Angst is het ingrediënt dat we gebruiken om verdeeldheid te zaaien, opdat we dingen door kunnen drukken die een gezond mens nooit zal accepteren. Sinds 11 september 2001 dompelen we mensen onder in angst, zodat we ze kunnen sturen, slaven van ze kunnen maken en zonder dat ze daar erg in hebben volledig kunnen beroven van hun vrijheid…

Voor alle duidelijkheid. Mensen gaan dood. Ik ga dood. Jij gaat dood. Uiteindelijk gaan we allemaal dood. Daar verandert het Corona-virus niets aan. Heb vanaf het begin geweten dat we nu een machtig excuus hebben om zaken die het daglicht niet kunnen verdragen te maskeren. Ik noem maar wat: de vluchtelingen op de Griekse eilanden. Ben ik zeer nauw bij betrokken. Vooral de mannen, het potentieel dat wij zo hard nodig hebben. Zij worden volledig ontkend en regelmatig als criminelen, verkrachters en terroristen bestempeld. Grappig, ik kom ze nooit tegen. Onze relatie is gebaseerd op wederzijds respect en Liefde. Ik hou van ze, ik geloof in ze, ik leer van hen en zij ontegenzeglijk van mij. Ik ga er nooit vanuit dat ze mij belazeren en dat doen ze dus ook niet. Heel simpel, wat je wilt zien zul je creëren.

We hebben sinds die bewuste 11 september een maatschappij gecreëerd op basis van geld, macht, verdeel en heers. Zet mensen tegen elkaar op. moslims tegenover christenen. Geef ze een zwarte Piet en verdeel ze systematisch in twee kampen. En ja hoor, het werkt. Onze deuren zijn op slot. Onze huizen beveiligd. We vertrouwen niemand meer, zelfs onze buurman niet. Kortom, we hebben ons hart gesloten en dit hebben we inmiddels geïnitieerd over de hele wereld, tot in Afrika toe. En jeetje, wat hebben we het toch goed voor elkaar. Of toch niet?

Geef ze brood en spelen en hou het volk dom. We lieten het ons welgevallen. Jullie schreven ons voor wat we moesten denken, wat we moesten slikken. Letterlijk en figuurlijk. Alles wat de natuur ons biedt, werd verboden. Homeopathie, kruiden, kortom alles wat is zonder iets terug te vragen.
De Liefde. Raak elkaar vooral niet aan. Blijf binnen. Zo kunnen we elkaar niet meer liefhebben, omarmen, voelen. We kunnen niet meer protesteren, geen plannen maken. Het is maar een stapje verder om elkaar te haten, elkaar pijn te doen. En tot mijn stomme verbazing slikken we dit ogenschijnlijk als zoete koek.

Alles draait inmiddels om geld en prestatie. Ieder mens is uniek en goed genoeg. Stel je voor dat we 17 miljoen wetenschappers hadden of 17 miljoen voetballers. Hoe saai zou de wereld er uitzien.
Hoe zou het zijn als we het kwade niet langer straffen maar het goede belonen.

Jeetje Mark, misschien begin ook jij inmiddels in te zien dat de lock-down ons meer schade toebrengt dan welk virus dan ook. Dat het sterven van mensen normaal is maar het opsluiten ronduit crimineel. Dat niemand zit te springen om een maatschappij die draait op grootschaligheid en multinationals. Dat we een enorme potentie aan talenten verkwanselen en weer terug mogen keren naar een wereld van respect voor het leven en gezonde voeding op allerlei gebied. Biologisch dynamisch eten, werk dat je met hart en ziel kunt doen, enzovoorts.

Als we zo bezorgd zijn, laten we dan beginnen mensen erop te wijzen dat zij verantwoordelijk zijn voor hun eigen welbevinden. Ga de natuur in, dans, zing, beweeg, heb lief en neem zo nodig extra vitamine C. Laten we de haard in Brabant aanpakken, de varkensindustrie. Het is te walgelijk voor woorden hoe we inmiddels met dieren om gaan. De volgende stap is de mens. Robotten, een App in de telefoon en chips in het oor.

Onze hebzucht en ons egoïsme kent geen grenzen. Als ik het maar goed heb. Dat onze broeders en zusters vluchtelingen verdrinken, langzaam maar zeker uit het zicht of in gesloten kampen verdwijnen, in de slavenhandel of erger terechtkomen, kan ons niet langer raken. We hebben onze aarde, de moederenergie welke ons draagt en ons in alles voorziet, eenzijdig geëxploreerd en uitgebuit zonder ons ook maar enigszins te bekommeren over hen die na ons komen.

Hoewel de oorzaak van alle ellende bij het rijke westen ligt, slepen we opnieuw Afrika en andere continenten mee in onze hebzucht door een idioot strenge lock-down waardoor ze geen voedsel kunnen vergaren. Ongetwijfeld zullen daar en elders miljoenen mensen gaan sterven. Maar ach, het is zo ver van ons bed.
Dat is het niet lieve Mark Rutte. Afrika, waarvan we de vluchtelingen niet willen, hebben wij naar de rand van de afgrond gebracht. Het is het rijkste en meest vitale continent. Maar we hebben ze bestolen en gezorgd dat ze zo dik in de schulden zitten dat ze dat nimmer kunnen aflossen. Hun corrupte regeringen houden wij in het zadel. Het zijn immers maar zwarten en niet al te slim. In dat laatste kon je je weleens vergissen, lieve Mark.

Ik ben niet bang voor het Coronavirus. Ik zeg niet dat het niet bestaat. Het pandemie dat we eromheen geweven hebben confronteert ons met eindigheid, onze sterfelijkheid. En dat is het laatste wat we in onze maakbare westerse maatschappij onder ogen willen zien. De cult die er rondom het virus is ontstaan, laat ons letterlijk stikken van angst. Hoe schrijnend ook voor de degenen die het treffen, veruit de meeste mensen genezen. Zij die sterven zijn doorgaans op een gezegende leeftijd of waren al ziek.

Het virus is een perfecte dekmantel. Het is mij en anderen niet ontgaan dat zaken waar veel mensen moeite mee hebben er nu doorgedrukt worden. Zo werden in mijn bos vele oeroude knotwilgen gerooid en razendsnel afgevoerd en werd in Nederland de eerste 5G uitgerold. Niet alleen hier, maar ook in Ierland en wereldwijd. Toeval?

Stop mij in de gevangenis tussen een stelletje zogenaamde criminelen en ik ben niet bang. Waar we bang voor zouden moeten zijn, is de macht die ogenschijnlijk onzichtbaar is en die ons volledig in haar tang heeft, omdat we het niet kunnen geloven en niet willen zien. De weldoeners in deze wereld. Die ons laten geloven dat ons lichaam niet sterk genoeg is om een virus te overwinnen. Die ons willen verplichten ons massaal te laten vaccineren. Ons voedsel laten eten wat vergiftigd is, enzovoort. En wij makke schapen blijven gewoon in ons hok. We kankeren als een ziekte, maar veranderen de basis niet. En die basis zijn we Zelf…

Is het niet van de zotte dat we elkaar niet meer mogen aanraken en knuffelen. Wordt het ons nieuwe normaal dat we ons datgene wat ons tot Mens maakt, datgene wat ons ware Wezen is, Liefde die wil geven zonder te ontvangen, af laten pakken. Ik praat hier niet over kinderporno en erger. Dat zijn gruwelijke uitwassen van een verziekte maatschappij en heeft dan ook niets met Liefde te maken.

Oké, ik ben even afgedwaald…

 

Het is tijd voor het nieuwe normaal. Daar ben ik het helemaal mee eens.

  • Wij zijn allemaal tot in ons bot gelijk. Het feit dat we andere posities bekleden maakt niet dat we meer of minder zijn. Integendeel, zonder personeel is de baas niets waard.
  • Banken zijn van de staat en mogen geen rente berekenen. Ontsla Afrika van haar schulden en zij kunnen op eigen benen gaan staan.
  • Medicijnonderzoek moet onafhankelijk gebeuren. De farmaceutische industrie moet volledig gescheiden zijn van het onderricht.
  • Vrijheid is het hoogste goed. Ieder mens heeft de vrijheid om te leven zoals hij wil, te slikken wat hij wil en te zeggen wat hij wil, mits zijn daden en uitspraken niet kwetsend maar opbouwend zijn, hij zijn eigen rotzooi opruimt en andere mensen niet beschadigt…
  • Mensen die polariseren weten niet wat Liefde is. Mensen die opgevoed zijn in een liefdevolle omgeving worden krachtige en liefhebbende mensen met begrip en respect voor anderen.
  • Subsidies en uitkeringen en de daarbij behorende controlesystemen schaffen we af. Daarvoor in de plaats komt er een basisinkomen voor iedereen.
  • Discussiëren gaat er uitsluitend over om gelijk te willen hebben. Willen we naar een maatschappij waarin we samen werken aan een leefbaar klimaat voor iedereen, zullen we elke discussie in de kiem moeten smoren. We luisteren met respect naar elkaar, leggen alle meningen naast elkaar, en kiezen dus samen waar we voor moeten gaan. Fouten maken is heel normaal. Maar we ontkennen ze niet.

Oké, het is een beginnetje. De macht ligt niet bij de regering. Wij mensen hebben het voor het vertellen. Uit gemakzucht zijn we dat vergeten. Maar zo zou het moeten zijn. En of je het nu wilt zien of niet, er worden steeds meer schapen wakker. En dat is de hoogte tijd…

We hoeven ons niet te richten op klimaatverandering of welk probleem dan ook. Dat is uitsluitend een gevolg van wanbeleid. Wanneer het volk in haar kracht gaat staan, werkt zij als vanzelfsprekend samen met moeder natuur ten dienste van al haar bewoners: planten, dieren zowel als mensen. Liefde is het ingrediënt wat alle verschillen overbrugt en alles en iedereen verbindt.

Dank je wel voor het luisteren. Eerlijk is eerlijk. Ik ben verdomd blij dat ik niet in jou, in jullie schoenen sta. Want laten we even eerlijk wezen. Je kunt mij niet wijsmaken dat je een maatschappij als deze wilt nalaten aan je kinderen en kleinkinderen…

Laat ons in vrede zijn,
Yasmin Verschure
– 21 april 2020