Liefde is ‘Al Wat Is’

Liefde is overvloed. Liefde is totale vrijheid. Liefde is wars van elk bezit. Liefde durft los te laten al datgene wat je meent te verlangen. Liefde durft los te laten al diegenen waarvan je het allermeeste meent te houden. Datgene worden wat we in waarheid zijn, dat is liefde…

Liefde is ‘Al Wat Is’ is een ode aan de liefde, een ode aan Zuid-Afrika waar Yasmin verbleef in zwarte en gekleurde gemeenschappen. Ondanks het feit dat zij kinderen in haar armen hield die stierven aan aids, beschrijft ze Zuid-Afrika met al haar tegenstellingen als het land van de regenboog, het land dat als geen ander de kracht in zich draagt om uiterlijke verschillen te overbruggen.

Het boek is opgedragen aan Nelson Mandela die in Yasmin’s opinie de volmaakte harmonie vertegenwoordigt tussen mannelijke kracht en vrouwelijke kwetsbaarheid…

Hard Cover

Liefde is
Al Wat Is

2e – hands

Boekwinkeltjes

E-book

Liefde is
Al Wat Is

Direct leverbaar
€ 6,95

E-book Bol.com

Boekrecensie

Na haar eerdere boeken ‘Weg naar het Licht’ en ‘Met een open hart’ heeft Yasmin Verschure met haar nieuwste boek ‘Liefde is Al wat Is’ de kracht van onvoorwaardelijke liefde verder ‘vorm’ gegeven. Direkt al bij het lezen van de eerste pagina’s voelde ik enorme energiegolven door mij heen gaan. Soms zo in mijn kern aangeraakt, dat ik het boek echt even opzij moest leggen.

Yasmin draagt dit boek aan twee mensen op: aan Nelson Mandela, die zij beschouwt als de vader van Zuid-Afrika en aan Ellen Kuzwayo als symbool voor de moeder van Zuid-Afrika. Beiden strijders voor hetzelfde doel: het neerhalen van de afscheiding, de gevangenis in onszelf, waardoor alle berperkingen worden overstegen en alle verschillen verdwijnen, er geen verschil bestaat tussen blank en zwart, doch enkel een universeel verlangen naar onvoorwaardelijke liefde, acceptatie en harmonie.

Het boek is geinspireerd door de periode die Yasmin in Zuid-Afrika doorbracht, waarbij zij enige tijd in een zwarte gemeenschap verbleef. In de strijd die zich in Zuid-Afrika afspeelt, de uiterlijke strijd tussen zwart en wit, ziet Yasmin ons aller innerlijke strijd gesymboliseerd. Prachtig beschrijft zij haar uiterlijke en haar innerlijke reis hierin. Als lezer wordt je daarin ‘op’genomen en kun je deze reis in jezelf meebeleven. Mijns inziens een boek dat nog vele harten zal openen door haar intensiteit, zo treffend steeds de essentie van het leven beroerend, in alle eenvoud, zonder pretenties, zonder waardeoordeel en bovenal doordrongen van een enorme Liefdeskracht.

Anna de Jong
– Psychosofia

Reacties van lezers

Lieve Yasmin,
Vooreerst wil ik je bedanken voor het schrijven van ‘Liefde is Al wat Is’.  Het was weer een bundel wijsheid die ik las tijdens mijn vakantie in Luxemburg.  Jouw wijze woorden hebben me her-brond, samen met de stilte en de kleuren van de natuur. 

Een hele dikke knuffel, en ook de hartelijke groeten aan je lieve Giri!
– Vera van de L.

~~~

Je nieuwe boek: ‘Liefde is ‘Al Wat Is’, is verrassend spontaan, hoopgevend en een toegankelijk manifest van een wegwijzend voorbeeld. Een verbluffende openhartigheid laat mogelijke kritiek ontploffen, pretenties verbleken en brengt je onmiskenbaar oog in oog met het ‘zo eenvoudig is het’. Vlot en leesbaar.
– Marijke – Eindhoven
– 29 juni 2001

Ik heb je boek besteld en ben er erg blij mee, voelde bij het voorwoord al enorme golven van energie door mijn hele hebben en houden gaan en dat ging zo een hele tijd door.De manier waarop je de dingen verwoord is vaak zo precies als ik het zelf voel. Een lieve vriendin was jarig en kreeg een exemplaar cadeau. Een andere vriendin heeft het even ingekeken en vroeg me ook voor haar te bestellen, kortom dat zal niet alleen bij mij zo gaan en loopt dus vast als een trein. Ik wil je trouwens graag ontmoeten.
– Anna – Psychosofia
-30 juli 2001

Ik lees je boek met intervallen. Het is zo boeiend, direct en open en het heeft een gigantische vitaliteit waarin ik jouw zo goed herken.Ik ben mensen op het spoor aan het zetten van dit boek, het zal zijn werk doen.
– Gerda – uit India
– 23 aug. 2001

Ongelofelijk de diepte in jouw boek, welke je weet weer te geven in zo weinig woorden! Proficiat.
– Daniëla – Avro radio
– 25 augustus 2001

Wat een prachtig boek…. jij bent ook een prachtig mens wat een zuiver boek.  jij bent ook een zuivere ziel Het leest heel fijn. Jij bent ook een hele fijne ‘engel’ Dank je wel voor zoveel moois…
– Elva – Curacao
– September 2001

Lieve Yasmin,
Bedankt voor dat zachte boekkk…
– Herman van Veen
– oktober 2001

Ik wil beter leren luisteren naar mijn innerlijke stem en de signalen om me heen. Daarmee bezig zijnde kreeg ik je boek: Liefde is ‘Al Wat Is’ en vond zoveel herkenning. Je bent gewoon via mijn vriendin m’n huis en mijn werk binnengewandeld. Ik ben er blij mee!
– Christine
– 14 oktober 2001

Nadat ik je boek uit had, zat ik op de achterkant te wrijven en opeens kwamen er lichtflitsen evenwijdig aan de bovenkant van regenboog. Ik dacht dat mijn ogen vermoeid waren, maar het bleef maar flikkeren. Ik bleef kijken en ineens verscheen boven het rood een fel blauwgroene boog. Ik geloofde mijn ogen niet, maar ik bleef het zien. Ook de volgende dag, bij daglicht, verscheen het weer. Ik heb gehuild, hevig geëmotioneerd als ik was. Het was voor mij een geweldige ervaring.
– Gerrie – Cuyk
– 21 oktober 2001

Yasmin,
Ik wil je op de eerste plaats feliciteren met je Meesterwerk. Ik heb het over je nieuwe boek en eigenlijk over je leven. Want ze zijn gewoon niet te scheiden! Ik werd helemaal gegrepen door de regenboog, de schoonheid, de intensiteit en de Liefde! Nadat ik ontdekte dat wat ik in alle zuiverheid channelde, toch een soort ‘uitbesteedde’ verantwoordelijkheid bleek te zijn, wens ik me niet langer meer te verschuilen achter de engelen. Ik gaf ze een andere plaats in mijn leven. Er zijn vele overbodige dingen weggevallen: boeken, beurzen, spirituele prietpraat, etc. Mijn dagelijkse bezigheden zijn NU mijn verantwoordelijkheden – kikken. Yasmin ik hou waanzinnig veel van je. Heerlijk dat ik mag delen in jouw leven, wat gewoon je Meesterwerk is.
– Robert – Weert
– 25 oktober 2001

Liefde is ‘Al Wat Is’ gaf mij een gevoel van herkenning en duidelijkheid. Ik weet weer waar ik mee bezig ben. Je boek straalt een hartverwarmende energie uit.
– Gonnie – Den Bosch
– november 2001

Je boek Liefde is “Al Wat Is” heeft me geraakt tot in het diepste van mijn ‘zijn’.
– Hans – Den Bosch
– 12 december 2001

Uw boek Liefde is ‘Al wat is’ heb ik gekregen via tijdschrift Onkruid. Een prachtig cadeau. De tekst van Nelson Mandela hangt in mijn kamer. Onder het kopje “over mezelf” las ik een tekst die over mij gaat! Nu ik dit schrijf ben ik weer ontroerd….
– Suzanne – Eindhoven
– 18 december 2001


Ik heb zopas je boek ‘Liefde is Al Wat Is’ gelezen. Het voelde raar om reeds bij de titel aan te voelen wat de auteur werkelijk bedoelt: ‘Liefde uitstralen in al onze daden – de Christus-geest uitstralen – en onze angsten overboord gooien’. Yasmin, ik denk dat jouw boeken de missie inhouden dat het mogelijk is deze weg te gaan, met vallen en opstaan, maar met het vertrouwen dat wij uiteindelijk ons doel zullen bereiken.
– Patrick – België
– 15 maart 2002

Wanneer ik me niet prettig voel, pak in een van je boeken en lees een stukje daar waar ik het open sla. Het brengt me bij mezelf, ik word helemaal rustig. Ik heb ontdekt dat jouw boeken mij in staat stellen om te leren voelen! Dank je wel.
– Rika – lezing Heerhugowaard
– 17 april 2002

Lieve Yasmin,
Onze ontmoeting heeft veel met me gedaan. Het boek: Liefde is ‘Al Wat Is’ boek heb ik genomen om aan mijn vriend een aantal passages uit voor te lezen. Een diepe ontroering voor ons beiden was het effect. Zo’n gevoel dat dit niet uit te drukken is op papier. Dank dat je me weer bewust hebt gemaakt dat liefde het enige is wat telt.
– Mery K.
– mei 2002

In Vierhouten heb ik jullie ontmoet. Genoten van de woorden die je geeft aan dat wat is: Liefde. Zo waar, zo raak, zo simpel en soms gecompliceerd. Blij ben ik met je boeken: Liefde is ‘Al Wat Is’ en ‘Meesterschap voorbij de Dood’. Jullie zaaien liefde en ontvangen liefde. Een natuurlijk proces…
– Jolanda B.
– juni 2002

Lieve Yasmin!
Je boek Liefde is ‘Al Wat Is’ heb ik net uit. De andere twee neem ik mee op vakantie, heerlijk!
– Diet S.
– aug. 2002

Lieve Yasmin en Giri,
Wat een geschenk dat ik dit jaar voor het eerst op het Eigentijds Festival was, en jullie daar mocht ontmoeten. En wat zie ik uit naar mijn reis naar Zuid Afrika in oktober. Na het lezen van je boek nog meer dan voorheen! Een hele hele hartelijke groet en liefs,
– Anna Marie B – Breukelen
– aug. 2002

Lieve Yasmin,
Ik heb je boek Liefde is ‘Al Wat Is’ in één adem uitgelezen. Wat een intens boeiend boek! Het is een verslag met zoveel Wijsheid, dat ik het nog wel een paar keer wil lezen. De workshop in het Bergkristal was een soort inwijding, een nieuwe geboorte’. Ik wil jou en Giri nogmaals heel hartelijk bedanken voor de inspiratie die ik via jullie mocht ontvangen.
– Liefdevolle groeten van Johanna K. – aug. 2002

Hallo Yasmin,
Ik heb net je laatste boek gelezen Liefde is ‘Al Wat Is’. Ik ben je zeer dankbaar. Het begon al met het boek ‘Met een open hart’. Ik zou graag je nieuwsbrieven ontvangen om geïnspireerd te blijven.
– Caroline van W.
– sept. 2002

Beste Yasmin,
De afgelopen dagen jouw boek: Liefde is ‘Al Wat Is’ gelezen. Het was heel inspirerend. Dank je wel. Inspirerend, omdat ik het als een voortdurende aansporing ervaren heb om te leven vanuit wie ik in wezen ‘ben’. Dat is voor mij waarom ik hier ben, los van hoe mijn concrete werkzaamheden er uitzien. Nogmaals dank voor je inspiratie.
– Ben van den B.
– sept. 2002

Lieve Yasmin,
Ik heb je ontmoet op het Paranormaal Alternatief van 28 september. Over liefde, kracht en toeval gesproken! Je boek Liefde is ‘Al Wat Is’ en dat is heel wat!
– Liefs van:John en Jenny van der H. – sept. 2002

Beloved Sister
I began reading your manuscript last night. Although I have read only some twenty pages, I felt I must write to you. It is the most difficult book I have ever read, and it is the easiest book I have ever read. It is difficult to read because after each sentence I must put it down and reflect on what you have written. It is difficult to read because each sentence contains profound spiritual wisdom. It is difficult to read because I want to cry with each sentence. It is difficult to read because I know I can never write as fluidly, as clearly, or as thoughtfully. It is the easiest book I have ever read because your every sentence anticipates ideas and thoughts I have mulled over in my mind for years. It is the easiest book I have every read because you have read my mind. It is the easiest book I have ever read because you make plain profound spiritual truths without simplifying them. May I embrace you and kiss you, my love?
– Phil – New York
– okt. 2002

Lieve Yasmin,
Je boek Liefde is ‘Al Wat Is’ heeft me zeer geraakt. Ontroerend, ik heb het in mijn hart en ziel ontvangen. Dank je wel voor jouw liefde.
– Tiek
– nov. 2002

Ik heb uw boek ‘Liefde is Al Wat Is’ uit. Een prachtig boek dat vele zienswijzen versterkt heeft en anderzijds vele nieuwe inzichten bracht.
– Jan D.
– dec. 2002

Lieve Yasmin, 
Terwijl ik je prachtige boek ‘Liefde is Al Wat Is’ lees voel ik mijn liefde stromen. Ik ben je dankbaar voor datgene wat jij ons aanreikt, wat een Rijkdom!
– Désirée
– dec. 2002

Het boek Liefde is ‘Al Wat Is’ is voor de grote helft gelezen… IK vind het tot nog toe een (h)eerlijke getuigenis van groei in spiritualiteit. Ik lees dus rustig aan verder…
– Stefan – België
-2 februari 2002

Haaaaaaaaaa Yasmin, 
Gisteren haalde ik jouw boeken. Geloof het of niet, ik heb al één boek uitgelezen: ‘Liefde is ‘Al Wat Is’. Ik heb enorm genoten: gewoon, een mens zoals een mens behoort te zijn. Dat is leven vanuit je hart. Brrrrrrrrr, je boek en de kennismaking met jou hebben me wel weer het een en ander laten inzien, voelen.
– Dank! Christl.
– dec. 2002

Hallo Yasmin,
Ik geniet van het lezen van je boek. Wat ik voel is dat het mijn leven nu weer in beweging zet. Ik heb regelmatig leermeesters in mijn leven en jij spreekt weer een ander deel aan. Dank je wel voor het moois wat je brengt in mijn leven.
– Corrie van M.
– febr. 2003

Lieve Yasmin en Giri
Wat mooi, dat ik in een spiegel kon kijken, en daarin iemand zag, die hetzelfde voelt, hetzelfde droomt, dezelfde dingen doodgewoon wéét. Je verhaal over Jezus en de Christus-kracht, zo herkenbaar, ik voel die kracht zo diep in me…
Het mooie was dat je alles onder woorden bracht wat ik voel, waar ik me zo bewust van ben, waarvoor ik de woorden bijna nooit kan vinden. Bedankt dat je bestaat, dat ik je heb kunnen ontmoeten!
– Erna
– maart 2003

Lieve Yasmin en Giri,
Afgelopen week heerlijk wezen zeilen en had ik o.a. jou boek ‘Liefde is Al Wat Is’ mee. Een prachtig boek vol herkenbaarheid.Liefs,
– Edith R.
– juni 2003

Lieve Yasmin,
Liefde kan niet anders dan stromen. Daarom werd ik ook als een magneet aangetrokken tot jouw werk. Het kan gewoon niet anders dan dat jouw werk zich liefdevol over de wereld verspreidt. Begeleiding van gene zijde daarin heb je zeker, dat heb ik gevoeld.
– Rachel
– oktober 2003

Lieve Yasmin,
Je hartverwarmende ondersteuning verwarmt mijn hart en wekt mijn Spirit. Ik zie mezelf als draagster en hoedster van De Vonk, als wezen van Licht. Het enige wat ik hoef te ‘doen’ is dat vol-ledig te Zijn. Het contact met jou en je boeken heeft me opnieuw in contact gebracht met: Dienstbaar zijn zonder kwalificatie in ‘leuk of niet-leuk’. Het is zoals het is en ik ben die ik Ben: Liefde uit Licht!
– HannaH
– okt. 2003

Yasmin,
Ja, ik blijf een mailtje naar jou gewoon beginnen met alleen je naam. Want Yasmin IS Yasmin. Hoe meer ik je leer kennen, des te meer begrijp ik dat dit eigenlijk alles is waar het om draait. Neemt niet weg dat wij met geweldig veel liefde aan jullie denken en met vallen en opstaan proberen jou te volgen in liefde IS – liefde IS al wat is!
– Maria en Winfried.
– nov. 2003

Lieve Yasmin en Giri
IK heb zopas je artikel gelezen in Spiegelbeeld. Ik zie je voor me en het enige dat ik zie is die liefdevolle blik van jou. Ontroerend! Waar haal je toch die wijsheid vandaan, dit vind je in geen enkel boek. Dit is weten!
Lieve Yasmin, hoe meer ik stukjes van jou mag zien, hoe meer ik weet dat jij enkel Liefde bent!
– Rian
– nov. 2003

Ik kocht je boek ‘Liefde is Al Wat Is’ tijdens de lezing.Je manier van schrijven is heel prettig. Wanneer ik jouw ervaringen lees, dan denk ik aan de ene kant: Pffff, zoveel daadkracht en wijsheid, dat zou ik ook willen! Aan de andere kant realiseer ik me terdege dat iedereen zijn eigen ‘spirituele’ proces heeft.
– Elvera
– febr. 2004

Lieve Yasmin,
Ik kreeg jou boek ‘Liefde is Al Wat Is’ en ik kon er niet zoveel mee. Nadat ik jouw ontmoette las ik het opnieuw. Ik was verbaasd. Het is prachtig! Dank je wel,
– Joke
– febr. 2004

Lieve Yasmin,
Je boeken worden met de dag mooier. Ik lees steeds meeeeer tussen de regels door. Prachtig! Bedankt uit de grond van mijn hart voor je support!
– Wil B.
– mei 2004

Yasmin,
Dank je voor de nieuwsbrief. Ik heb net je boek ‘Liefde is Al Wat Is’ gelezen. Prachtig! Ik heb ervan genoten!
– Wilma D.
– mei 2004

Yasmin,
Veel dank voor de bevestigingen die ik in je boek ‘Liefde is Al Wat Is’
mocht tegenkomen waardoor mijn hart werd ontroerd…
– Gerard J.
– juni 2004