Weg naar het Licht

Een integer verslag ter verduidelijking van de Universele Levenskracht

Weg naar het Licht is een verslag van Yasmin haar leven, haar reizen en haar dromen. Het is een getrouwe, navoelbare weergave van de bewustzijnsveranderingen en de daarmee verbonden emotionele diepte- en hoogtepunten die teweeg gebracht kunnen worden wanneer je het leven in al haar verschijningsvormen omarmt.

Een verhelderd en sympathiek boek waarvan het leven en sterven van Everhard een hoogtepunt vormt.

Paperback

Weg naar
het Licht

2e – hands

Boekwinkeltjes

E-book

Weg naar
het Licht

Direct leverbaar
€ 6,95

E-book Bol.com

Boekrecensie 

Dit boek laat zich op geen enkele manier vergelijken met de gebruikelijke Reiki-literatuur, omdat niet de grondslag en technieken van Reiki er centraal in staan, maar dat wat gebeurt in en aan iemand die Reiki toepast.

Het verslag van Verschure´s leven, nadat zij met Reiki is gaan werken, is een getrouwe, navoelbare weergave van de bewustzijnsveranderingen en de daarmee verbonden emotionele diepte- en hoogtepunten die door Reiki teweeg gebracht kunnen worden.

De toon van het boek is rustig, intiem vaak, psychologisch subtiel, verstandig en mist gelukkig de sentimentaliteit en pretentie die deze autobiografische getuigenissen vaak zo ongenietbaar maken. Zo zijn bijv. haar beschrijving van een sterfproces en van haar eigen liefdes-beleven gave voorbeelden van de psychische volwassenheid die Reiki kan veroorzaken.

Een eenvoudig, verhelderend en sympathiek boek. Vriendelijke omslag, leesbare letter. Het nawoord in deze druk is geactualiseerd.

– Biblion

Reacties van lezers

Lieve Yasmin,
Ik wilde je nogmaals danken voor alle liefdevolle omhelzingen die ik gisteren heb mogen ontvangen. Het voelde als ‘thuis’: heel herkenbaar. Dank je wel voor deze ontmoeting! Ik ben meteen ‘Weg naar het Licht’ gaan lezen. Iedereen heeft zijn eigen weg te gaan maar op de eerste vijf bladzijden staat wel een heel turbulent leven. Dank je wel dat je wilt delen.
– Brigitte M. 

Lieve Yasmin,
Nee lief ben je niet, liefdes-Yasmin ben je! Heb in een ruk ‘Weg naar het Licht’ uitgelezen en moet even zeggen: Alle respect voor jou – je bent een schitterend mens!
– Renata


Je boek ‘Weg naar het Licht’ voelt zó goed. Het is een waarachtig document van jou en je weg. Ik hou van je!
– Jacqueline H.

Je boek ‘Weg naar het Licht’ is een rijk bezit omdat ik er zoveel in herken. Ik vind je een prachtmens…
– Jennij van V.


Ik ben erg onder de indruk en geraakt door je boek ‘Weg naar het Licht’. Ik wil je bedanken voor de openhartige manier waarop je jouw processen met mij wilt delen…
– Marijse M.


‘Weg naar het Licht’ is eindelijk een boek geschreven vanuit persoonlijke ervaring. De manier waarop je jouw ervaringen met Reiki en je reizen beschrijft vind ik grandioos.
– Caroline van K.


Je boek ‘Weg naar het Licht’ is heel intens. Het straalt heel veel kracht uit en het is heel supporting…
– Bodhi A.
– Leuven

In de stilte van de Morvan  waar jouw boek mijn hart zocht en vond herkenning vol overgave in alle rust wachtte ik op deze ontmoeting mogen wij elkaar nader ontmoeten…
– Chrisje


‘Weg naar het Licht’ is een geweldig boek: meeslepend en bewogen…
– Ruud S.


Fijn om van Nederlandse bodem ‘Weg naar het Licht’ te lezen. Ik heb nog niet de totale diepte kunnen pakken maar wel ontzettend genoten. Het is een enorme steun zoals jij je belevenissen en diepste emoties beschrijft. Dank je wel!
– Annemiek W.


Uw boek ‘Weg naar het Licht’ heeft in mij het begin van een nieuwe weg opengemaakt, die ik voorheen nog niet kende….
– Ilse D.
– België

Gisteren je boek ‘Weg naar het Licht’ gekocht en in één ruk uitgelezen. Ik geef toe aan de impuls om jou te bedanken voor dit mooie boek. Dus: Dankjewel!
– Marloe B.


Tijdens het lezen van je boek ‘Weg naar het Licht’ werd ik enorm geraakt. Ik heb gehuild van geluk, dankbaarheid, liefde en herkenning. Het voelt zo vertrouwd.
– Maureen


Met veel plezier en respect uw boeken gelezen. Ze zijn vlot en diepzinnig geschreven, vol van levenswijsheid. Uw leven in vogelvlucht in ‘Weg naar het Licht’ is een openbaring van uw fijngevoelige innerlijk, uw diepe devotie en uw rijpe inzicht omtrent leven en dood.
– Dr. L.


Bedankt voor het schrijven van uw fantastische boeken: ‘Weg naar het Licht’ en ‘Met een Open Hart’. Heb ze met veel liefde gelezen en er ontzettend veel van geleerd. Dank dat U mijn leraar bent.
– Isabelle D.
– België

Heb inmiddels je beide boeken gelezen en herken er heel veel in. Al luisterend naar mezelf werd ik in jouw richting geleid door de grote kracht van het universum. Er gaat een deur voor mij open!
– Rinie V.

 Het lezen van je boeken gaf me een enorme schok van herkenning. Alles wat je schreef raakte me aan en ontroerde me. Ik hoop dat je me kunt helpen mijn energie weer op te bouwen…
– Thea R. 

 Tijdens het lezen van ‘Weg naar het Licht’ gekende ik heel veel en het gaf een diep gevoel van verbondenheid met jou. Ook je brief in het Reikimagazine heeft me getroffen!
– Jenny van V. 

 Met bewondering, herkenning, liefde, verdriet en vreugde heb ik je boeken gelezen! Duizend maal dank!!
– Marian M. 

 Ik wil je bedanken voor het schrijven van je boek: ‘Weg naar het Licht’. Het betekent heel veel voor mij. Ik heb het altijd bij de hand zodat ik er een stukje in kan lezen als ik ondersteuning nodig heb.
– Gre N. 

 Met bijzonder veel genoegen ‘Weg naar het Licht’ gelezen en de opgetekende wijsheden op me in laten werken. Ze waren hartverwarmend. Je hebt het boek met liefde geschreven dat is duidelijk merkbaar. Dank je wel.
– Koos N. 

 Het is alweer een paar jaar geleden dat ik ‘Weg naar het Licht’ heb gelezen. Ik vond het een prachtig boek. Tegelijkertijd realiseerde ik me dat het contact met het licht, het hogere nog maar in de notendop zit. Je hebt mijn ideeën over Reiki etc. danig veranderd. Dank je wel.
– Amber D. 

Ik heb de grootste moeite om jouw boek ‘Weg naar het Licht’ weg te leggen. Het is verbazingwekkend openhartig, eerlijk, sympathiek en vol wijze lessen. Dank je wel!
– Marijke van M. 

 Ik las je boek ‘Weg naar het Licht‘ vorig jaar oktober. Ik was direct verkocht door de warme en fijne manier waarop jij de dingen van het leven zo passend kunt vertellen. Echt een genot om te lezen. Ook de passage over het overlijden van Everhard was erg aangrijpend….
– Frank

Hallo Yasmin,
Ik heb zojuist het hoofdstuk gelezen in ‘Weg naar het Licht’ over het overgaan van Eef. Ik heb dit tamelijk emotieloos kunnen lezen, hetgeen voor mij eerder nieuw is. Wel was er een gevoel van vrede. Bedankt voor dit reisverslag van leven naar dood. Het werd een ganse ervaring.
– Patrick P 
– België

Dag lieve Yasmin & Giri,
Heb je boek ‘Weg naar het Licht’ in de vakantie gelezen. Voel me geraakt en heb het boek bijgeschreven in mijn boekenlijst. Ik heb enorme bewondering voor de manier waarop jullie ‘gehoorzamen’ aan de Stem. In mijn hart voel ik dat ik dat ook wil: een goddelijk instrument zijn.
– Boy K. 

Lieve Yasmin,
Voor het slapen gaan, las ik een stukje in je boek: ‘Weg naar het Licht’ over je bezielende vriendschap met Everhard en werd met name diep geraakt door de volgende passage: 
‘Hij zei me dat hij niet alleen ziek was voor zichzelf. Aids is een ziekte die ons alleen aangaat. ‘We mogen en moeten leren opnieuw lief te hebben. Hij heeft het zaad gezaaid voor een betere, liefdevollere wereld. Het is aan ons om dit zaad tot bloei te laten komen…’ 
Prachtig hoe je je vriendschap met Eef beschrijft. Ik ben blij je te hebben leren kennen….
– In Liefde John S. 

 Dear Yasmin, 
I am in the midst of reading your book: ‘Way to the Light’, and I simply wanted to write to you to thank you.
What you have written resonates within me. I myself have no experience with Reiki . The Path I am on is Sufi, and much of what you teach in your book coincides with the teachings of my Teacher’. Recently, after meditation and prayer, I felt a strange tingling in my hands. Using guided meditation I was able to cure myself of sciatica that had bothered me for months. My chiropractor suggested I am a natural healer, and he suggested reading books of Reiki. I chose your because I am not concerned now with technique, where to place the hands, etc., but the philosophy, and with the experience of a teacher such as yourself. God bless you and your work!
– Siraadj 
– New York

 Lieve Yasmin,
Mijn tranen konden vrijelijk stromen bij het lezen van jouw verhaal over Everhard in ‘Meesterschap voorbij de Dood’. Dat is leven zoals leven bedoeld is! Het is zo helemaal jij, lief mooi mens…..
– Marian van S. 

 Lieve Yasmin,
Wij hebben elkaar ontmoet op jouw lezing te Sint Jansteen. Ik heb enorm genoten van jouw manier van zijn, zo warm en liefdevol. Het boek ‘Weg naar het Licht’ boeit mij enorm en lees er momenteel veel in. Ik wens jou veel liefde en licht op je pad,
– Désirée 

Ik heb je boeken inmiddels bijna allemaal uit. Ik vind ze erg mooi en verrijkend. Veel heb ik hierin herkend net als zovelen met mij waarschijnlijk. Je hebt een rijk leven, dwars door alle angst, pijn en verdriet heen. Je bent erg openhartig en stelt je heel kwetsbaar op in je boeken door anderen deelgenoot te maken van de processen waar jij doorheen bent gegaan. Daar is heel veel moed en durf voor nodig. Door deze kwetsbaarheid worden anderen diep aangeraakt. Je bent een echt mens. Je bent zo echt. Een kostbaar geschenk van jou aan anderen. Veel liefs van
– Maria van de V. 

Hartelijk dank voor je boek: ‘Weg naar het Licht’ en de persoonlijke boodschap! Zo schuin erdoorheen lezende denk dat het op dit moment voor mij en heel welkom boek is, slechts aan de hand van 2 zinnetjes: ‘Ik laat los – Ik laat God’, en ‘De ware inwijding is het leven zelf’. Ik denk steeds een boek te gaan schrijven, om er dan weer achter te komen dat het allemaal al opgeschreven is. Gelukkig maar!
– Merel 

Hallo Yasmin,
Ik geniet van het lezen van je boek ‘Weg naar het Licht’. Wat ik voel is dat het mijn leven nu weer in beweging zet. Ik heb regelmatig leermeesters in mijn leven en jij spreekt weer een ander deel aan. Dank je wel voor het moois wat je brengt in mijn leven.
– Corrie van M.

Hallo Yasmin
Samen met Hetty heb ik je zaterdag ontmoet op de beurs in Hengelo. Hetty kocht het boek voor me: ‘Weg naar het Licht’. Ik heb het boek in één adem uitgelezen en ben onder de indruk van wat je hebt geschreven. Ik heb een prachtige dag gehad en heb veel inspiratie opgedaan en veel nieuwe inzichten gekregen. Ik vond het een geschenk je te mogen ontmoeten en heb genoten van de kracht die je uitstraalt.
– Alie S.

Lieve Yasmin,
Ik heb zoveel troost geput uit je boek ‘Weg naar het Licht’ ik ga door met lezen van je andere boeken….
– Rieteke

Hallo Yasmin,
Ik heb de bijeenkomst vrijdagavond in Den Bosch als hartverwarmend ervaren. Je eerste boek ‘Weg naar het Licht’ heb ik zondag ook al voor een kwart gelezen. Het klopt, als je begint, kun je bijna niet meer ophouden. Ik ben er van overtuigd dat wij elkaar nog zullen ontmoeten op een lezing dan wel op een workshop. Hartelijke groeten
– Oda van H.

Veel geleerd door met de vertaling van je boek bezig te zijn. Mijn lijf vertelde me spannende dingen die ik voorheen niet wist. Protesteerde heftig toen ik niet van plan was (of bewust wilde zijn) om oude dingen los te laten. Ik schrok van mezelf en was tegelijkertijd blij dat ik toch zo bewust ervan ben dat ik onbewust was. Dus werk genoeg aan de winkel. Intens en wonderbaarlijk, schudden op de grondvesten, af en toe te gek.
– Joceline
– Antillen

Hoi Yasmin,
Een explosie van sprongen in het diepe en werken aan mezelf heeft zich ontketend sinds ik je ben tegengekomen op het Eigentijds Festival. In december kom ik naar je lezing bij Isis. Ik zou het leuk vinden als je mijn exemplaar van ‘Weg naar het Licht’ wilt signeren. Ik moet me bedwingen om niet meteen al je boeken uit de winkel te sleuren, dus zal ik me beschermen en uitsluitend het volgende exemplaar kopen…
– Anneke K.

Lieve Yasmin,
Tijdens de lezing in Oss heb ik twee boeken van je gekocht. ‘Weg naar het Licht’ heb ik inmiddels gelezen. Wat een geweldig geschenk!De ontroerende ervaringen met Reiki stimuleren mij om nog meer te werken met deze fantastische levensenergie.
– Berdy R.

Lieve Yasmin
Ik heb je ontmoet bij Theo thuis. Heb genoten van je boek ‘Weg naar het Licht’ en daarin veel van mezelf herkent.
– Yvonne van D.

Lieve Yasmin,
Op de beurs in Raamsdonksveer heb ik je boek ‘Weg naar het Licht’ gekocht. Het was heel boeiend. Alles in het boek leek wel of het voor mij persoonlijk geschreven is.
– Liesbeth L.

Lieve, lieve Grote Zus, Lieve Giri,
Wanneer mensen ingewijd willen worden en ze hebben nog geen kennis gemaakt met je boek ‘Weg naar het Licht’ vraag ik ze eerst jouw boek te lezen omdat alles er zo lekker duidelijk,no nonsens in beschreven staat.
Jij en je boek maken een hoop los! Mooi om te zien en mee te maken.
– Ellen

Hallo lieve Yasmin en Giri,
Een dag voor mijn verjaardag op de beurs in Maastricht was jij voor mij het mooiste verjaardagscadeau. De omhelzing die ik spontaan van jou kreeg was opmerkelijk. Het boek ‘Weg naar het Licht’ wat je voor mij signeerde kon ik niet loslaten. Ik ben er gelijk mee aan de slag gegaan. Inspirerend en verruimend!
Het is daadwerkelijk een bijbel voor mensen die wel of geen Reiki beoefenen.
– Nancy de J.

Lieve Yasmin,
Ik heb net je boek ‘Weg naar het Licht’ uit. Wat een verpletterende indruk maakt alles wat je beschrijft op mij. Wat heb je veel doorleefd. Als een spons nam ik alles in me op. Ik had al besloten dat ik het proces van loslaten van je wilde modelleren. Het lezen van je eerste boek versterkt dit gevoel alleen maar.
– Ina

Dag lieve Yasmin,
Ik ben je eerste boek ‘Weg naar het Licht’ weer aan het lezen en dat brengt me dichtbij je. Zo dichtbij dat ik het even wilde delen. Ik heb je correspondentie met een ter dood veroordeelde uitgeprint en die heb ik aan mijn cursisten laten lezen. Je werk is confronterend voor veel mensen!
– Sylvia
– Curacao

Hallo Yasmin en Giri,
In 1991 mocht ik van jou mijn Reiki-inwijdingen ontvangen. Deze week zag ik een gouden autootje rijden met een regenboog en jouw website erop. Nu lees ik over je reizen en activiteiten. Ik ben ontzettend blij dat het zo goed met jullie gaat. Yasmin, na al die jaren besef ik dat jij een van de mensen bent die mijn leven een flinke duw in de goede richting heeft gegeven. Daar wil ik je voor bedanken!
– Margriet F.

Dank voor ‘Weg naar het Licht’ – waarin je jezelf, staande in je kracht, toch kwetsbaar durft op te stellen. Ik heb ongeveer vijftien Reiki-boeken gelezen, maar dit boek springt er om bovenstaande reden uit.
– Wim

Dag lieve Yasmin,
Dankje wel. Dank je voor je zijn, je blijheid, je liefde en licht. Het heeft me geraakt. Ik las je boek ‘Weg naar het licht’ en ben volledig meegesleept. Het heeft me diep geraakt en ik vind het fantastisch dat je zulke intieme momenten met je lezers wil delen. Wat een rijk gevuld leven! Ik voel dat ik snel Reiki wil doen. Je inspireerde me volledig. Heel blij jullie ontmoet te hebben in Brugge!
– Love, Kris van T.