarde zijn. Neemt niet weg dat je kindje verliezen hier op aarde het grootste offer is wat er van je gevraagd wordt. Ik voel mededogen voor Bryson en Gladys en voor allen die lijden… ♥

 • Linda

  Ja lieve Yasmin en zo is het… Leven is lijden in de dualiteit. Geen licht zonder donker. Daarom denk ik dat verlicht zijn als mens helemaal niet kan, want het een kan niet zonder het ander. We kunnen alleen maar ervaren in de dualiteit. Zonder dualiteit is alles wat het is en is er geen lijden, geen goed en slecht geen licht en donker. Maar juist in dat ervaren schuilt de schoonheid van het leven als Ying en Yang. Het mooie en goddelijke zien we graag als van ons maar de pijn en lijden is ook van ons en zolang je dat niet aanvaard is er geen vrijheid. Huilen hoort er ook bij, maar zolang we dat niet zien leveren we strijd met wat is. Dat duurt een leven lang en niemand ontkomt eraan. Ik zou je graag een keer ont- moeten Yasmin. Dank voor al jou wijsheid, dat van niemand is maar wel door jou verschijnt. Ik houd oneindig veel van jou zonder je ooit te hebben ontmoet.

  • Liefde kun je niet DOEN – Liefde kun je alleen maar ZIJN. Ik houd ook van JOU ♥

   De verlichting is theoretisch gemakkelijk te formuleren: Alles wat is, is goed. Wees het eens met alles wat is – en jij wordt één met alles wat is. DAT is de weg van de Liefde…
   – Dethlefsen en ik sluit me hier VOL-ledig bij aan…

 • Marleen

  Hey wat een prachtig initiatief die Satsang !
  Hoop dat velen geïnspireerd worden erdoor…

  Wat jammer van de kleine Yasmin… zo’n schatje…!
  Lorna Byrne zegt dat deze engeltjes bij hun familie blijven. Ik hoop het voor de ouders.

  Veel liefs

  • JA een prachtig initiatief – zeker nu ik de titel gedropt heb – haha…
   En de essentie van dat Engeltje is ongetwijfeld samengesmolten in de harten van de ouders. Wat niet betekent dat zij haar fysieke aanwezigheid niet zullen missen…

Leave a Reply

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.