Erkenning

Dochter-Esther.-Baby-John-en-Yasmin

Vluchteling en niet vluchteling, ieder mens wil gezien en erkend worden…

Doe je nog iets in Afrika

Jaren geleden verbleven Giri en ik in zwarte en gekleurde townships in Zuid-Afrika. We verbleven te midden van Aids en geweld, maar ook te midden van waarachtig leven. Op een dag dropte Zuster Mary ons in een small Townhouse. Mama lag op sterven. Ik ging naast haar op het enige bed liggen, Giri zat naast haar. Onze handen deden hun werk. De drie aanwezige meiden kropen op en naast me. We spraken heel natuurlijk over leven en dood, voor hen een dagelijkse realiteit. De dag daarop was de jongste jarig. Dat vierden we met taart en spulletjes uit onze bagage. Ze straalde van geluk…

Vijftien jaar later komt deze jongste, nu een prachtige jonge vrouw, bij Zr. Mary en bedankt haar voor die ondersteuning: ‘Lieve Yasmin en Giri, weet dat jullie een verschil maakten…’

Big Home - Esther is a Big Mama

Kenia

Herinneren jullie je Esther van mijn vrouwenproject? Esther woont nu onder de rook van Mombasa in haar eigen huisje, wat we mee hielpen bouwen. Ik was innig verbonden met haar kleinkind, Joshua. Hij stierf aan Aids. Ik betaalde zijn begrafenis. Afgelopen week stierf Dorcas, zijn moeder. Ik stuurde geld voor ziekenhuiskosten en begrafenis…

Ja dus, ik ondersteun nog steeds een aantal vrienden in Kenia. Sinds het toerisme is ingestort is iedere dag een struggle for life…

De ouders van Faith, mijn eerste Foster kindje, gingen terug naar hun geboorteplek. Faith’s nieuwe school werd in brand gestoken. Vijf meisjes kwamen om in de vlammen. Faith had geluk, zij raakte alleen haar spullen kwijt. Ik stuurde geld. Vorige maand verdween haar vader. De schande dat hij niet langer zijn gezin kon onderhouden werd hem te veel.  Uitkeringen kennen ze niet, je snapt het al…

Faith geniet

Drie maanden geleden kocht ik Dennis vrij uit de gevangenis. Hij viste met een lijntje, maar had geen vergunning! Aan de dood ontsnapt nam hij zonder morren zijn simpele leven weer op. Drie maanden later wordt hij aangereden door een motorbike en breekt zijn been. Het ziekenhuis doet pas iets wanneer er geld is. Vijfhonderd Euro voor röntgen en operaties. Zijn jaarsalaris. Je snapt het al. Deze week gaat er opnieuw een aardig bedrag die richting uit voor Kerst en schoolgelden…

 • Dit is hun dagelijkse realiteit. Als deze mensen naar Europa komen noemen wij hen gelukszoekers…

Medelijden

Hun pijn is mijn pijn, hun vreugde mijn vreugde. Door mijn eigen lijden te omarmen en te transformeren, kan ik aanwezig zijn in het lijden van anderen zonder iets te willen veranderen…

Vreugde

Ik zit in de Aids-kliniek in Boksburg, Zuid-Afrika. De Ierse zuster Fidelia is een engel. Wanneer ze er even doorheen zit, springt er vanuit het niets een klein zwart engeltje op haar nek. Zijn naam is Bongakonki. ‘Hij die vreugde brengt’. Hij is een meester in een kinderlijfje…

Ik zit naast het bed van een stervende jonge vrouw. Mijn handen, mijn stem en de energie ondersteunen haar reis naar het onbekende…
*Liefde is Al wat Is.

Ieder sterven is een nieuwe geboorte

In mijn boeken *Weg naar het Licht en *Meesterschap voorbij de Dood’, beschrijf ik het overgangsproces van mijn geliefde broeder Everhard. Hij stierf aan Aids. Het proces was zodanig een inwijding dat ik niet langer kon treuren om de dood van een dierbare…

Wij zijn de natuur

Alles ontstaat en vergaat voortdurend in de wereld van de vormen. Datgene wat blijft is de alles bezielende liefde ofwel de allesomvattende leegte. Het is ware levenskunst om flexibel te zijn en je mee te laten drijven op de wind van voortdurende verandering…

Giri en ikke, wij wensen jullie in de ruimste zin van het woord grensverleggende feestdagen…

Om Shanti
Yasmin


Weetjes

Van 1 december t/m 15 januari gaan Giri en ik wederom met een open hart en lege handen naar Griekenland…

Kort dit keer. Inmiddels is het overduidelijk dat mijn boek de eerste prioriteit heeft. Vreugdevol vervolg ik mijn weg in de wetenschap dat iedere verandering bij mij zelf begint. Ik ben dankbaar voor alle liefdevolle ondersteuning van mensen die begrijpen dat het boek ‘Volk van mijn VOLK’ een gezamenlijk project is. Ik laat me dan ook graag uitnodigingen voor lezingen, ontmoetingen of wat voor briljante ideeën jullie ook moge hebben…

Boek ‘Volk mijn VOLK’

Ontegenzeglijk een inspirerend en grensverleggend kerstgeschenk. Te verkrijgen in uw boekhandel of via Bol.com
– Mocht je meerdere exemplaren willen, neem dan contact op.

Dankzij de enorme creativiteit van Giri zijn ook mijn overige boeken* in meerdere talen, als E-pub of print verkrijgbaar bij Bol.com en Amazon.com

Bar-turbo en coaching

Plotseling komen er weer mensen op mijn pad voor coaching en inzicht.    De resultaten zijn verrassend. Voor afspraken na half januari mail: Contact
Share

18 comments to Erkenning

 • Aad

  Lieve Yasmin, heel veel sterkte in Griekenland waar jullie liefde over de mensen uitgespreid mag worden, heel veel succes en Hartengroet,Aad

 • Jeanne Bernsen

  Lieve Yasmin en Giri,
  Jullie zijn kanjers! Heb een hele goede reis !
  Wij hebben nu ook een fikse uitdaging: vluchteling in eigen streek: een zoon is getraumatiseerd thuis na zeer gewelddadige persoonsgerichte aanslag in zijn woning door een onbekende. Motief??? Zoekt nu andere woonruimte.
  Ondanks alle kwetsbaarheid enz. voel ik me toch sterk en gesteund.
  Harte-groeten,
  Jeanne

  • Lieverd,
   Bizar! Ja we blijven denken in afgescheidenheid en plaatsen mensen in hokjes zodat we onszelf beter kunnen voelen. Het feit is dat je zoon is aangevallen. Wens je kracht en ook jij je bent een kanjer…

 • Angelique

  Prachtige Yasmin & Giri,

  “Vluchteling en niet vluchteling, ieder mens wil gezien en erkend worden…” …zo is het!!

  2 weken geleden hebben wij elkaar ont-moet bij de mantra-viering van Gerrie.
  Ik heb het boek gelezen, het heeft me intens meegenomen en ik ben diep aangeraakt.
  Het hele verhaal wat jij deelt, staat ook voor mij symbool voor alle mensen/dieren…ook kun je alle macht, manipulatie, economie, geld door kunt trekken over de gehele wereld en mensheid…
  Het zit diep verankerd!
  Dit beschrijf jij ook zo treffend en voelend in jouw Nawoord.
  Daarin heb ik ook mijn ervaringen hier in Nederland beleefd en ik ben daarin ook diep geschokt. Ook en zelfs over de rug van kinderen en het gaat inderdaad nergens over het belang van welke individuele mens en/of dier…
  Ik reis en voel met jullie mee in jullie reis naar Griekenland, waar jullie zeker weer ontmoetingen van hart tot hart zullen be-leven!
  Harte-groet, Angelique

  • Lieve Angelique,
   Jouw ont-moeten was meZelf ont-moeten daar bij Gerrie in Weert.
   Dank je voor jouw Zijn – dank je voor jouw reactie.
   Je raakt mijn Hart…
   Yasmin – ook namens Giri ❤️

 • Rose Ignacia Macares

  Lieve Yasmin en Giri,

  Het is altijd ontroerend om je verhalen te lezen. Zoveel liefde en
  eenvoud die door jullie verspreid en gedeeld wordt.
  Ik wens jullie mooie liefdevolle feestdagen toe en een 2019 gevuld met nieuwe verrijkende ervaringen.
  Hart verwarmende knuffels.
  Rose

 • inez

  Lieve Yasmin en Giri,
  jullie stralende harten zullen weer welkom zijn in Griekenland. Velen zullen zich geheeld voelen door jullie kracht. Wens je een liefdevolle tijd.

 • Lieve Lennie ❤️ Jouw pad… ❤️

 • Elke keer weer inspirerende teksten Yasmin!
  Alle kracht, plezier en inspiratie toegewenst in Griekenland en om je mooie helende werkzaamheden voort te kunnen zetten.
  Liefdevolle Feestdagen!
  God Bless you Both XX

 • Suzanne V

  Lieve Yasmin en Giri,
  Ik word steeds weer nederig en dankbaar als ik jouw woorden lees. Alles is belangrijk en doe wat je hart je ingeeft. Ik durf dat nog niet altijd. Maar op mijn manier doe ik mijn ding. Ik werk met vluchtelingen in Nederland. Laatst zei een nieuwe collega: wat ben je sterk in je gesprekken en wat kun je goed de connectie leggen met de vluchtelingen/ “nieuwkomers”.
  Ik vind dat wel fijn om te horen maar besef dat ik niet anders kan. Voor mij staat daar geen vluchteling maar een mens die zo krachtig is geweest/is om helemaal hier naartoe te komen. Geen cliënt of pupil. Maar ook gewoon mensen met hun streken hoor. Geen heiligen. Gewoon mensen. Gewoon individuen. Gewoon bijzondere ontmoetingen.
  In feite kun je al het werk met je hart doen. Ook brood verkopen of putjes scheppen.
  Voor mij is het nu de kunst om een liefdevolle connectie te houden, heel dichtbij, met mijn puberzoon. Hier daagt het leven mij behoorlijk uit! Alles sal regtkomme…
  Jij en Giri hebben zoveel vertrouwen in het leven… Bewonderenswaardig en inspirerend.
  Ik wens jullie bijzondere en liefdevolle feestdagen.
  Suzanne

 • Joke V

  Lieve allebij,

  Ik word altijd verdrietig van de onmacht die ik voel bij het lezen en weten van teveel leed en onrecht in de wereld. Ik speel heel vaak het prachtige stuk Benedictus van Carl Jenkins op de piano en stuur dan deze tonen naar al de mensen die het zo nodig hebben.
  Mooie decembermaand gewenst evenals een goed reis in januari.
  Liefs Joke

 • Lennie

  ❤️ Lieve Yasmin ❤️ Jouw pad

Leave a Reply

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.