Ik kreeg een telefoontje. ‘Yasmin ik ben je boek Volk van mijn VOLK aan het lezen. Ik ben erg onder de indruk. Iedereen in de politiek, in het onderwijs, kortom iedereen zou dit boek moeten lezen’. Hoe vaak heb ik dit al gehoord…

De vluchteling mag er niet zijn – het boek dus ook niet

Iedereen die zich spontaan inzette voor mijn boek kreeg geen poot aan de grond. Nadat ik -op verzoek- mijn boek aanbood aan een politicus in Veldhoven, stond de politie op de stoep (die trouwens erg onder de indruk was van mijn zijn), sta ik blijkbaar op de zwarte lijst en werd ik zonder opgaaf van redenen bij WU geblokkeerd, zodat ik niet langer geld kan sturen naar Kenia of naar de Vluchtelingen.
– We hebben daar een oplossing voor gevonden en gaan vrolijk verder…

De situatie van de vluchteling wordt

systematisch de doofpot in gestopt. Aangespoelde lijken raken ons niet langer. De gevangenneming van Kapitein Carola Rackete in Italië maakt niet alleen duidelijk dat we het woord mensenrechten beter niet meer in de mond kunnen nemen, het is ook de doodsteek voor mijn boek.

Of we het nu onder ogen willen zien ja dan nee

de vluchteling is slechts een gevolg waarvan we de oorzaak bij onszelf mogen zoeken: Onze angst voor het onbekende. Onze ongebreidelde drang naar ‘zekerheid’. De idee dat het leven maakbaar is. Kortom, het verliezen van onze verbinding met het wonder dat Leven heet…

Ook wij zijn op de vlucht

We vluchten in social media, alcohol, drugs, seks, werk, vakanties, etc. We doen alles om onsZelf te vermijden. Al is mijn verschijningsvorm anders dan de jouwe, we zijn onzichtbaar met alles en iedereen verbonden. Als we dat realiseren kunnen we niet langer een scheiding aanbrengen tussen onszelf en de ander. De wereld is van iedereen…

Blijkbaar mogen wij nog meer uitdelen

Na een lezing in Nijmegen liet ik een paar boeken achter. Ellen Eggerdink wilde meer boeken. Uiteindelijk deelde ze in drie weken 60 boeken uit binnen haar netwerken. Ieder boek zorgde voor een bijzondere ontmoeting en gaf haar een boost.
Dus besloot ik dat ik nog meer boeken uit wil delen. Aan de EU in Brussel. Aan de 2e kamer in Den Haag. Aan gemeenteraadsleden, centra, wereldwinkels, bibliotheken, boekwinkels, etc. Elk boek is een druppel die een hart kan raken en een grens kan verleggen. En uiteindelijk wordt elke druppel een oceaan.

Heb jij een netwerk en wil je meehelpen

deze boodschap te verspreiden, stuur me een mail met jouw adres en wij sturen je een doos met 10 boeken.

Dankbaar voor het leven

en voor de liefde die ons verbindt,
Yasmin

Mededelingen

  • Als je mijn boek nog niet kent is het goed om het eerst te lezen.
    Stort 20 Euro op Rek. nr. NL48INGB0006062529 tnv Stichting Shanti – Schijndel.
    Vermeld je naam en adres en vermeld boek Volk en we sturen het op.
  • In de week van 9 september gaan we naar Brussel. Met dank aan Sophie in ‘t Veld.
  • Na half september gaan we weer richting Griekenland. Hoewel ik ten volle vertrouw alles gebeurt op de juiste tijd en we alles zhebben wat we nodig hebben, zijn donaties van harte welkom…