Boekbericht ‘Volk van mijn VOLK’

Volk van mijn VOLKDe vluchteling, ontkend, verguisd en vergeten…

Maar ze zijn er nog steeds – de vluchtelingen – ondanks hoge muren – ondanks Turkijedeals – ondanks…

Ik volgde de roep van mijn hart en ging in juni 2016 met mijn maatje naar Piraeus – en later naar Lesbos, etc. Alles bij elkaar waren we meer dan 1 jaar onderweg: daar waar ze illegaal neerstreken in Europa, bij Leonidas Orlando op Sicilië om mijn boek aan te bieden, in Athene, Kos, Lesbos en Chios waar 35 Afrikaanse vluchtelingen van kamp Moria meer dan 7 maanden onschuldig werden opgesloten, etc.

We raakten aan en lieten ons aanraken. Ik begon hun verhalen te delen op Facebook. Dat sloeg in als een bom. Op verzoek ontstond het boek: ‘Volk van mijn VOLK’- Gezicht achter de Vluchteling. Het boek ondervond dezelfde obstakels als de vluchteling. Maar het is er, in al haar eenvoud, in al haar schoonheid. Aangrijpend en onthullend…

Onbekend maakt onbemind. Op het moment dat we die ander in de ogen durven te kijken vallen alle verschillen weg en blijft alleen de Liefde.

Het boek ‘Volk van mijn VOLK’ is een boek over Liefde. Het is een boek over grenzen. En misschien wel op de eerste plaats een boek over jou en mij. Zijn wij bereid – ben ik bereid – mijn hart te openen en mijn innerlijk grenzen af te breken. Zijn wij bereid onze bevoorrechte positie op te geven en onze overvloed te delen met anderen. Hoewel er uiteindelijk geen ander is…

‘Ik lees je boek met plezier, verontwaardiging en respect. Heel bijzonder en wat mij betreft verplichte lectuur voor ieder die met vluchtelingen te maken heeft…’
– Wendy Verhagen, Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland

Promotie rond het boek liep in het slop. Het zou gebeuren door enthousiaste derden – gratis en voor niets. Voor zo’n boek kun je nu eenmaal geen geld vragen. Er gebeurde niets…

Plots had ik iemand aan de telefoon: ‘Yasmin, jij en niemand anders bent de moeder van deze parel. Jij moet ervoor gaan staan! Dat sloeg in als een bom. Ik had dit boek nooit gewild. Wist ik welke lijdensweg ik moest gaan? Maar tijdens de reis en alle tegenwind voelde ik dat het boek er moest komen, hoe hoog de prijs ook zou zijn…

En ja, ik ben er weer en ik sta ervoor. Het boek is een Ode aan de vluchteling, mijn medemens. Het ligt in al haar schoonheid van verhalen, anekdotes, achtergrondinformatie en prachtige illustraties in vier talen te wachten om ontvangen te worden zodat haar boodschap over grenzeloze grenzen de wereld in mag stromen…

Voor mijn gevoel is het nu de juiste tijd! Wil jij een exemplaar ontvangen en een recensie schrijven? Uiteraard alleen als je aangeraakt wordt. Maar daar twijfel ik niet aan. En wie weet is het wel een prachtig en origineel Kerst-geschenk voor al jullie medewerkers…

Lieve groet,
Yasmin

  • infoATyasminverschure.nl

 

Share

Leave a Reply

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.