Boekbericht ‘Volk van mijn VOLK’

Volk van mijn VOLKDe vluchteling, ontkend, verguisd en vergeten…

Maar ze zijn er nog steeds – de vluchtelingen – ondanks hoge muren – ondanks Turkijedeals – ondanks…

Ik volgde de roep van mijn hart en ging in juni 2016 met mijn maatje naar Piraeus – en later naar Lesbos, etc. Alles bij elkaar waren we meer dan 1 jaar onderweg: daar waar ze illegaal neerstreken in Europa, bij Leonidas Orlando op Sicilië om mijn boek aan te bieden, in Athene, Kos, Lesbos en Chios waar 35 Afrikaanse vluchtelingen van kamp Moria meer dan 7 maanden onschuldig werden opgesloten, etc.

We raakten aan en lieten ons aanraken. Ik begon hun verhalen te delen op Facebook. Dat sloeg in als een bom. Op verzoek ontstond het boek: ‘Volk van mijn VOLK’- Gezicht achter de Vluchteling. Het boek  is er, in al haar eenvoud, in al haar schoonheid, aangrijpend en onthullend…

Onbekend maakt onbemind. Op het moment dat we die ander in de ogen durven te kijken vallen alle verschillen weg en blijft alleen de Liefde.

Het boek ‘Volk van mijn VOLK’ is een boek over Liefde. Het is een boek over grenzen. En misschien wel op de eerste plaats een boek over jou en mij. Zijn wij bereid – ben ik bereid – mijn hart te openen en mijn innerlijk grenzen af te breken. Zijn wij bereid onze bevoorrechte positie op te geven en onze overvloed te delen met anderen. Hoewel er uiteindelijk geen ander is…

‘Het boek Volk van mijn VOLK is prachtig qua vormgeving. Ik vind de foto`s indrukwekkend. En kan niet uitdrukken wat de inhoud met je doet! Dat gaat heel diep. Je wordt gedwongen te voelen en na te denken over ons bestaan op deze planeet.  Ik denk dat macht het moeilijkste thema is voor ons mensen om mee om te gaan! In dit boek laat Yasmin een weg zien…’
– Cornelie Jansen

‘Aangrijpend, hartverwarmend en grensverleggend…’
– Michelle Shanti – Paris Books

‘Ik lees je boek met plezier, verontwaardiging en respect. Heel bijzonder en wat mij betreft verplichte lectuur voor ieder die met vluchtelingen te maken heeft…’
– Wendy Verhagen, Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland

Thank you dear for sharing your Book ‘One Love – One Tribe’. It is all about love and commitment…’
– Leoluca Orlando – mayor Palermo, Sicilië

Het boek is prachtig geïllustreerd en vormgegeven
Het boek is een Ode aan de vluchteling, mijn medemens. Het is in al haar schoonheid van verhalen, anekdotes, achtergrondinformatie en prachtige illustraties in vier talen om ontvangen te worden zodat haar boodschap over grenzeloze grenzen de wereld in mag stromen…

– ISBN: 978-94-92883-13-1 – Uitgeverij Paris Books
– 136 blz. vierkant 21×21 – hardcover en fullcolour – € 23,95
– Engelse uitgave One Love-One Tribe: ISBN: 978-94-92883-15-5
– Ook verkrijgbaar als E-book in Nederlands, Engels, Grieks en Duits
– Gesproken Boek beschikbaar bij Passend Lezen in de Bibliotheek

Voor interviews, lezingen, signeeracties, radio en tv-programma’s neem contact op Share

1 comment to Boekbericht ‘Volk van mijn VOLK’

 • J.M. Veldhuyzen

  19-08 2018

  Lieve Yasmin.
  Ik vond het heerlijk om je vandaag op de feelgood market even te kunnen ontmoeten. Zo dicht bij mijn huis moest ik echt even naar je toe. Ik heb twee boeken gekocht ( volk van mijn volk) en heb er ’s middags al flink in gelezen. Prachtig zoals alles wordt verwoord, zo zuiver en eerlijk. Het boek is als een parel en zal gevonden moeten worden. Ik ga er een weggeven aan een van mijn kleindochters die filosofie studeert. Zij staat helemaal achter jouw concept van een (1) wereld zonder grenzen. Ik ben benieuwd hoe zij het boek ervaart.
  Misschien wil ik nog meer exemplaren maar dat hoor je nog.

  Een lieve groet voor jullie,

  Joke

Leave a Reply

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.