‘Yasmin, jij bent een visionair. Jij brengt mensen in verbinding met hun ware kern en maakt ze niet afhankelijk. Jij laat zien dat niemand meer of minder is. Dat we de hemel niet hoeven te verdienen, maar haar in ieder moment kunnen beleven wanneer we onszelf in al onze grootsheid durven te omarmen: het licht zowel als het donker en ons over durven te geven aan de stroom die Leven heet. En geloof me, het lezen van jouw boeken is ondersteunend, maar niet direct vrijblijvend…’
– RvM

De geboorte van mijn nieuwe website heeft wat losgeweekt, ook in mij. Al is de inhoud nauwelijks veranderd, de verborgen schatten achter de homepagina worden letterlijk meer zichtbaar.

Gooi al die lezersreacties er maar uit, zei ik tegen Monique. Dat is verleden tijd. Ze stonden er toch in. Ik begon te lezen en werd diep geraakt…

Verleden wordt heden

Al houd ik er niet van om in het verleden te graven, het verleden wordt nu heden. Uitspraken van Freek Simon, Marijke van Moorsel en vele anderen worden nu waarheid. Het is tijd voor een nieuwe lichting om mijn boeken te lezen. Zij zijn nog even inspirerend als op het moment dat ze geschreven werden…

Jouw boeken zijn als de Bijbel en de Koran. Zij zijn als wegwijzers en bevatten vele lagen. Je kunt ze lezen als een roman, maar als je bewustzijn verder reikt ontvouwt zich een tijdloze wijsheid…

Parel van eigen bodem

Na de dood van mijn dierbare vriend Everhard, voltooide ik mijn eerste boek Weg naar het Licht. Giri stond voor ons boekenkastje in onze tijdelijke behuizing en zei: ‘We sturen het naar Ankh Hermes’. Zonder na te denken zei ik: ‘Die gaat het niet uitgeven’. En zo geschiedde. Ik stuurde het naar David Schors. Op het moment dat we het bakhuisje moesten verlaten, ging de telefoon: ‘Yasmin, sorry dat ik je boek heb laten liggen. Ik ben gisteren gaan lezen en vannacht niet naar bed geweest. Het kan niet waar zijn dat Ankh Hermes zo’n parel van eigen bodem laat lopen. Luister, ik ga het de wereld in laten stromen…’

Binnen een maand stond het boek in de top 5 en was het op de Amerikaanse en Duitse markt. De recensies en lezersreacties waren overweldigend. Ik raakte een laag aan die niet eerder was aangeraakt…

Rode loper

Om mijn derde boek te kunnen schrijven, moest ik weg bij mijn uitgever. Geen probleem, zei zijn agente: de uitgevers zullen de rode loper voor je uitleggen. Wederom wilde de nieuwe redacteur bij Ankh Hermes mijn boek Liefde is Al wat Is niet hebben. Niks nieuws, volgens haar. De boekwinkels en het lezerspubliek dachten er duidelijk anders over.

Hoe dan ook, we moesten zelf gaan uitgeven, vonden ze hierboven. En ondanks dat ik me met hand en tand verzette, klopte dat feilloos. Daardoor stonden wij op beurzen, gaf ik lezingen en raakten we vele harten aan.

Na zeven jaar was ook deze cirkel weer rond. Onze wegen gingen scheiden en ik bracht Giri naar het klooster. David Schors wilde maar al te graag mijn boeken terug in zijn assortiment. Hij maakte herdrukken en bracht de bundel Bakens van Licht uit. De tijd was er nog steeds niet rijp voor. Sterker nog, we keerden terug in de tijd. Kwaliteit maakte plaats voor kwantiteit. Speciale boekwinkels verdwenen en werden overgenomen door massamedia, zoals Bruna, Ako en anderen…

Het is zoals het is

Ik werd door mijn uitgever in Amerika uitgenodigd om op tour te gaan met mijn eerste boek. Ik kon niet, was te ziek. Het mooie van dit alles is dat ik in alle eenvoud kon blijven wie ik in wezen was. Ik schreef alleen als ik me geïnspireerd voelde. Mijn boeken zijn niet wetenschappelijk onderbouwd. Dat kan niet. Het mysterie zal immers altijd een mysterie blijven en valt niet te ontrafelen.

Ware wijsheid heeft niets te maken met kennis, het valt niet wetenschappelijk te bewijzen. Ware wijsheid komt voort uit de directe verbinding met onze bron, de schatkamer van het mysterie zelf…

Godzijdank zijn er achter de schermen velen, waaronder de bouwer van mijn vorige website, die zich bewust waren van de tijdloze wijsheid van mijn werk en die zich met hart en ziel hebben ingezet om mijn erfgoed te bewaren. Dank je lieve Kees van Amersfoort dat mijn boeken nu beschikbaar zijn in E-pub in Engels, Nederlands, enzovoort. Dank je lieve Giri dat jij dit proces voltooid hebt. Dankzij het 2e hands circuit zijn er nog steeds paperbacks.

Angst onder ogen zien

De geschiedenis herhaalt zich. Aan de top mocht ik er niet zijn. Maar de oprechte zoeker liet zich vanaf het begin aanraken. Het is de hoogste tijd dat het volk wakker wordt en zich realiseert dat wij vele malen machtiger zijn als die kleine toplaag. Dat betekent dat we onze angst onder ogen moeten zien. Dat betekent dat we opstaan, verantwoordelijkheid nemen voor al onze creaties en niet langer naar buiten wijzen. Dat laatste hebben we lang genoeg gedaan.

We zullen moeten wennen aan het feit dat we van hogerhand gehersenspoeld worden. Alles is voorgeprogrammeerd. Dat wat we lezen, dat wat we eten, dat wat we denken en dat wat we moeten denken. Het dwingt ons om zelf te leren kauwen of alles te blijven slikken als zoete koek.

Druppels

De vluchteling staat symbool voor alles wat er mis is in deze wereld. Mijn boek Volk van mijn VOLK staat haaks op ons beleid met vluchtelingen. Dus deel ik ze uit en dat heeft ontroerende en verstrekkende gevolgen. De tijd is nu rijp om elkaar te ondersteunen en samen te werken. Er komen oude en nieuwe mensen op mijn pad die begrijpen dat ik toevallig degenen was die dit boek moest vormgeven, maar dat het gedragen mag worden door velen. Het zijn druppels in een oceaan. Als we durven te vertrouwen worden deze druppels op zekere dag de oceaan zelf.

Vrijheid

Onze vrijheid bestaat uit de keuze om de kudde te blijven volgen of de kudde te verlaten en onze eigen waarheid te leven. Dat laatste roept niet alleen angst op, er is moed voor nodig. Geloof me, het is de enige weg. Je zult beschimpt, bespot en niet begrepen worden. Maar jij bewandelt jouw unieke inwijdingspad en het leven zal je polijsten. Vrijheid is immers niet te vinden in het uiterlijke leven, vrijheid is een innerlijke staat van zijn…

Lieve Yasmin

Ik durfde je boek Volk van mijn VOLK niet te lezen. Ik was bang voor de pijn. Ineens las ik je laatste blogs. Plotseling begreep ik dat de mensheid bewust in angst wordt gehouden door machthebbers die voelen dat hun machts-piramides in elkaar storten als de onderste lagen smelten uit liefde en compassie voor elkaar. Ik begrijp ineens de weerstand voor de inhoud van jouw boek.  Wanneer je je eigen essentie nog niet hebt gevonden en je houvast vindt in uiterlijke structuren, is het boek heel eng. Gelukkig heb ik die verbinding wel. Wanneer ik af en toe van mijn padje af raak gebeurt er wel iets waardoor ik ineens weer helder ben. Dat gebeurde deze week door het lezen van je blogs. Dank je dat je nog steeds zo’n inspirator voor me bent. Ik ga je boek lezen en uitdelen…
A.L.

Ik houd van mij – dus ik houd van jou
Yasmin