Vanmorgen werd ik wakker in een droom. Ik zag Gandhi tijdens de apartheid in Zuid-Afrika de pasjes verbranden. Hij werd geslagen, stond keer op keer weer op en bleef ogenschijnlijk onaangedaan doorgaan.

Geweldloos

Geweldloos verzet gaat verder dan niet terugslaan. Geweldloos verzet betekent dat je op geen enkele manier reageert, niet fysiek en niet met woorden. Een aantal van onze helden trekken aan mijn geestesoog voorbij: Gandhi, Martin Luther King, John Lennon, Bob Marley, John F. Kennedy en Nelson Mandela. Helden die naamloos zijn gestorven in de 2e wereldoorlog omdat zij opstonden voor de onderdrukking van anderen. In deze tijd David Icke, Robert Kennedy en vele anderen…

Hoewel wij een verleden hebben waar we niet overwegend trots op kunnen zijn, waren wij Nederlanders decennialang een voorbeeld in deze wereld. Wij vestigden de democratie. Wij hadden een open hart voor vreemdelingen. Dat is zeker na 11 september 2001 drastisch veranderd. Getuige de laatste verkiezingen staan we op dit moment zichtbaar en voelbaar onderaan de ladder. Zelfs al zou er mee gerotzooid zijn, dan is de uitslag overduidelijk. Onbewust als we zijn, kiezen we een vrouwelijke minister-President die vindt dat wij het voorbeeld van Israël moeten volgen. Ja, die vindt dat onze kinderen staatseigendom moeten worden. We zijn ziende blind.

Angstvirus

We zijn in de ban van het gevaarlijkste virus ooit: het angstvirus. Het maakt dat je niet helder kunt denken. Dat je niet meer kunt voelen wie je in werkelijkheid bent. Dat je jezelf laat hersenspoelen door multinationals, media, politici en wetenschappers en denkt dat dit waarheid is. Als je maar lang genoeg wacht, lang genoeg mediteert, als je maar braaf de maatregelen volgt en luistert naar de papa’s en de mama’s aan de top zal het uiteindelijk vanzelf wel overgaan.

Slaven

Hebben we in het verleden mensen tot slaven gemaakt en hen gedwongen mondkapjes te dragen omdat dit een efficiënte manier was om ze monddood te maken, nu maken we onszelf vrijwillig tot slaven door ziekmakende, niet werkende, mondkapjes te dragen. De angst is inmiddels groot genoeg.  Daar hebben onze regering en het RIVM systematisch naartoe gewerkt, zodat zij het vaccin en het vaccinatiepaspoort er zonder tegenstand doorheen konden drukken. Een overgrote meerderheid goedopgeleide mensen is er heilig van overtuigd dat dit de enige oplossing is voor een probleem dat in wezen niet bestaat.

Protocollen

Hoewel er in wezen dus niets aan de hand is, zijn alle angst scenario’s inmiddels keurig ingekaderd in onze denkhoofden. Zoals we zouden moeten weten: datgene wat je denkt, dat worden we. Dat weten onze machthebbers en regeringsleiders maar al te goed. Zij gaan rustig door met ons te hersenspoelen en het elastiek een poosje te verslappen om de fuik daarna weer wat dichter aan te trekken. Angst, afstand, protocollen, avondklok en mondkapjes zorgen ervoor dat we ons niet verweren. Behalve bij Black Life Matters worden demonstraties systematisch verstoord en demonstranten beestachtig in elkaar geslagen. Staat allemaal in de protocollen. En we laten onszelf maar al te graag verblinden.

Is het onbewuste boetedoening omdat we niet wilden zien wat er in de 2e wereldoorlog gebeurde? Schamen we ons nog steeds voor datgene wat we in het verleden hebben aangericht, zoals de apartheid in Zuid-Afrika?

I had a dream

Ik zie in mijn droom een groot vreugdevuur: we verbranden massaal onze mondkapjes. Op het moment dat wij ons bevrijden van het dragen van maskers, geven we onszelf het recht om te spreken terug. Het recht op zelfbeschikking. We eigenen onszelf ons lichaam weer toe: dat prachtige juweel dat ontsproten is uit de lotus, ofwel uit de bron zelf, waarin alle wijsheid zich bevindt.

Wabi Sabi

De periode waar we nu in leven is een periode van diepe duisternis. Een tijdperk van afbraak en verval, welke voorafgaat aan iedere wederopstanding. Materie is de nieuwe God geworden. Zolang wij de kunst van het sterven niet onder de knie hebben, begrijpen we de kunst van waarachtig Leven niet. Decennialang hebben we vrijheid ingeleverd voor de schijn van veiligheid en zekerheid en vullen we onze schrijnende leegte op met surrogaat. Een bodemloze put.

Waarheid

Datgene wat we werkelijk zoeken is verborgen in de diepe wateren van ons hart. We zullen het niet vinden zolang we blijven zoeken. We zullen het niet vinden zolang we onze huidige situatie niet onder ogen durven te zien. We zullen het niet vinden als we alles wat waarheid is blijven bevechten omdat dit er totaal anders uitziet dan wij kunnen bedenken of voorgeschoteld krijgen. We zijn zo gehecht aan het bekende dat we liever met zijn allen naar de hel gaan dan onszelf te verdiepen in datgene wat waar en niet waar is.
‘Tja maar daar word ik zo bang van’.  Blijf kijken en doorvoelen totdat de situatie niet langer angst bij je oproept. Weet dat wij met 7 miljard mensen een enorm overwicht vormen op een handjevol machthebbers aan de top die deze wereld al eeuwenlang besturen. Alles wat verborgen is wordt in deze tijd zichtbaar. We kunnen wachten tot de wereld ten ondergaat in het door ons zelf gecreëerde drama of wij kunnen opstaan en onze vrijheid bevechten. Ons enige wapen is het zwaard van gerechtigheid, het zwaard van de Liefde.

De datum die  op-plopt is 1 juli. Ik  heb het volste vertrouwen in een onzichtbare macht die dit leidt en laat me ondersteunen en bemoedigen door de Liefde om me heen, jou dus. Misschien ben jij een geboren leider en wil jij dit organiseren. Stuur me een PB en deel dit bericht met velen.

In het Licht van de Liefde,
Yasmin

 

Aanmelden Blog