Datgene wat je wilt verminderen moet je eerst volledig tot bloei laten komen
– Lao Tse

Wat deze pandemie ons gaat brengen, weten we niet. Dat is niet aan de machthebbers, dat is aan ons.
Angst maakt ons tot slaaf en verdeelt mensen in voor- en tegenstanders. Angst wordt echter een krachtig werktuig wanneer je beseft dat jij de angst niet bent maar slechts de toeschouwer van een wereldwijd geïnjecteerd angstvirus die je bij elke inademing tot je neemt. Waar angst is kunnen we alleen onze eigen situatie zien, vergeten we dat er miljoenen mensen sterven aan de gevolgen van maatregelen en zien we in ieder die niet in angst leeft een potentiële vijand.

Oefening

Zit in meditatie en volg je ademhaling. Laat datgene wat is gewoon zijn. Kijk naar je angst, je depressie, je schuldgevoel enzovoort, maar oordeel niet. Wees wakker, bleef aandachtig en zie wat er gebeurt.

Vechten tegen wat dan ook heeft geen zin. Demonstreren tegen de 1,5 meter of noodmaatregel dus ook niet. Alles wat we bestrijden groeit. Wanneer we ons herinneren wie we in wezen zijn, kunnen we ons in liefde verbinden. Eenheid in saamhorigheid is het belangrijkste wapen in onze strijd-loze strijd voor Vrijheid.

Of die trein die lang geleden in beweging werd gezet nog te stoppen is, weet niemand. Dat heeft alles te maken met de keuze die ieder voor zich mag maken. Gaan we wachten op het vaccin zodat we weer normaal mogen doen of beseffen we dat de prijs die we daarvoor betalen onomkeerbaar het einde is.

Diep vanbinnen weten we dat er geen weg terug is. Onze manier van leven is niet alleen destructief, zij is egoïstisch en even abnormaal als het nieuwe normaal. We staan voor de grote leegte, het veld van alle mogelijkheden wat we opnieuw in mogen kleuren. Laten we deze boeiende tijd gebruiken om onszelf in alle diepte te polijsten. Laten we onze frequentie verhogen door te mediteren en in alle opzichten liefde te zijn (wat iets anders is dan lief zijn) zodat we in liefde de dood durven te omarmen en immuun worden voor negativiteit.

Als je het nog niet wist, onze wereld is niet meer en niet minder dan het resultaat van ons denken. Willen we dat veranderen, mogen we stoppen het verleden te koesteren en onze gedachten onder de loep nemen. Niet wijzen naar anderen, niet je kop in het zand steken en zeker niet je zoet laten houden met het versoepelen van maatregelen. Ga nieuwsgierig en oprecht op onderzoek uit, leef in het nu en droom de wereld die je graag zou willen zien…

Om Shanti
Yasmin

1e publicatie 3 augustus 2020