Durf een Rebel te zijn…


rebelZoals het water de bron nodig heeft, zo heeft de ziel het lichaam nodig om zich te realiseren…

Ware Natuur

Meer en meer ga ik begrijpen wat mijn innerlijke leermeester bedoelde toen hij me jaren geleden opriep om een rebel te zijn. Het is niet nodig om op de barricades te gaan staan. Het is niet nodig om me druk te maken over regeringsmaatregelen die in de volksmond per definitie onsympathiek schijnen te zijn. Het is zelfs niet nodig om te demonstreren voor vrede in de wereld. Ik ben uitsluitend hier op aarde om mijn ware natuur te ont-dekken en te leven.

Rebel

Durf een rebel te zijn. Schop alle heilige huisjes om IN jezelf. Speel niet langer het spel van het collectief. Wees in de wereld maar niet van de wereld. Laat je niet beheersen door angst. Angst die je niet bent maar die je in jezelf hebt opgenomen op het moment van je geboorte. Angst die jou vertelt dat je niet goed genoeg bent als je het spel niet meespeelt. Angst voor tekort als je jezelf niet wenst aan te passen aan de ondefinieerbare wetten die onze groepscode zijn gaan bepalen. Angst dat je er niet bij hoort als je niet meeloopt met de massa en jezelf verzekert van een goed inkomen en een waardevast pensioen. Begrijp me goed, er is niets mis met een goede baan. Integendeel, we zijn op deze wereld om onze unieke gift in arbeid te delen. Arbeid behoort datgene te zijn waarin we de zuiverheid en de essentie van ons wezen volledig tot uitdrukking kunnen brengen. Betaling, in welke vorm dan ook, is een logisch gevolg. Geld bepaalt echter niet ons geluk. Geluk ervaren we in de weg zelf, in het wezen van de arbeid…

*Uit ‘Durf een Rebel te zijn’ – mijn boek Oorspronkelijk

Ik wens jou een stralende Konings-dag

Yasmin-Makena (zij die straalt…)

 

agenda-icon Agenda
ebook-icon-yasmin Boeken
– gratis dowloaden E-boeken Yasmin Nederlands/Engels
– OF tweedehands bij: Bol.com
  ohm Video Yasmin Non-dualiteit – ‘Zonder wrijving geen glans…’

 

Share

12 comments to Durf een Rebel te zijn…

 • Lieve Yasmin,
  Ik ben een rebel in hart en nieren en daarin ben ik vrij van angst. Vanuit vertrouwen in meZelf kan ik de wereld aan en “ze een poepje laten ruiken” hoe het is om alle grenzen te doorbreken en werkelijk Lief te hebben met Hart en Ziel zonder angst voor kritiek of voor “gek” te worden versleten of uit de toon te vallen. Daarom is voor mij de spreuk
  “Geen mens is VRIJ die niet zijn eigen Meester Is “,
  Goud waard en daar houd ik het voor nu maar even bij 🙂
  Heel veel liefs,
  Anne

 • neoC

  Wanneer je dichter tot je eigen kern komt zal je de ervaren dat deze nieuwe ontmoetingen je leven verrijken.
  De ontmoeting met Yasmin Verschure….één van mijn ver reikende verrijking.

 • Anh Le

  Lieve Yasmin,
  Jouw artikel heb ik gelezen en dat vind ik geweldig.
  Heel veel succes hiermee en ook met je ander werk.
  Veel liefs,
  Anh

 • Johannes

  Dank je lief mens

 • Gina

  Hi lieve Yasmin,
  Ik heb er geen problemen mee om een rebel te zijn…

 • Alain Nolens

  Mijn liefste rebel, ik houd van je!!!

 • bap en dida

  Mooi Koningsdag in het oranje mooie rebel!
  lieffzzzz van ons beitjes
  Bap en Dida

 • Anoniem

  En jij ook een stralende koningsdag.

  Ik laat me nog steeds lijden door angst, lijkt alsof ik soms niet beter weet dan reageren vanuit angst. Angst dat ik het allemaal verkeerd doe, angst dat ik het allemaal verkeerd zie, angst dat mijn ex gelijk heeft en dan weer angst dat ik hij het verkeerd ziet en dat ik zijn advies tegen beter weten in opvolg. Me hoofd wordt er zo moe van dat ik er misselijk van word. Leg het graag in de handen van iets groters en bid voor advies van boven, maar weet dat de werkelijke oplossing buiten de angst ligt. Maar hoe kom je daar? Als je schepen er zonder angst op uitstuurd, maar je verwacht ze wel terug netjes en ongedeerd! ,en dan blijkt dat ze niet terug komen of gehavend, had je de schepen er dan wel op uit moeten sturen? Schepen staan metafor voor mijn puberzoon. Als ik ‘m zijn gang laat gaan , gaat hij dingen doen die niet bij zijn leeftijd zouden mogen(15), als ik hem binnen houd heeft ie geen interactie met zijn vrienden. Bij de ene keus is me ex boos en bij de ander mijn zoon. En ik weet gewoon niet welke keuze ik het beste vind , ik overzie het niet. 17 jaar zijn er keuzen voor mij gemaakt en weet nu geen eigen juiste beslissingen te nemen. Pfffffff

  • Ga in de meditatie en verbind je met JOUW angst. Dat heeft NIETS met je zoon te maken. En als je er werkelijk mee samen durft samen te smelten dan komt ongetwijfeld de andere pool omhoog: VerTROUWEN <3

Leave a Reply

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.