Recentie’s Weg

Biblion

Dit boek laat zich op geen enkele manier vergelijken met de gebruikelijke Reiki-literatuur, omdat niet de grondslag en technieken van Reiki er centraal in staan, maar dat wat gebeurt in en aan iemand die Reiki toepast.

Het verslag van Verschure´s leven, nadat zij met Reiki is gaan werken, is een getrouwe, navoelbare weergave van de bewustzijnsveranderingen en de daarmee verbonden emotionele diepte- en hoogtepunten die door Reiki teweeg gebracht kunnen worden.

De toon van het boek is rustig, intiem vaak, psychologisch subtiel, verstandig en mist gelukkig de sentimentaliteit en pretentie die deze autobiografische getuigenissen vaak zo ongenietbaar maken. Zo zijn bijv. haar beschrijving van een sterfproces en van haar eigen liefdes-beleven gave voorbeelden van de psychische volwassenheid die Reiki kan veroorzaken.

Een eenvoudig, verhelderend en sympathiek boek. Vriendelijke omslag, leesbare letter. Het nawoord in deze druk is geactualiseerd.Marianne Romers
– Religie & Mystiek

Weg naar het Licht met als ondertitel: pelgrimstocht van een Reiki master. Het moet gezegd worden dat dit boek zich onderscheidt van andere boeken door de manier waarop het geschreven is. Waar andere boeken blijven steken in hun algemeenheid laat dit boek je kennis maken met de mensen achter Reiki. De schrijfster laat je eerst zien wie Yasmin Verschure is, een stukje levensgeschiedenis komt aan de orde . Een leven met vele ups en downs maar ook hoe zij met reiki in aanraking is gekomen en dit heeft toe gelaten in haar leven. Een reis verslag en een sterfproces zijn de hoofd accenten van dit boek, en thema’s die betrekking hebben op ons dagelijks leven maken het boek af. Een reis voornamelijk buiten Europa, die de schrijfster zelf ziet als een pelgrimstocht, die haar laat inzien wie zij zelf is en wat ze hier zelf mee kan maar ook wat Reiki doet in andere landen voor en met andere mensen.

Het stervensproces wat in dit boek aan de orde komt is ontroerend door zijn eenvoud maar ook herkenbaar. Het mag duidelijk zijn dat dit boek alle aandacht verdiend. Al met al is dit boek een aanrader voor iedereen; ook voor de ervaren Reiki kenner. Trees Willemse
– Psychosofia

Inderdaad, een integer verslag en heel boeiend. Ze zeggen wel eens: je krijgt op de goede tijd het juiste boek in handen en dat is ook mijn ervaring. Net begonnen aan een reikicursus werd dit boek mij letterlijk aangereikt. Mijn gevoel dat reiki niet voor niets op mijn weg kwam, was heel sterk en ik werd er door gefascineerd. Zelf zegt de schrijfster ‘wanneer je het pad van Reiki kiest, vertrouw dan op je eigen intuïtie, je eerste impuls.’ Al jaren had ik ervoor kunnen kiezen, maar het was niet de juiste tijd. Nu is het de juiste tijd, de juiste meester en het juiste boek. En de inhoud van het boek wil ik met u delen.

Reiki betekent Universele Levenskracht. De energie die in alles en overal aanwezig is, zichtbaar en onzichtbaar: Kosmos, Prana, Licht, liefde, Natuur, God. Is het toevallig dat we het daar juist in dit nummer zo uitgebreid over hebben? Neen, natuurlijk niet. Het is. ‘Het belangrijkste dat er gebeurt in een reikiklas’, zegt de schrijfster ‘zijn de initiaties die je gegeven worden door een reikimeester. De laatste kun je zien als een kanaal of tussenpersoon tussen jou en de kosmische energie.’ ‘De tijd is nu rijp dat ieder mens voor zich zijn eigen goddelijkheid gestalte gaat geven in de wereld. Het maakt niet uit wat je doet. Alleen de intentie is werkelijk belangrijk. Als je intentie zuiver is, zal elke daad verbonden zijn met je hartenergie en is elk werk genezend zowel voor jezelf als voor je omgeving.’

Over de geschiedenis van reiki en wat er uit is voortgevloeid, schrijft Yasmin heel genuanceerd. Naast het proces waar je in gaat, geeft zij heel duidelijke aanwijzingen in voorbereiding op een behandeling en de posities van je handen als je de behandeling geeft. Het spreekt mij erg aan dat zij veel aandacht besteedt aan het je verbinden met de Kosmos en de Bron in jezelf en niet te vergeten het uiten van dankbaarheid dat je dit mag doen, zowel voor als na de behandeling.

Aan de dood van een geliefde vriend wijdt de schrijfster niet alleen in dit boek een hoofdstuk, maar zij schreef daar een heel teder boekje over ‘Meesterschap voorbij de dood’. * Een handreiking voor jezelf om op een heel integere en vaak ontroerende wijze dichter te komen bij het grote afscheid in de cyclus van Leven – Dood – Leven.

Het laatste deel wijdt zij aan haar Reisverslag. Niet alleen aan waar zij overal geweest is, maar waarom zij op die tijd naar precies dat land en die plaats werd ‘geroepen’, soms totaal niet wetend wat zij daar eigenlijk ging doen. Dat heeft alles met reiki te maken, omdat zij zich kon afstemmen op en luisteren naar het appél wat er vanuit de kosmos op haar werd gedaan.

Voor het toe leren passen van haar verworven inzichten krijgt zij ruimschoots de gelegenheid. Als zij voortdurend klaar staat om anderen te helpen hun problemen op te lossen, bemerkt zij op den duur dat dit niet de juiste manier is, doordat zij er zelf bijna onderdoor gaat. Ook al weet je wel hoe de dingen werken, dan zal je toch ernaar moeten leren handelen. Ze zegt: ‘ Ja , ik merk dat ik steeds minder geneigd ben om mensen te willen helpen. Ik heb zelfs de overtuiging dat geen hulp soms de beste hulp is die je kunt geven.’ Zo leert ze je bij het lezen van dit boek dat je eigen ervaring de beste leermeester is. Een prachtige opmerking die mij erg trof, wil ik niet onvermeld laten. Het komt er op neer dat ze zegt: wanneer je in kranten of tijdschriften de kwaadsprekerij en roddel (rotzooi noemt ze het) blijft lezen, dan werk je er ook zelf aan mee het geschreven te laten worden! Dat is een nadenkertje waar we ons voordeel mee kunnen doen.

Of je nu het reikipad kiest of niet, het is naast dat het een heel boeiend boek is, ook vol handreikingen om in je alledaagse leven je steeds af te stemmen op wat er zich aandient. Tot slot schrijft Yasmin: ‘Weet dat jijzelf ten alle tijde verantwoordelijk bent voor jouw proces. Accepteer Al Wat Is en geniet van je groei, leef in het hier en nu en wordt die je bedoeld bent te zijn. Besef dat deze dag het enige is wat je hebt, dus besteed hem goed en creëer een prachtige toekomst, een prachtige nieuwe wereld. Accepteer jouw goddelijke perfectie, zoals ik de mijne heb geaccepteerd.

Zo groeien we uiteindelijk uit tot verantwoorde medescheppers! Succes!

Share