De Kracht van het Zijn

‘De Heilige en de Hoer’

De transformerende kracht, het vrouwelijke aangezicht van God, is de Wereldmoeder die aan de basis ligt van de totale zichtbare schepping. Om volledig heel te worden en de balans op aarde te herstellen, moeten we afdalen in onze onderwereld om dit ontbrekende deel van onszelf opnieuw te initiëren.

Maria Magdalena vertegenwoordigde de perfecte balans tussen de heilige en de hoer. De harmonie tussen de bovenwereld en de onderwereld, het bovenbewuste en het onderbewuste. Zij daalde af in de hel: zij doorliep de zeven poorten van inwijding en bracht haar duistere krachten in balans met haar heiligheid…

Paperback

De Kracht
van het Zijn

2e – hands

Boekwinkeltjes

E-book

De Kracht
van het Zijn

Direct leverbaar
€ 6,95

E-book Bol.com

Boekrecensie

Het werkt bij mij zo, als ik een boek in handen krijg, dat ik bij de eerste regel die ik lees al weet: neen, dit is het niet, of yes, lezen! Zo ook bij dit boek. De opdracht voorin luidt:

Ik draag dit boek op aan alle vrouwen die de Godin in zichzelf bekrachtigen.
Het gaat inderdaad over vrouwenkracht, scheppende kracht die we allemaal in ons hebben.
Deze scheppende godinnenkracht in jezelf gaan ontdekken en dan waar gaan maken in je leven.
Dit boek is daar een meer dan helpende hand bij, zeker ook door de heldere taal.

Dingen vallen samen en in elkaars verlengde: onlangs was ik op een symposium voor het 10-jarig bestaan van het tijdschrift voor spiritualiteit en mystiek ‘Herademing’ en luisterde naar een lezing van Anselm Grun, getiteld: ‘Het leven vieren’.

Hij zei: “dit is niet meer het tijdperk van verlossing van zonde en schuld, maar van de schepppingspiritualiteit (zoals door Matthew Fox naar voren gebracht).Niet meer de tijd van lijden en dood en daarin blijven steken, maar van opstanding, het leven vieren.” Dat is wat in dit boek ook steeds heel sterk naar voren komt: Zijn in het nu is ‘het leven vieren’…

Natuurlijk gebeuren er in ieders leven soms/vaak heel erg moeilijke dingen, maar we leren, mogen dat nu ook, naar de andere kant te kijken, naar het lichtpuntje in de duisternis. Dat is precies waar de schrijfster telkens weer attent op maakt. ‘Iedereen’ schrijft zij ‘die door de poort naar heelheid is gegaan, weet uit ervaring dat de ziekte, burn-out of het rouwproces het ingrediënt was dat de poort opende naar de onderwereld, de poort naar heelheid. We zijn pas bereid om af te dalen in onze diepste kelders als al ons verzet niet langer mogelijk is en er niets anders overblijft dan onszelf in alle kwetsbaarheid over te geven aan de stroom van het leven.’

Dan gaat er iets nieuws geboren worden. Dat kan pas naar buiten als het in onszelf een rijpingsproces heeft doorgemaakt. Zij maakt ons er steeds weer op attent hoe waardevol het is ook de andere kant te zien van moeilijke situaties, personen, problemen zodat je er evenwichtiger naar kunt kijken. In verband daarmee vond ik treffend de passage b.v. over Pim Fortuyn. Als je het aandurft ‘rebel te zijn’ te zien als een – misschien onbewust – gekozen opdracht, dan ga je anders aankijken tegen iemands handelen. Ik moet hier ook ineens denken aan Judas’ plaats in het Nieuwe Testament. Hoe lang hebben we niet gedacht aan hem als een lelijke verrader, van Jezus nog wel, maar wat wordt tegenwoordig gezegd op de vraag ”Wie is Judas ?’’ :

‘Hij had een hoge opdracht en was daarvoor uitgekozen. In zijn aardse leven was dat heel moeilijk, maar onbewust had hij daar ja tegen gezegd.’ Yasmin Verschure plaatst in haar boek ook de figuur van Jezus in een ander licht.

Zij schrijft:
‘Hoewel we maar al te graag een heiligenbeeldje willen maken van de mens Jezus, had hij in die tijd het effect van een aardverschuiving. Zijn dood aan het kruis kon dan ook niet uitblijven. Tweeduizend jaar lang hebben we de materiële kruisdood ofwel het lijden verheerlijkt. Het wordt nu tijd om zijn verrijzenis te vieren!’

Maar, zoals ik al zei, het vergt moed om niet te blijven hangen in ons (voor)oordeel, in alleen de positieve of negatieve kant van iets of iemand.

In deze tijd van je kwetsbaar op durven stellen leer ik veel bij deze auteur, omdat zij alle ups en downs weergeeft in haar eigen queeste, haar Vision-Quest in Zweden. Het is niet alleen interessant, maar door haar manier van vertellen werd ik meegenomen in haar proces alsof ik het zelf meemaakte en putte kracht uit haar ervaringen. Zo kun je dus leren loslaten, je overgeven, de dualiteit overstijgen!

De Kracht van het Zijn is een niet aflatende roep om te leren in het hier en nu te zijn, het verleden los te laten, geen verwachtingen naar de toekomst, of zoals Yasmin het zegt: ‘Ik heb zitten mijmeren deze dag. Niet over gisteren, gisteren is vannacht gestorven. Niet over morgen, morgen is er immers nog niet. Gewoon lekker over vandaag. In de opening in het wolkendek cirkelen regelmatig vogels rond. Vandaag zijn het adelaars. Wat een geschenk!

De adelaar is verbonden met geest en heeft het overzicht. Hij heeft het vermogen om vanuit grote hoogte te schouwen. De boodschap van de adelaar vandaag aan mij is dat ik me geen zorgen hoef te maken. Dat ik verbonden ben met Al Wat Is. Dat voelt in alle opzichten als waarheid.’

Het boek eindigt met enkele seizoenenmeditaties, die je kunnen helpen steeds beter in het hier en nu te komen. De komende wintermaanden zijn daar een uitgelezen tijd voor!

Trees Willemse
– Psychosofia

Reacties van lezers

Een parel van een ervaringsboek. Het heeft mij meegenomen op een innerlijke reis.De manier waarop het is geschreven maakt dat ik zelf heb kunnen ervaren wat de schrijfster daarover deelt. Het heeft een andere dimensie in mezelf aangeraakt.

-Toegankelijk, Heldere boodschap, Inspirerend, Meeslepend, Diepgang
– Sipenburg

~~~

Lieve Yasmin,

De Kracht van het ZIJN is een boek wat je leest en weer leest, even weg legt, zodat dat in kan dalen, wat je leest! Een boek voor je hart en ziel van een Nederlandse schrijfster, die levenskunstenares is. zij deelt met de lezer wat zij ervaart op het pad van bewust wording. Geen leraar wenst te zijn maar het wel is! Levens- ervarings -deskundige, die met herkenbare voorbeelden, uit het dagelijkse leven en haar kennis van zaken, je dichter bij jeZelf brengt.

– Anoniem

~~~

Lieve Yasmin!

Sinds onze ontmoeting in de Vereeniging in Nijmegen ben je ontzettend dichtbij me geweest!! Wat ben je toch een wereldwijf!
Je boek ‘de Kracht van het Zijn’ heb ik al uit. Wat schrijf je intiem en krachtig: alles mag er zijn. Soms zo herkenbaar dat het me aan het huilen maakte. Maar het maakt ook een enorme levenslust in me los!
– Marleen V.

~~~

Lieve Yasmin en Giri,
Dankjewel voor het opsturen van het manuscript: ‘De Kracht van het ZIJN’.
Ik heb het vanavond uitgelezen en vind het ongelooflijk mooi. Het gaat goed van start met een prachtige titel. In het begin was er onrust in het lezen. Later kwam daar verandering in en kon ik me steeds meer overgeven aan de ervaringen die je beschrijft. Opnieuw en rustig/ indringend wrijf je de lezer/mij onze goddelijkheid onder de neus. Geweldig! Jouw ervaringen hebben niet geleid tot dit boek, maar dit boek is er wel een verslag van. Groots en ontzagwekkend, menselijk en intiem. Nogmaals dankjewel.

– Chandra M.

~~~

Lieve Yasmin,
Precies na de tekst van Oriah Mountain dreamer van je manuscript ‘Kracht van het ZIJN’ was de inkt van mijn printer op! Voor mij nu heel actueel, en de rest van wat je schreef?

Honderdduizend maal JA, dat is waar en dat is waar het om gaat! Als er slechts 150 mensen dit begrijpen is het al een begin van een nieuwe manier van ZIJN die zal uitstralen van elk van deze mensen.

– Tanja B.

~~~

Lieve Yasmin,
Mijn hart maakt een sprongetje wanneer ik bij de post jouw nieuwe boek ‘Kracht van het ZIJN’ ontdek. Ik ben sprakeloos – in je opdracht: Eenvoud is Kracht, geef je antwoord op de voor mij brandende vraag hoe ik nu verder moet. Dank aan het Universum en aan jou!
– Lydia V.

~~~

Lieve Yasmin & Giri
Je nieuwe boek ‘Kracht van het ZIJN’ ziet er zéééééér goed uit. Ik vind de omslag zeer sterk en persoonlijk. Hulde. Ik ben zo verwonderd over je transformatie. Je boek voelt zo solide, zo heel en krachtig. Waar zal het de mens brengen die het durft te lezen! Dikke hug.
– Gerda – India

~~~

Lieve Yasmin,
Je bent een fantastisch ‘instrument’. God heeft je de gave gegeven, om zo te schrijven dat het voor mij te begrijpen is! Er gaan vele wegen naar Vrede in je Hart! In Liefde loslaten, accepteren dat wat is, Is, en Ervaren, Voelen en Begrijpen, dat Alles en Iedereen een deel van de Goddelijke Schepping is.
Evenals in Meesterschap vind ik ook in de Kracht van het ZIJN veel herkenning. Fijn dat jij dat zo mooi onder woorden hebt gebracht! Dank je!
De Kracht van het ZIJN sluit voor mij mooi aan op de Kracht van het Nu!
Lieve Yasmin, God Loves You, so do I.
– Wil B.

~~~

Dank je wel voor je boek: ‘De Kracht van het ZIJN’. Kon men de kracht meten die daarvan uit gaat, we zouden versteld staan. Ik verlang intens dat ik de Liefde en de Kracht kan doorgeven aan ieder, omdat dit gevoel, die stilte, me Zo raakt. Yasmin, bedankt voor de liefde en de kracht die je helpt te erkennen en te aanvaarden in mijn eigen leven.

Zo kunnen we tezamen met anderen een netwerk vormen van Licht.
– Ingrid, België

~~~

Lieve Yasmin,
Je bent een fantastisch “instrument”! God heeft je de gave gegeven, om zo te schrijven dat het voor mij te begrijpen is! Er gaan vele wegen naar Vrede in je Hart!In Liefde loslaten, Accepteren dat wat is, Is, en Ervaren, Voelen en Begrijpen, dat Alles en Iedereen een deel van de Goddelijke Schepping is. In de Kracht van het ZIJN vind ik veel herkenning – fijn dat jij dat zo mooi onder woorden hebt gebracht! Dank je!
– Wil

~~~

Lieve Yasmin en Giri
Je boek ziet er zééééééér goed uit.
Ik vind de omslag zeer sterk en persoonlijk. Hulde.
Ik ben zo verwonderd over je transformatie.
Je boek voelt zo solide, zo heel en krachtig.
Waar zal het de mens brengen die het durft te lezen.
Het voelt zo waar wat je schrijft: zaaien van liefde.

Voor jullie een gigantische uitdaging om dat als het totaal te zien – het zijn van de zaaier, want na het zaaien is het werk gedaan en is hij afhankelijk van het tij hoe de oogst zal zijn.

Dat is wat ik jullie wens, dit vertrouwen en deze overgave aan het Zijn, wat er ook gebeurt.
– Gerda, India

~~~

Tijdens mijn vakantie heb ik je boek “De Kracht van het ZIJN” gelezen.
In het begin dacht ik o jeetje, dit wordt vast een moeilijk boek,  maar het was ongelofelijk boeiend.

Hoewel ik het nooit zo zou kunnen beschrijven/omschrijven is de kern gelijk aan wat ik voel en heel herkenbaar. 

~~~

Lieve Yasmin en Giri,
Jouw boeken zijn een geschenk voor de mensheid. 
En speciaal dit waardevolle boek. 
Iedereen zou het moeten lezen. 
Het is ZO precies weer het juiste boek op het juiste moment… 

Hartelijk dank voor je liefdevolle woorden en het ontzettende waardevolle boek op zich. 
Dank je wel voor de energie!
– Ellen H

~~~

Lieve Yasmin,
Ik strandde op de beurs letterlijk bij Giri en uw prachtige boeken. Het behoefde verder geen uitleg: ik heb ‘De Kracht van het Zijn’ onmiddellijk aangeschaft. 
Ik wist toen ik het kocht dat ik via uw tekst alleen maar bevestigd zou worden in wat ik al weet…
– Rachel van Z.

~~~

Al bij het lezen van je boek: ‘De Kracht van het ZIJN’ viel het me op hoe eenvoudig je jouw ervaringen en processen beschrijft.
Nu mocht ik je ontmoeten. Hoe gewoon ben je, niet gewichtig, maar zuiver en vertrouwd. Er is niet zoveel angst als ik aan jou denk….
– Annemie L. 

~~~

Hoi lieve Yasmin,
Ik lees je boek ‘De Kracht van het ZIJN’. 
Je spreekt helemaal uit mijn hart. 
Het boek beschrijft precies waar het mij omgaat. 
Ik voel dat we het NU echt gaan neerzetten.
– Marjan

~~~

Lieve Yasmin en Giri,
In jouw boeken vind ik zoveel herkenning van mijn processen. 
Na de ontmoeting in Rijswijk is mijn hart nog meer geopend. 

Het is makkelijker om mij weer te verbinden en het gevoel van Zijn te ervaren. 

‘De Kracht van het Zijn’ – wat kan dat soms verschrikkelijk pijn doen! Maar als ik mezelf daar midden in die hel met liefde terugvind is het alsof er beton van me afvalt. Er is dan weer ruimte en mijn hart is meer open….
– Carla M.

~~~

Lieve Yasmin,
Ik wilde je gewoon even laten weten dat ik weet en happy ben met meZelf! 
Het Christus-licht brandt. Alle Ikken zijn in harmonie. Ik volg de stem van mijn Hart, ben nog nooit zo een geweest met meZelf! 

Je boeken worden met de dag MOOIER, lees steeds meer tussen de regels door. Prachtig! Bedankt uit de grond van mijn hart voor je support!
– Wil B.

~~~

Lieve Yasmin,
Ik heb vandaag je laatste boek ‘De Kracht van het ZIJN’ uitgelezen en ik ben diep geraakt. Echt ongelooflijk dat ik weer zoveel liefde, inzicht, moed en kracht heb ervaren om mijn weg te gaan. Je beschrijft in je boek bijna exact de inzichten waar ik mee bezig ben of waar ik door jou ineens helderheid over krijg. Jouw verhaal geeft me er- en herkenning en dat ontroert me diep!
– Brigitte van H. 

~~~

Gefeliciteerd met ‘De Kracht van het Zijn’. 
Ik heb ook van dit boek weer super genoten. 
Al jouw boeken zijn zo Licht en Liefdevol geschreven. 
Begrijpbaar en toegankelijk voor iedereen op aarde. 

Bij het lezen voel je werkelijk dat de woorden recht uit jouw hart stromen! Door het lezen van jouw boeken wordt het hart zo mooi geraakt en op een liefdevolle wijze zachtjes opengemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat nog vele harten op aarde met de schoonheid en de liefdevolle trillingen van je boeken in aanraking zullen komen!
– Patricia L. 

~~~

 Hoi lieve Yasmin,
Een goed boek: ‘De Kracht van het Zijn’.
Je doet vele goede werken en je hebt hard aan jezelf gewerkt en ge-Zijn. 
Jouw proces lijkt zeer op mijn Pad. Ik heb je helaas nog nooit ont-moet.
Wel je stukken gevolgd in Spiegelbeeld en die vond ik altijd zo zuiver en in contact met Al-Wat-Is!
– Christa N.

~~~

Lieve Yasmin en Giri,
In de eerste plaats wil ik je nog bedanken voor onze fijne ontmoeting. In dankbaarheid heb ik je boek ‘De kracht van het Zijn’ gelezen. Prachtig! De dag na onze ontmoeting heb ik een soort inwijding gehad. Ik denk nog veel aan jullie en vaak denk ik dan: hoe zou Yasmin dat oplossen? Een probleem noem ik nu niet meer moeilijk, maar een uitdaging! Heel veel liefs voor jullie allebei, jullie zijn in mijn hart,
– Lenneke

~~~

Lieve Yasmin en Giri,
In de eerste plaats wil ik je nog bedanken voor onze fijne ontmoeting.
In dankbaarheid heb ik je boek ‘De kracht van het Zijn’ gelezen. Prachtig! 
De dag na onze ontmoeting heb ik een soort inwijding gehad.  Ik denk nog veel aan jullie en vaak denk ik dan: hoe zou Yasmin dat oplossen?
Een probleem noem ik nu niet meer moeilijk, maar een uitdaging! 

Heel veel liefs voor jullie allebei, jullie zijn in mijn hart,
– Lenneke

~~~

Lieve Yasmin,
Zaterdag heb ik je op de beurs ontmoet.
Ik heb je boek ‘De Kracht van het Zijn’ gekocht en je hebt mij een knuffel gegeven.
Steeds ben je in mijn gedachten en ik zou wel een lezing willen organiseren bij mij thuis in 2005. Leef in vrede.
– Liefs,Anna

~~~

Op dit moment lees ik ‘De Kracht van het Zijn’ voor de tweede keer. 
De eerste keer raakte het een diepe angst aan en ik legde het boek weg. Nu lees ik het achter elkaar uit.
Veel dank en een harte-groet,
– Jannie T.

~~~

Lieve Yasmin,
Ik heb in één adem je boek uitgelezen.
Bedankt voor je inspirerende voorbeeld.
Het helpt me om in mijn eigen zoektocht bij mezelf te blijven en moed te verzamelen een paar noten te kraken. Het verstevigt de beleving van mijn eigen ervaringen.
Zo en niet anders wil ik leven. Een beetje meer Lilith en Kali in mijn levensrecept!
– Veel liefs, Maria L.

~~~

Lieve Yasmin,
Je boek heeft me geraakt tot in mijn diepste kern – hoe zwaar is jouw pad en toch zo licht omdat je liefde bent – uit elk woord komt de liefde mij tegemoet.
Ik heb nog heel veel te leren. Bedankt om mij de weg te tonen.

– Bozena

~~~

Lieve Yasmin,
In ‘De kracht van het Zijn’ heb jij op blz. 73 een gedichtje geschreven die ook een ervaring van mij verwoordt: Stilte  En plots, plots was er stilte, stilte vanbinnen, stilte vanbuiten, het ademen hield op, ik, ik werd geademd, de stilte ademde mij.- An angel-hug…
– Sofie L.

~~~

Jouw boeken vallen als water op droge grond – zaden ontkiemen -bloemen openen zich. De liefdesstroom ontwaakt.

Jouw woorden zijn als water op een uitgedroogde grond. Zaden ontkiemen – bloemen openen zich. Het is de liefdesstroom waarin alles ontwaakt en omarmd wordt…
– Constance

~~~

Ik heb van je liefdevolle uitstraling genoten en twee van je boeken gelezen en gisteren ‘De kracht van het Zijn’ gekocht. 
Het stervensproces van mijn ego is bewust aan de gang. Mijn leven is een weg van overbrugging van polen:
het mannelijke en het vrouwelijke: het aardse en het spirituele. 

Soms verlang ik naar duidelijkheid – maar het is een weg van werken met je diepste Zelf nietwaar?
– Jenny R.

~~~

Dag Yasmin,
Ik moest steeds naar je kijken en zocht in mijn geheugen naar de plek, waar ik je eerder had gezien en gehoord en dacht: ‘Waar ken ik haar van?’ Je zei: ‘Niet zoeken, komt vanzelf, straks als je weg bent.’ Ondertussen lees ik met aandacht jouw boek ‘De Kracht van het Zijn’.
Ik zit er middenin nu en lees het graag. ‘Het past me goed’ op dit moment.

– Hartengroet van Caroline H.

~~~

Hoi Yasmin,
Je boek ’Kracht van het Zijn’ heb ik net uit. Erg goed. Ik begin nu aan ‘Met een open hart’. Bedankt voor je inspiratie tot nu toe!
– Groeten, Menno

~~~