Met een Open Hart 

Pijn, lijden en strijd als wegen naar inzicht, vreugde en Liefde

Op haar pelgrimstocht door India en Nepal, in haar verhalen en tijdens haar ziekteproces beschrijft Yasmin in openheid en helderheid het proces van onwrikbare geloof en vertrouwen. Door zichzelf voortdurend in het Hier en Nu te projecteren, gebruikt ze de omstandigheden, hoe beroerd ze soms ook lijken, om te groeien in Liefde.

Liefde bevat in al haar eenvoud de essentie van het Leven. Er is moed voor nodig om steeds opnieuw de diepte in te durven gaan om de volgende laag af te pellen in een maatschappij waar alles gebaseerd is om niet te hoeven voelen. Waar geen waardering is voor datgene wat we in wezen zijn…

Paperback

Met een
Open Hart

2e – hands

Boekwinkeltjes

E-book

Met een
Open Hart

Direct leverbaar
€ 6,95

E-book Bol.com

Boekrecensie

Soms komen boeken op het juiste moment in mijn leven, zoals in dit geval Yasmin’s boek: ‘Met een Open Hart’.

Bij het eerst van de drie delen waaruit dit boek bestaat (respectievelijk een reisverslag van een reis door India en Nepal, ervaringen uit het eigen leven en de beschrijving van een (groei)proces rondom een aantal operaties) vond ik aardig, maar wel wat ‘liefjes’, maar bij het tweede deel werd me duidelijk dat dit ‘lieve’ gedoe niet gespeeld is, maar vanuit het hart komt.

Ik ervoer die liefde af en toe zo sterk dat ik, ondanks mijn moeite met het uiten van emoties, het toch niet droog hield. Prachtig. Wat mij daarnaast heel erg aansprak zijn de ervaringen die Yasmin beschrijft terwijl ze zich meer en meer spiritueel ontwikkelt, zich meer en meer openstelt voor God, de kosmos of hoe je het ook wilt omschrijven.

Het helpt me enorm om te kunnen plaatsen waarom mijn oude vrienden niet meer bij me lijken te passen, waarom ik de dingen die ik voorheen leuk vond nu niet meer leuk vind, waarom mijn emoties plotseling zo sterk kunnen opspelen en waarom ik in bepaalde omgevingen zo slecht op mijn gemak voel. Allemaal heel praktisch en uit het eigen leven gegrepen. Niet hoogdravend, maar echt doorleefd. Die doorleefdheid uit zich in de liefde waarmee het boek geschreven is en ook in het begrip dat Yasmin op deze manier heeft verkregen over kosmische wetten en spirituele waarheden. Ook al volg ik een ander Pad en kom ik andere obstakels tegen, toch doorloop ik hetzelfde proces en ontdek ik dezelfde waarheden.

Prettig om te weten dat het niet alleen aan mij ligt dat het af en toe zo ontzettend stroef gaat in mijn leven, maar dat het gewoon onderdeel van mijn proces is. Derhalve kan ik elke aspirant-discipel aanraden met een Open Hart ‘Met een Open Hart’ te lezen. Het boek is makkelijk te lezen voor een ieder. Een ‘stralende’ aanrader!

Peter Thijssens
– Religie & Mystiek

Reacties van lezers

Beste Yasmin!
Van een vriendin kreeg ik jouw boek ‘Met een Open Hart’. Bedankt voor het delen van jouw gedachten en ervaringen in het boek.Ik was GERAAKT. Jouw ervaringen en opmerkingen over ‘het pad’ en ‘het leven’ raakten een kern in mij: waren voor mij bestemd.Eenzelfde weg ga ikzelf.

– Tilly H.

~~~

Heb net je boek ‘Met een Open Hart’ ontvangen en in ontroering, herkenning en zoveel gevoel van liefde voor jou de eerste bladzijden gelezen. Dankbaar dat je in mijn leven kwam.
– Yvonne F.

~~~

Nooit eerder heb ik een schrijver persoonlijk bedankt maar ik voelde nu de onweerstaanbare drang om een uitzondering te maken. Vooral het hoofdstuk ‘Strijd en Overgave’ heeft me gesterkt in mijn vertrouwen. Je boek ‘Met een Open Hart’ heeft mijn hart weer geopend en ik kan nu dankbaar zijn voor de donkere maar leerzame periode in mijn leven. Lieve Yasmin, bedankt voor je prachtige wijze woorden.
– Saskia vd B.

~~~

Proficiat met je boek: ‘Met een Open Hart’. Ik heb er veel uit geleerd, er mezelf in terug gevonden en er vooral erg van genoten.
– Christa A. – België

~~~

Uit de baarmoeder van het lijden is een prachtig LICHT geboren. Ik spreek de wens uit dat dit schitterende boek het pad van velen moge verlichten!
– Annie V.

~~~

Ik heb net je boek ‘Met een Open Hart’ gelezen en ik wil je bedanken voor het schrijven waardoor ik het kon lezen. Het heeft me diep geraakt. Alles wat je zegt, alles waar je zo duidelijk voor staat is voor mij één diepe herkenning. Soms resoneren bepaalde passages van een boek maar bij jouw boek had ik het gevoel dat ik elk woord zelf geschreven had. Ik voelde tijdens het lezen een sterke verbondenheid met jou en met ‘Al Wat Is’.
– Marian B.

~~~

Enkele jaren geleden las ik je eerste boek ‘Weg naar het Licht’ en vond het heel verrijkend. Regelmatig nam ik het boek weer op. Een paar jaar later kreeg ik jouw tweede boek ‘Met een Open Hart’. Ik las het in één adem uit en daarna – tegen mijn gewoonte in – nog meerdere keren. Volledig onbewust begon ik wanneer ik me vermoeid, verdrietig of leeg voelde terug te grijpen naar jouw boeken. Pas later drong tot mij door waarom juist jouw boeken mij op die momenten zo aanspraken: er is zoveel herkenbaars in te vinden, al dan niet confronterend. Maar ZO WAAR !!!!
– Rita en Patricia – Oostende

~~~

Op 1 september zag ik je in Palaya in Den Bosch. Die ontmoeting raakte mij diep en bleef nog lang nazinderen. Ik kocht jouw boek ‘Met een open hart’ en je schreef er een mooie tekst in.Dit weekend heb ik het boek uitgelezen en ik heb genoten van de mooie verhalen en de wijze woorden. Nu zal ik het boek nog regelmatig openslaan voor de oefeningen. Bedankt voor al het moois wat je aan de wereld openbaart via je boeken, deze website en je aanwezigheid. Ik hoop je nog eens te mogen ontmoeten.
– Geert – Den Bosch

~~~

Ik heb inmiddels alledrie je boeken gelezen en ben hier erg door geraakt. Het heeft mij geholpen om in bepaalde zaken van mezelf inzicht te krijgen. Jouw boeken hebben mijn innerlijke overtuiging bekrachtigd dat alle antwoorden aanwezig zijn in mijn eigen Bron!
– Lydia

~~~

Het is een heerlijke ervaring om jouw boek door te geven aan anderen. Vanuit een open hart geven blijkt een echte opener. Mijn ervaring is dat de ontvanger van het boek ook echt open gaat. Zo mooi om mee te maken en tegelijk om stil van te worden.
-Roelie

~~~

Wat leer ik gevoelsmatig toch veel van jou blijdschap en positiviteit. Jouw boeken zijn een groot feest van liefdeskracht en JA ook helaas de hand in eigen boezem steken van hoe je omgaat met jezelf en met de grenzen die je hebt!
– Tillie

~~~

Wat een ongelooflijke impact heeft je boek ‘Met een Open Hart’ op mij gehad. Ik weet gewoon niet hoe ik het moet zeggen, want eigenlijk heb jij alles al gezegd in dat boek. Het klopt: Hoe bijzonder dat alles ALTIJD op de juiste tijd en de juiste plaats komt. Hoe kon ik daar ooit aan twijfelen???Alles wat ik in mijn leven heb geleerd staat in jouw boek. De oefeningen kan ik mooi in de praktijk gaan brengen. Yasmin,je hebt me weer ‘plezier’ gegeven om door te gaan.
– Daniëlle

~~~

Ik ben je boek met een Open Hart aan het lezen. Vooral het eerste stuk, je reis door India, heb ik met rode oortjes gelezen. Ik heb zelf door India getrokken en je verhalen brachten zelfs de geuren van India weer naar boven bij me. Oh, wat houd ik van de geur van India!
-Edith 

Ik heb je boek Met een Open Hart met veel plezier gelezen. Je schrijft heel vloeiend en boeiend en vooral openhartig. Ik kan veel leren van de kracht die er ligt in het tonen van kwetsbaarheid.
– Mieke

Je geeft zoveel liefde dat je het meer dan waard bent om met liefde ontvangen te worden. Ik geniet van mezelf, maar ook heel veel van je boek: ‘Met een Open Hart’. Jouw woorden zijn mijn steun en toeverlaat in moeilijke momenten, dank je wel.
– Rita – Nepal 

Voor mij is je boek ‘Met een Open Hart’ een stukje thuis komen bij mezelf. Ik zie veel herkenning in je boek maar ik kom ook stukken tegen waar ik weer dieper over na ga denken en dat doet mij goed. Voor mij een bewijs dat ik goed bezig ben naar een weg met veel Liefde, Inzicht en, zoals je schrijft, Licht. Het maakt me zachter en liever voor mezelf en mijn omgeving.
– Ineke 

Lieve Yasmin!
Deze week had ik je boek ‘Met een open hart’ uit. Het was prachtig! Het accepteren van ziekte, pijn en lijden vind ik soms heel moeilijk! Woede, onmacht, schuldgevoel denderen af en toe door me heen. Ik herlas vanmorgen het laatste hoofdstuk over jouw pijn en lijden en hoe je daarmee omgaat. Prachtig vind ik dat! Het is een steun voor me! Ik zou graag eens een workshop bij je doen, er gaat een fantastische energie van je uit! Heel veel liefs!
– Diet S.

Lieve Yasmin
Ik wil je zeggen, dat ik je boek ‘Met een Open Hart’ heb gelezen en het prachtig vindt. Ik herken er zoveel in van mezelf: de reis door India en Nepal. Mijn lievelingsverhaal van Jonathan, de zeemeeuw. etc. Het voelde soms als mijn verhaal. Dank je voor dit geschenk!
– Mirjam M.

Ik kreeg jouw boek ‘Met een open Hart’. Diezelfde avond heb ik er al wat in gelezen en tot nu toe vind ik het geweldig. Er stond zelfs een stukje in wat van mij geweest zou kunnen zijn. Kortom een kostbaar geschenk wat ontzettend veel voor mij betekent zo op de rand van mijn nieuwe levensjaar.
– Dikke kus Marion van W.

Ik heb je boeken gelezen en ben daar zwaar van onder de indruk. Vanavond in St. Jansteen mocht ik je eindelijk ontmoeten. Je zal me voor de rest van mijn leven bijblijven. Je bent zo’n ontzettend lief mens. Het deed goed iemand te knuffelen die niet bang is om te knuffelen en geknuffeld te worden. En na afloop waren de knuffels van mijn vriendinnen ook intenser dan voordien. God wat deed dat goed! Ik weet dat je een mens van vlees en bloed bent maar je durft zo ontzettend jezelf te zijn. Woorden schieten te kort. Ik wil je echter absoluut danken voor de liefde die je vanavond met ons allen gedeeld hebt.
– Gerda

Ik heb je boeken inmiddels bijna allemaal uit. Ik vind ze erg mooi en verrijkend. Veel heb ik hierin herkend net als zovelen met mij waarschijnlijk. Je hebt een rijk leven, dwars door alle angst, pijn en verdriet heen. Je bent erg openhartig en stelt je heel kwetsbaar op in je boeken door anderen deelgenoot te maken van de processen waar jij doorheen bent gegaan. Daar is heel veel moed en durf voor nodig. Door deze kwetsbaarheid worden anderen diep aangeraakt. Je bent een echt mens. Je bent zo echt. Een kostbaar geschenk van jou aan anderen.
– Veel liefs van Maria

Hoi Yasmin!
Allereerst wil ik je bedanken voor je fantastische boeken. Ik lees ze, geloof ik, in omgekeerde volgorde. Nu heb ik ‘Met een Open Hart’ net uit. Ik vind veel herkenning en ben vaak emotioneel bij bepaalde stukjes. Misschien zie je me op een van je workshops. Weet dat je in mij in ieder geval een medezieltje gevonden hebt….
– Caroline van B

Lieve Yasmin,
Afgelopen zondagmorgen in Den Haag gaf jij mij een hele warme knuffel! Je boek: ‘Met een Open Hart’, de echtheid en liefde die ik al lezende tegenkwam, trof me vijf jaar geleden al diep. Er was een diep gevoel van herkenning en je bent voor mij altijd een schrijfster van mijn hart gebleven. Thuisgekomen wist ik het weer: ‘Liefde is Al Wat Is.’
– Marjo de B.

Lieve Yasmin,
Ik kocht op de Libelle Zomerweek je boek “Met een open hart”. Bij deze wil ik je laten weten dat ik het geweldig vond. Ik herkende er veel in van mezelf, het gevoel voor jezelf te moeten kiezen soms tot groot verdriet van een aantal mensen maar dat gewoon doen omdat het beter is voor jezelf en uiteindelijk voor iedereen. Ik vond het echt schitterend en kijk vol verwachting uit naar je volgende boek.
– Conny vd B.

Ik heb je ontmoet op de Libelle-beurs. Je hebt me tot in mijn Kern geraakt. Ik kocht je boek ‘Met een Open Hart’. Ik had voortdurend het gevoel alsof ik vleugels had. Nu, drie maanden later kan ik zeggen dat mijn leven totaal is veranderd. Dank je wel!
– Ria 

Lieve Yasmin,
Dag baken van Licht! Je weet niet half hoe blij en dankbaar ik ben met ‘Met een Open Hart’! In vijf woorden weet je me te ‘raken’. Op allerlei manieren laat je ‘sporen’ na.
– Liefs – Wil B.

Hallo,
Je boek: ‘Met een Open Hart’ is een prachtig boek. Ik herken er zoveel van mezelf in.
– Greet 

Lieve krachtige Yasmin,
Ik had je al ontmoet via email en je boek: ‘Met een Open Hart’. Ik heb alleen maar ‘wauw’s’ voor je. Wat sta jij in je kracht! Je stond er helemaal daar op die lezing in Antwerpen! Ik wist niet dat er mensen als jij bestonden. Zo krachtig en zo duidelijk! We leven soms zo automatisch en het gevoel wordt zo dikwijls uitgeschakeld. Jij bent jezelf en geheel open. WAUW!!!! Daar heb ik écht bewondering voor. …
– Greet 

Hoi Yasmin,
Het is een week geleden dat ik in Eindhoven een workshop met jou deed. Nog steeds galmt het na in mijn cellen, mijn hoofd en hart. Net als bij de lezing in Posterholt lijkt het of luikjes zijn opengezet, liefde is aangeraakt. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Lees dagelijks in je boek ‘Met een Open Hart’.
– Cynthia U.

Dierbare Yasmin en Giri,
Ik ben heel dankbaar dat ik jou heb leren kennen. Jouw liefde stroomt overal doorheen. Je boeken zijn een ware wegwijzer voor mijn pad.
– Marie-L.

Hoi Yasmin,
Je boek ’Kracht van het Zijn’ heb ik net uit. Erg goed. Ik begin nu aan ‘Met een open hart’. Bedankt voor je inspiratie tot nu toe!
– Groeten, Menno

Iedere dag een paar bladzijden uit je boeken: Leuk om jouw verder te leren kennen en ook een stuk te herkennen van onszelf: onze levenservaringen, onze India -trip en Nepal-trekking. Mensen helpen en mobiliseren hetzelfde te doen
– Frank 

Lieve lieve Yasmin,
‘Met een Open Hart’ heb ik je boek gelezen. Herkenning en bevestiging. In één dag las ik je boek uit. Fred (mijn man) was met het snoeien van de heg bezig en ik Ireen lag daar heerlijk met ‘jou’. DANK JE WEL!
– Ireen 

Lieve Yasmin,
Ik had de eer om jou Yasmin en Giri te ontmoeten bij ‘De Vliegende Vis’ in Almere. Mensen als jullie ervaar ik als een grote inspiratiebron, een liefdevol geschenk.Ik geniet van de verhalen en wijsheden in ‘Met een Open Hart’. Het boek is gevuld met geestelijke rijkdom, waarvoor ik jou diep uit mijn hart wil bedanken.
– Liefs, Annie S.

Hallo Yasmin,
Binnenkort vertrek ik naar Zuid-India. Heb gisteren het eerste deel van je boek ‘Met een Open Hart’ gelezen. Een duidelijkere en mooiere voorbereiding kan me niet gegeven worden. Dank om deze levensechte ervaring te delen. Ook het omgaan met bedelaars en de cultuur is goed omschreven.Het zal niet zo nieuw en vreemd meer zijn. Om Namah Shivaya,
– Marie-Christine

Goedemorgen Yasmin en Giri,
Hartelijk bedankt voor het boek ‘Met een Open Hart’. Het is geweldig. Ik heb het al twee keer gelezen, want je gaat toch steeds weer terug…. om een onderwerp iets meer uit te diepen.Geweldig, ik ben er zo dankbaar voor. Kind Regards,
– Vanessa I

Yasmin,
Tijdens de cursus Aura-readen maken we gebruik van jouw boek ‘Met een Open Hart’. Het is een mooi, prachtig boek! De mandala’s achterin hebben me geïnspireerd. Yasmin, het heeft me een aantal mooie mandala’s opgeleverd, welke me een periode in mijn leven terug hebben gegeven die ik ‘kwijt’ was…
– Sylvia