Persbericht ‘Volk van mijn VOLK’

Boek Vluchteling‘Vandaag zijn zij op de vlucht
morgen kun jij dat zijn’

Hoe meer ik het ware gezicht achter de vluchteling mag zien, hoe meer ik tot de conclusie kom dat we allemaal vluchtelingen zijn en dat ieder mens die de moed heeft om de oversteek te maken, en daarbij soms letterlijk de dood in de ogen kijkt, een reden heeft om hier te zijn. En het is niet aan mij om te beoordelen of die reden juist is, ja dan nee…

‘Ook al sluiten wij alle grenzen, bouwen we hoge muren en sluiten we onze ogen, we kunnen het getij niet keren. We kunnen uitsluitend wakker worden…’ 
– Uit: Het verloren Paradijs

‘Aangrijpend, hartverwarmend en grensverleggend…’
– Michelle Shanti – Paris Books

‘Ik lees je boek met plezier, verontwaardiging en respect. Heel bijzonder en wat mij betreft verplichte lectuur voor ieder die met vluchtelingen te maken heeft…’
– Wendy Verhagen, Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland

‘Thank you dear for bringing me your Book ‘One Love – One Tribe’. It is all about love and commitment…’
– Leoluca Orlando – burgemeester Palermo, Sicilië

Het boek is prachtig geïllustreerd en vormgegeven en omvat:

– 29 Verhalen van Vluchtelingen
– 29 Anekdotes
– 29 Ontmoetingen

Yasmin en Giri bezochten hun vrienden uit Kos en Lesbos in Frankrijk, Italië en Athene. Zij waren te gast bij Leoluca Orlando en zijn voor de derde keer op Lesbos – tot eind maart:

‘We gingen met lege handen en een open hart. We waren getuigen van het rauwe leven, van onmenselijkheid, verdriet en vreugde. We gaven ze eten, een warme douche, een telefoon, een fijne plek om even te zijn en het allerbelangrijkste: veel liefde. Eenieder die ik ontmoette heb ik voor eeuwig in mijn hart gesloten. Zij hebben mijn leven verrijkt…’

– ISBN: 978-94-92883-13-1 – Uitgeverij Paris Books
– 136 blz. vierkant 21×21 – hardcover en fullcolour – € 23,95
– Engelse uitgave ‘One Love – One Tribe’. ISBN: 978-94-92883-15-5

Voor interviews, lezingen, signeeracties, radio en tv-programma’s:
 • neem rechtstreeks contact op met Yasmin
 • Niet alleen in print maar nu ook als E-book in vier talen.
  – Te bestellen via uw boekhandel of via BOL.com
Share

1 comment to Persbericht ‘Volk van mijn VOLK’

 • Jeanne Bernsen

  Lieve Yasmin en Giri,
  Lieve grote kanjers!!! Alle respekt! Ga zo door! Fijn dat je boek weer in de verkoop is, ik wil het graag promoten in Den Bosch. Paasnacht is er Nacht van de Hoop in de Grote Kerk, met allerlei aktiviteiten en sprekers, op gebieden die mensen hoop geven. o.a Amnesty. Vluchtelingenwerk, C.O.C.,allerlei sociale aktiviteiten in Den Bosch, enz. De hele nacht door. Daar past jou boek en jouw aktiviteiten ook in volgens mij. Ik kijk wat ik kan doen. Een paar weken geleden was het thema van de kerkdienst in de San Salvator Gemeenschap “hoe maak je van water wijn? ” Heel inspirerend… Het is wel wat jullie doen op Lesvos…
  Harte-groeten, Jeanne Bernsen

Leave a Reply

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.