Grenzeloze grenzen

De aarde is van iedereenDe aarde is van iedereen

Het boek Volk van mijn VOLK gaat ogenschijnlijk over vluchtelingen. Maar het gaat op de eerste plaats over grenzen. Grenzen die wij westerlingen menen te kunnen trekken om anderen buiten te sluiten. Grenzen waar vele criminele en niet criminele organisaties bakken geld aan verdienen. Grenzen die maken dat er smokkelaars zijn die mensen ronselen en gouden bergen beloven als ze hun land verlaten en op weg gaan naar het beloofde land. Smokkelaars die er niet voor schromen om mensen welke onmogelijke bedragen betalen, bijeengeschraapt door familie en uit familiebezit, neer te schieten. Grenzen die maken dat onschuldige mensen verdrinken in zee. Dat mensen uit pure wanhoop hun organen verkopen voor een habbekrats, welke voor grof geld worden doorverkocht aan rijke cliënten door artsen die het niet zo nauw nemen met ethiek. Mensen zoals jij en ik die als slaven worden verkocht aan rijke landheren, in de prostitutie terechtkomen. Gedeporteerd, vermoord of langzaam maar zeker in de vergetelheid verdwijnen.

Hebzucht komt voort uit afgescheidenheid en creëert grenzen

Kortom, dit alles gaat over grenzen. We denken nog steeds dat wij de aarde kunnen bezitten en afbakenen. Wij denken nog steeds dat wij het recht hebben om de wereld leeg te plunderen en ongelimiteerd te bereizen terwijl we anderen dwingen binnen hun landsgrenzen te blijven.

We zijn vergeten dat wij allen in het verleden ooit migranten waren. Dat wij in tijden van schaarste ons geluk elders gingen beproeven om een nieuw bestaan op te bouwen, een nieuw thuis voor onszelf en onze kinderen…

De vluchtelingen deal

We willen de wereld maar al te graag laten geloven dat het ons gelukt is. Dat we levens kunnen ruilen voor geld. Dat de Turkije-deal werkt. We durven niet te voelen en schijnen niet te begrijpen dat zolang we grenzen optrekken, anderen de mazen zullen ontdekken. Dat criminele organisaties hun geld willen blijven verdienen en smokkelaars niet zullen stoppen met ronselen. Dat de routes steeds gevaarlijker worden en er steeds meer mensen omkomen. Dat niet alleen Athene maar ook Europa inmiddels vol zit met illegale vluchtelingen zonder zorg. Kortom, dat het sluiten van grenzen Europa zal ontwrichten.

We kunnen onze ogen blijven sluiten. We kunnen de schuld neerleggen bij de politiek. Of we kunnen er voor kiezen wakker te worden en onze angst onder ogen te zien. Door ons hart te openen elimineren we onze eigen grenzen. En dat is het begin van de verandering. De wereld is van iedereen…

Alles is verbonden met alles

Of we nu de uitbuiting en de vergiftiging van de aarde nemen, de bestrijding van eeuwenoude natuurlijke geneeswijzen, de farmaceutische industrie, verplichte inenting, mensenhandel, kinderporno, seksindustrie, drugsindustrie, voedselindustrie, straling, het Monsanto-schandaal, de schappen in de winkels die opgekocht worden door groothandels. Het gaat allemaal over hetzelfde, het gaat allemaal over misbruik van macht.

Wake-up call

Verandering begint aan de basis. Durven wij de rol van slachtoffer los te laten. Durven wij op te staan en de verantwoordelijkheid te nemen voor ons eigen leven, ons eigen welzijn. Durven wij eerlijk in de spiegel te kijken waar wij ons aandeel hebben en onszelf aan het belazeren zijn, terwijl we met onze vinger naar boven en naar buiten blijven wijzen. Verheffen we ons boven anderen omdat wij meer bezit hebben, een betere status bekleden, of omdat wij menen dat we verlicht zijn.

Moeder AardeOnze moeder

Verlicht zijn betekent mijns inziens niet dat we met ons hoofd in de wolken leven en ons niet bekommeren om de aarde. Verlicht zijn is in het midden zijn. Is onze voeten op moeder aarde neerzetten en ons verbinden met Al wat Leeft. De aarde, onze moeder, liefhebben en koesteren, zoals wij doorgaans met moeders doen. Daar waar het in ons vermogen ligt haar niet te bevuilen of uit te buiten. Evenmin als haar bewoners.

Kortom, durven we onze schreden te zetten in onze binnenwereld en onszelf in de ogen te kijken. Eerlijk en oprecht. Te besluiten hoe jij in het leven wilt staan, los van wie dan ook.

Maak je niet ongerust

Het leven is vallen en opstaan. Dat is de enige manier om onze lessen te leren. Hij die geen fouten maakt leeft niet. Wees als een kind. Val en sta weer op en ga vrolijk verder zonder oordelen. De wereld mag in spiritueel opzicht een illusie zijn. Zolang wij er in leven kunnen we maar beter ophouden met klagen en ons steentje bijdragen.

De aarde is onze koesterende moeder. Overgave aan haar is de hemel op aarde neerzetten en thuiskomen in onszelf. En diep vanbinnen gunnen we niet alleen onszelf maar ook onze kinderen, alle kinderen en alle volwassenen een liefdevol, evolutionair en leerzaam bestaan. Ja toch?

‘Liefde is Al wat Is’
Ik hou van mij – ik hou van jou
– Yasmin

Volk van mijn VOLKHet nieuwe programma

Nacht van de Vluchteling, Wereldpaviljoen Radio Mundo, Wereld-Reikidag, Lezingen etc: –
Klik agenda

 

Dankbaar voor jullie reacties en ondersteuning

Share

15 comments to Grenzeloze grenzen

 • Marian Wortel

  Hai bovenstebeste Yasmin, ik ben dankbaar voor de innerlijke vrijheid die jij hebt om dit te kunnen doen. Ook bedankt voor de genuanceerde informatie en visie die jij geeft.

  Ik ben het er voor een groot deel mee eens. Maar niet helemaal. In mijn ogen ligt de aardse problematiek nog gecompliceerder.

  Het begint ermee dat er veel te veel mensen op deze aarde zijn, dat is mijn visie. En dat komt mede door de gezondheidszorg. Ziekte en dood hoort bij het leven, maar wij mensen willen ons naast materie ook zoveel mogelijk het leven toeeigenen, de wetenschap houdt zich zelfs bezig met het eeuwige leven. Zelf ouder willen worden maar ook kinderen willen blijven krijgen, zelf materie toeeigenen en deze ook onze kinderen toewensen.

  Beslissingen en grenzen zijn ook nodig. Massaal verontwaardigd zijn dat de overheid of de verzekering geen dure behandeling van een ziekte willen betalen en ook willen dat wij onze grenzen openstellen voor iedereen. Het is gewoon niet mogelijk. We moeten minderen en verdelen en onszelf en elkaar grenzen kunnen stellen.

  Dit is een langdurig moeizaam proces. Maar ik kies ook voor liefde en niet voor geweld, maar ook voor bewustwording en elkaar grenzen leren stellen. Bijvoorbeeld een grens aan het aantal kinderen of een grens aan het vergoeden van ziektekosten. Een grens aan de hoeveelheid vlees die ieder mag eten enzovoort, enzovoort……

  Maar dit zijn grenzen waar wij nog niet aan willen. We steken de kop in het zand.

  • Hallo Marian,
   Ik respecteer jouw mening. Dank je wel voor jouw visie. Het gaat niet over eens of oneens. Dat betekent strijd en daar ben ik niet mee bezig. Ik stak mijn kop ook in het zand totdat ik wakker werd. Vanaf dat moment volg ik niet alleen de stroom van het leven en heb ik er alle vertrouwen in dat ieder op zijn eigen wijze en eigen tijd ONT-waakt…

 • Henk

  Dankjewel😘🌹🙏

 • Yvonne

  Weer zeer treffend Yasmin. Fijn om zo helder een andere spiegel voorgehouden te krijgen!
  Liefs Yvonne

 • Winfried

  Niet alleen westerlingen trekken grenzen. Er zijn maar weinig mensen op deze aardkloot die geen grenzen trekken…… grenzen in welk opzicht dan ook om op die manier de eigen veiligheid zeker te stellen. En dat is nu juist het meest lachwekkende in de mens 🙂 We zijn zo bezig met het creëren van onze eigen schijnwereld dat we het belangrijkste gewoon vergeten: LIEFDE! Liefde voor ons zelf EN voor iedereen en alles om ons heen! Maar niet wanhopen…. het komt goed!

  • He lieve Winfried en Maria,
   We trekken allemaal grenzen en bouwen hoge muren. Maar als we realiseren we we werkelijk zijn dan hebben we ook de moed om innerlijke grenzen te elimineren en muren omver te halen. En het is al goed – NU op dit moment… ❤❤❤
   Liefde is Al wat Is
   Yasmin

 • Lieve Yasmin
  Wat een mooi en treffend blog over Grenzeloze grenzen.
  Zo waar Yasmin en dit gaat de wereld in om Vrede te sluiten met onszelf en de wereld waarin wij leven.
  Onvoorwaardelijke Liefde laten stromen van Hart naar Hart zonder grenzen.
  Love you.
  Tineke van de Meulengraaf

 • Vanuit Liefde Leven en ieder ander Is als ik beleven
  grenzenloos op de meest zuivere manier van gaan.
  Wat zou de wereld snel herstellen van alle ellende
  Hopelijk worden er velen eindelijk wakker…
  Erg mooi en duidelijk verwoord. Chapeau en een dikke knuffel Yasmin

  • We ontwaken als we daar rijp voor zijn – ieder op onze eigen wijze… ❤❤❤

   • Beste Yasmin, Dankzij Karin heb ik de radio-uitzending beluisterd. Wat een lieve goedhartige vrouw bent u.
    Inderdaad, onbekend maakt onbemind, helaas. Geef hengels en leer ze vissen. Mooie metafoor, die ik ook wel eens noem. Schreef zelf ook het e.e.a. over vluchtelingen.
    yoo.rs/tipsvaningrid/blog/vluchtelingen-1501337062.html?Ysid=8138
    Succes met uw boek, hopenlijk bereikt u er vele (bevroren) harten mee. Lieve groet!

Leave a Reply

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.