Meesterschap voorbij de Dood

Een ode aan hen die sterven en aan hen die achterblijven…

Niet ieder is zo bevoorrecht om thuis te midden van zijn/haar geliefden te mogen sterven. Wanneer je het voorrecht hebt aan het bed van een stervende aanwezig te zijn vanuit de liefde die je in wezen bent, worden uiterlijke rituelen overbodig. Door alleen maar te ‘zijn’ en niet langer iets te hoeven doen dan aan te raken en in alle kwetsbaarheid aangeraakt te worden, geef je jezelf en die ander het onvergetelijke geschenk van het ‘leven’…

Paperback

Meesterschap
voorbij de Dood

€ 19,95
2e druk 2023

E-book

Meesterschap
voorbij de Dood

Direct leverbaar
€ 6,95

E-book Bol.com

Boekrecensie

Yasmin Verschure is iemand die de dood en het leven volkomen in de hedendaagse maatschappij heeft geïntegreerd. Zij laat in het boek zien hoe je alle negativisme omzet in positivisme en hoe je het stervensproces op een positieve manier kan ondergaan. Er zijn diverse punten van bewustwording waaronder de terroristische aanslag op 11 September 2001 en de ziekte Aids. Een goede vriend van haar is eraan gestorven en zij beschrijft in dit boek hoe zij het stervensproces heeft beleefd. Tevens heeft ze een benadering van hoe met de dood om te gaan die eigenlijk heel normaal is maar wat de meeste mensen niet zien. Zij beschouwd de dood als een fase waarin we tijdelijk ons lichaam afleggen en de ziel naar een volgende leerfase gaat. De aarde is een leerproces waarbij we ons dienen te realiseren dat alles tijdelijk is. Als we de liefde van God voelen en volkomen EEN zijn met de kosmos dan bereiken we een vorm van bewustwording waartoe we op aarde zijn. Terrorisme en Aids zijn middelen om ons bewust te doen worden wie we werkelijk zijn.

Paula van Wordragen
– Religie & Mystiek

Reacties van lezers

Yasmin,
Ik heb jou maar ook Everhard echt ontmoet in ‘Meesterschap voorbij de dood’. Nu ben ik met je in Peru in ‘Oorspronkelijk’. Lieve Yasmin ik reis met je mee. Lieve Yasmin, dankjewel dat je bent wie je bent, je hebt me aangeraakt and I love it.
– José M.
– juni 2005

Je boek ‘Meesterschap voorbij de Dood’ heb ik achter elkaar uitgelezen. Het boek heeft mij diep ontroerd.
– Anna K.
– aug. 2002

Lieve Yasmin en Giri,
Je boek ‘Meesterschap voorbij de Dood’ is zo mooi, ik heb hem in een ruk uitgelezen. Een vriendin van mij las ‘Liefde is Al Wat Is’. Het boek was een ware troost voor haar. Dank je wel lieve Yasmin en Giri , dat je dit alles met ons wilt delen. Om Shanti
– Rian
– dec. 2002

We willen jullie bedanken voor het boek ’Meesterschap’ voorbij de Dood. Het is een Meesterwerkje, een Meesterschap over de dood, door een volle overgave aan het leven.
– Roos en fam.
– België 19 maart 2002

Lieve Yasmin,
Ik wil je bedanken voor de bron van wijsheid die je met je nieuwe boek ‘Meesterschap voorbij de Dood’ aan ons doorgeeft. Prachtig hoe jij je bron verwoordt. Je hebt jezelf overtroffen! De integere aandacht waarmee je jouw letters tot leven liet komen, deed vaak rillingen over mijn lichaam lopen. Móóóóói
– Marjan H.
– april 2002

In Vierhouten heb ik jullie ontmoet. Genoten van de woorden die je geeft aan dat wat is: Liefde. Zo waar, zo raak, zo simpel en soms gecompliceerd. Blij ben ik met je boeken: Liefde is ‘Al Wat Is’ en ‘Meesterschap voorbij de Dood’. Jullie zaaien liefde en ontvangen liefde. Een natuurlijk proces…
– Jolanda B.
– juni 2002

Lieve Yasmin,
Mijn tranen konden vrijelijk stromen bij het lezen van jouw verhaal over Everhard. Dat is leven zoals leven bedoeld is! Het is zo helemaal jij, lief mooi mens…..
– Marian van S.
– sept. 2002

Lieve Yasmin,
Wonderlijk en dankbaar dat ik op een overvolle beurs terecht kom bij iemand die zo duidelijk op mijn levenspad moest komen. Ik heb je boek ‘Meesterschap voorbij de Dood’ in één adem uitgelezen. Je bent heerlijk duidelijk in wat je aanreikt, het komt rechtstreeks uit je hart en is daarom heel zuiver. Lieve Yasmin, ik voel een zielsverwantschap met je die me heel gelukkig maakt.
– Wanda
– febr. 2003

Lieve Yasmin,
Meesterschap voorbij de Dood, in één adem uitgelezen. Vreugde-tranen-herkenning. Herkenning die ik vorig jaar met bijna niemand kon delen. Ik zat buiten en een prachtige vlinder heeft net zolang om me heen gefladderd tot het boek uit was. Dank je uit de het diepste van mijn hart, ook namens Peter!
– Wil
– juni 2003

Lieve Yasmin,
Enkele weken geleden ontmoette ik je op de Libelle-zomerweek. We hebben maar kort gesproken, maar ik voelde zoveel warmte en liefde! Je raakte iets in mij! Ik kocht het boek: Meesterschap voorbij de Dood en heb het in één keer uitgelezen. Dat weekend besloot ik mijn reikigraad te halen. Ik wil je bedanken voor die geweldige impuls die je me toen gegeven hebt!!! Mijn leven is letterlijk en figuurlijk “verreikt”. Ik wens je heel veel liefde toe en hoop, dat net als ik, veel mensen door jou geïnspireerd zullen worden.
– Liefs van Riek J.
– juli 2003

Ik heb je boek ‘Meesterschap voorbij de Dood’ gekocht. Heb het in één ruk uitgelezen, vindt jou manier van schrijven inspirerend en liefdevol. Ik ben blij dat ik je heb ontmoet. Je hebt me gesterkt in het blijven zoals ik ben, niets meer maar ook niets minder.
– Frans S.
– maart 2004

Lieve Yasmin,
Ik heb zojuist in één adem je boek: ’Meesterschap voorbij de Dood’ uitgelezen. Wat een herkenning, wat een kracht, helderheid en liefde en zo’n eenvoud.
– Gerda vd B.
– februari 2005